Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Versionsnyheter 11/12 eEkonomi

(updated by Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2019-12-11 17:15 )
Nellie Karlsson

Hej! 

 

Idag har vi släppt en ny version av Visma eEkonomi med flera roliga nyheter! 

Håll till godo 🙂 

 

Ny version av Scanner appen både för iOS och Android

Ny design och andra korrigeringar. 

 

Förbättring i bildhanteringen

När du nu håller muspekaren över en leverantörsfaktura visas det som ett förstoringsglas som zoomar in och underlättar för dig att läsa texten som står på fakturan. Du kan dra muspekaren över underlaget och den zoomar in där du befinner dig. 

bildunderlag.PNG

 

Periodisering på importerade verifikationer

Nu finns det möjlighet att periodisera verifikationer som har typen "Importerad verifikation". Importerade verifikationer får du t ex via SIE-fil. Du hittar möjligheten att periodisera genom att gå till Bokföring - Verifikationer - Markera den verifikation det gäller och klickar på Åtgärder - Periodisera. 

 

Möjlighet att slå samman fakturor och bifogade dokument

När du idag skickar en faktura med bifogade dokument, skickas de som separata filer. De som tar emot fakturan i automatisk inläsning/scanningstjänst så fungerar inte detta, det går inte att utläsa vad som är fakturan och vad som är bilagan. Nu är det löst och du kan åtgärda det genom att markera "Slå ihop fakturan och bilagor till ett dokument" Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter. 

slå samman.PNG

 

Verifikationerserie för Lönebesked

Du som jobbar som redovisningskonsult och har samarbete med en kund har nu möjlighet att se verifikationsserien Löner även att ni inte använder Lönemodulen i Visma eEkonomi. Detta är en förbättring som gjorts där ni har samarbete och kunden arbetar i Visma eEkonomi Fakturering, där det innan inte var synligt. 

Verifikationsserier.PNG

 

Behåll datum på fakturautkast

Tidigare när du öppnat ett sparat fakturautkast för att göra klart det, så har alltid fakturadatumet ändrats till dagens datum. Nu kommer du få möjlighet att behålla ursprungsdatumet om du vill. Första gången du öppnar ett fakturautkast får du en fråga om du vill behålla ursprungsdatumet eller ej. 

Inställningen för detta hittar du under Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter. Använder du funktionen "Behandla flera fakturautkast" kan du markera en ruta för att behålla datumet från utkasten som fakturadatum på samtliga fakturor. 

orumtråd behåll datum.PNG

2 Kommentarer
UTFORSKARE

Jag tycker inte att den nya bildvisningen fungerar bra.

 

Rutan med kommentar (filnamn och uppladdad av) är i vägen, det är sällan jag vill se det och det innebär att jag måste klicka bort den då den så gott som alltid ligger över bankgironumret som jag vill kolla.

 

Förstoringen fungerar dåligt då det den förstorar oftast blir suddigt. Stort och suddigt är lika illa som litet men tydligt, då får jag ändå zooma med verktyget nertill och dra runt bilden för att se det jag vill.

NY MEDLEM

Toppen att man kan slå samman bilagan med fakturan! Vi har två kunder som har problem med sina ekonomi-system och de kan inte hantera bilagor.

 

Men ... hur tänkte ni när ni gjorde parametern till en global parameter? Om det är bra eller dåligt att fakturan slås samman med bilagorna är ju något som varierar från kund till kund, inte lika för alla.

 

Anta att jag skulle prova att välja att slå samman fakturan med bilagan för att tillgodose de två kunder som behöver denna funktion för att kunna hantera bilagor. Vi har ett tjugotal kunder. Vad gör jag om jag sen får fem kunder som kommer tillbaka och säger att de vill att jag separerar fakturan från bilagan igen? Rimligtvis bör jag då ändra tillbaka, men vad säger jag till de två kunder som nu vet att det finns en funktion för att slå samman men att jag inte använder den?