Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Omsättningsstöd till enskilda företagare

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2021-05-28 10:17 )

Många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt under den pågående pandemin. En del av dessa företag har inte kunnat dra nytta av tidigare åtgärder som har presenterats av regeringen, t.ex stöd vid korttidspermittering. Regeringen har därför beslutat om stöd även till enskilda näringsidkare. 

 

Företaget kan få en ersättning upp mot 90% av omsättningstappet och en förutsättning är bland annat att den enskilde näringsidkaren har haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år. Den enskilde näringsidkaren kan söka omsättningsstöd för följande perioder: 

 

  • mars - april 2020
  • maj 2020
  • juni - juli 2020
  • augusti 2020 - februari 2021

 

Fördjupa dig i mer detaljer och vilja stödnivåer som gäller för respektive period på regeringens sida Omsättningsbaserat stöd till enskilda näringsidkare.

 

Uppdaterat 6 november: Nu är det äntligen bestämt att omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet. Omsättningsstödet träder i kraft 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket. 
Om du har möjlighet att ansöka om omsättningsstöd så ska ansökan skickas in senast 31 januari 2021

Mer information hittar du på följande sidor:

Regeringen - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Boverket - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Länsstyrelsen - lansstyrelsen.se 

 

Uppdaterat 11 november: Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet har lagt fram förslag på ytterligare krispaket för företagare. Omsättningsstödet för enskilda näringsidkare är med i detta paketet och förslaget är att omsättningsstödet ska förlängas med tre månader. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag

 

Uppdaterat 28 januari: Stödet förlängs ytterligare en period och gäller nu även augusti 2020 - februari 2021. Man väljer också att höja stödnivån till 90% för denna perioden istället för 75% som gällt för tidigare perioder. Läs mer på regeringens sida Förstärkt omsättningsstöd för enskilda näringsidkare och omsättningsstöd till handelsbolag

 

Uppdaterat 12 maj: Förslag om förlängning av omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och handelsbolag, med minst en person som delägare har lagts fram. Det föreslås en förlängning av stödet med månaderna juli, augusti och september 2021. Läs mer på regeringen.se

 

Uppdaterat 28 maj: Den 27 maj har ett beslut tagits av regeringen angående omsättningsstöd för enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en fysisk person som delägare. Beslutet innefattar en förlängning av omsättningsstödet för perioden mars-juni 2021. De nya reglerna träder i kraft den 1 juli och stöden kan sökas fram till och med den 15 september 2021. Läs mer på regeringen.se 

 

 

Logga in och klicka sedan på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar med ny information. 

 

8 Kommentarer
Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER

Hej!

 

Enligt uppgifter från regeringen så förväntades omsättningsstödet för enskilda näringsidkare träda i kraft den 29 oktober 2020. Vi har dessvärre inte hittat några uppgifter som tyder på att beslutet är taget än, vi letar vidare och återkommer så fort vi har fått klarhet i frågan. 

Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER

Uppdaterat 6 november: Nu är det äntligen bestämt att omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet. Omsättningsstödet träder i kraft 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket. 
Om du har möjlighet att ansöka om omsättningsstöd så ska ansökan skickas in senast 31 januari 2021

Mer information hittar du på följande sidor:

Regeringen - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Boverket - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Länsstyrelsen - lansstyrelsen.se 

Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER

Uppdaterat 11 november: Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet har lagt fram förslag på ytterligare krispaket för företagare. Omsättningsstödet för enskilda näringsidkare är med i detta paketet och förslaget är att omsättningsstödet ska förlängas med tre månader. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag

Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER

Uppdaterat 28 januari: Omsättningsstödet förlängs till att även omfatta perioden augusti 2020 - februari 2021. Läs mer om vilka stödnivåer som gäller för de olika perioderna på regeringens sida Förstärkt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och omsättningsstöd till handelsbolag

Armen A
NY MEDLEM

Hi, 

 

Thank you for the information. I am wondering if it is available in English anywhere? 

 

I do not know if I understood it right, but does it say that this support is available to those sole traders whose previous annual income level was up to 200 000kr?

 

Thank you for your help.

 

Kind regard,

Armen

Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER

Hi @Armen A 

 

After some digging I've found the same kind of information in english aswell. Please see the links from the Government below: 

Turnover-based support to sole traders (published September 10th 2020)

Turnover-based support to be introduced for sole traders (published November 6th 2020)

Enhanced turnover-based support for sole traders and turnover-based support for trading partnerships (published January 13th 2021)

 

Niklas Crona
CONTENT PRODUCER

Uppdatering i ovanstående inlägg angående omsättningstöd.

 

För att stärka företagens möjlighet att överbrygga konsekvenserna av pandemin kommer det att föreslås att omsättningsstöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en fysisk person som delägare förlängs med månaderna juli, augusti och september 2021. Du kan läsa mer på regeringen.se.

 

Niklas Crona
CONTENT PRODUCER

Hej!

Den 27 maj har ett beslut tagits av regeringen angående omsättningsstöd för enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en fysisk person som delägare. Beslutet innefattar en förlängning av omsättningsstödet för perioden mars-juni 2021. De nya reglerna träder i kraft den 1 juli och stöden kan sökas fram till och med den 15 september 2021. Läs mer på regeringen.se 

Inlägget är uppdaterat med ovanstående information.