Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

eKrav till Visma eEkonomi

(updated by Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2019-10-30 13:13 )
Nellie Karlsson

Hej!

Har du kundfakturor som förfallit, som du inte fått betalt för och behöver skicka vidare för kravhantering? Då har vi en smidig och kostnadsfri tjänst för dig där du enkelt laddar upp fakturan och vi tar hand om kravhanteringen åt dig!

Det fungerar på det sättet att du laddar ner fakturan från Visma eEkonomi som en pdf och loggar sedan in på https://ekrav.vismacollectors.se/. Har du inte ett konto behöver du först registrera ett, det gör du snabbt och enkelt med ditt BankID.

När du är inloggad laddar du upp pdf:en via knappen “Ladda upp faktura”. Informationen skannas av och du kan sedan godkänna för att gå vidare. Du får då välja från vilket ekonomisystem fakturan kommer ifrån och har möjlighet att fylla på med kompletterande uppgifter.  
Till sist godkänner du fakturan och att ärendet lämnas över till Visma Financial Solutions, du har då gjort ditt, nu tar vi över!  

Du har även möjlighet att se en film för hur du registrerar ett nytt krav via tjänsten eKrav. Följ länken registrera krav för att se hur du går tillväga.Visma Financial Solutions tar hand om ärendet och kräver in pengarna för din faktura. När kunden betalar sätts hela fakturabeloppet in på ditt konto. Inbetalningen matchar du mot kundfakturan, precis som vanligt när du får betalt för en faktura.  
Visma Financial Solutions behåller kravavgift samt eventuellt räntebelopp.

När ärendet är avslutat får du en momsfaktura från Visma Financial Solutions. Fakturan avser moms på den avgift som Visma Financial Solutions begärt från kunden, dvs 25% av påminnelseavgiften/inkassoavgiften. Har ärendet exempelvis skickats vidare till Kronofogden kan även andra avgifter förutom moms tillkomma.
Fakturan skickas varje månad som du har ett ärende hos dem, men det skapas ingen ny faktura den månaden beloppet understiger 100 kr.

Om gäldenären, den som står i skuld till dig, vill följa sitt ärende kan de göra det via www.mittarende.se. Som privatperson legitimerar de sig genom att logga in med mobilt Bank ID och som företag använder de en inloggningskod som de får i samband med att betalningspåminnelsen skickas ut från Visma Financial Solutions.

Det kan hända att en kunden betalar direkt till dig trots att du har ett pågående ärende hos Visma Financial Solutions. Då behöver du återkalla ärendet hos Visma Financial Solutions eftersom du har fått pengarna, det gör du via översikten när du är inloggad.

Nu är du klar med kravhanteringen samt bokföringen av ärendet.
Så här enkelt kan du ta hand om kravhanteringen i Visma eEkonomi!