Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Förslag från regeringen om möjlighet till anstånd med betalning på grund av coronaviruset

(uppdaterad av Lisa Henriks COMMUNITY MANAGER ‎2020-11-11 14:21 )

I vissa fall kan du få anstånd med att betala din skatt, med villkoret att du kan visa att du har synnerliga skäl. I samband med det nu rådande läget i Sverige har regeringen lagt fram ett förslag till åtgärder för att stödja de företag och privatpersoner som drabbas ekonomiskt genom nya möjligheter till anstånd med betalning.

 

En oförutsägbar händelse som detta är något som drabbade inte har kunnat råda över. Därför har regeringen lagt fram ett förslag att företag och privatpersoner som fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen.

 

Förslaget föreslås träda i kraft den 7 april 2020, men kan tillämpas retroaktivt från 1 januari 2020. Det betyder att företag som har betalat in skatt på sitt skattekonto för januari till mars kan få skatten återbetald från Skatteverket.

 

Regeringen har som avsikt att lämna över förslagen till riksdagen i den extra ändringsbudget som beslutas av regeringen den 19 mars. Vi kommer att uppdatera i detta inlägg när ytterligare information tillkommer.

 

Uppdaterat 11 november: Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet meddelande i dagarna att man föreslår att anståndstiden ska förlängas med ett år. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag.

Vi inväntar ett beslut i riksdagen och uppdaterar inlägget när beslutet är taget.  

 

 

 

Klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar informationen.

 

Mer information om detta kan du läsa på Regeringens sida Likviditetsförstärkning via Skattekontot och Skatteverkets sidor Anstånd med skattebetalning och Möjlighet till anstånd på grund av coronaviruset.

 

For information in english please visit Possibilty to postpone payments due to the corona virus and Payment respite on the Swedish Tax Agency website.


Blanketten du ska använda för att söka “Anstånd med betalning av skatt p.g.a tillfälliga betalningssvårigheter” heter SKV 4305 och finns tillgänglig att ladda ner på Skatteverkets sida för blanketter och broschyrer.

2 Kommentarer
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

En liten uppdatering i detta inlägg kopplat till regeringens krispaket för småföretagare som presenterades den 25 mars.

 

Alla företag, oavsett företagsform, kommer genom regeringens komplettering den 25 mars, kunna begära anstånd med momsinbetalningar oavsett om de redovisar sin moms månadsvis, kvartalsvis eller helårsvis. Reglerna föreslås börja gälla 30 mars respektive 8 april beroende på hur momsen redovisas, men kan tillämpas retroaktivt.

 

För moms som redovisas helårsvis kan anståndet beviljas retroaktivt från och med den 27 december 2019. Det betyder att företag som har betalat in momsen från och med den 27 december 2019 kan få skatten återbetald av Skatteverket.

COMMUNITY MANAGER

Hej hej! 

Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet meddelande i dagarna att man föreslår att anståndstiden ska förlängas med ett år. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag.

Vi inväntar ett beslut i riksdagen och uppdaterar inlägget när beslutet är taget.