Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Omsättningsstöd till enskilda företagare

(uppdaterad av Lisa Henriks COMMUNITY MANAGER ‎2020-11-11 13:19 )

Många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt under den pågående pandemin. En del av dessa företag har inte kunnat dra nytta av tidigare åtgärder som har presenterats av regeringen, t.ex stöd vid korttidspermittering. Regeringen har därför lagt fram ett förslag om stöd till enskilda näringsidkare. 

 

Företaget kan få en ersättning upp mot 75% av omsättningstappet och en förutsättning är bland annat att den enskilde näringsidkaren har haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år. Precis som för övriga företag så är förslaget att det ska gå att söka omsättningsstöd för tre perioder: 

 

  • mars - april 2020
  • maj 2020
  • juni - juli 2020

 

Fördjupa dig i mer detaljer på regeringens sida Omsättningsbaserat stöd till enskilda näringsidkare.

Än så länge är detta ett förslag, men mycket tyder på att förslaget kommer bli verklighet. Vi kommer att uppdatera inlägget när ett beslut är taget och när det förhoppningsvis finns information om hur du som enskild firma går tillväga för att ansöka om stödet. 

 

Uppdaterat 6 november: Nu är det äntligen bestämt att omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet. Omsättningsstödet träder i kraft 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket. 
Om du har möjlighet att ansöka om omsättningsstöd så ska ansökan skickas in senast 31 januari 2021

Mer information hittar du på följande sidor:

Regeringen - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Boverket - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Länsstyrelsen - lansstyrelsen.se 

 

Uppdaterat 11 november: Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet har lagt fram förslag på ytterligare krispaket för företagare. Omsättningsstödet för enskilda näringsidkare är med i detta paketet och förslaget är att omsättningsstödet ska förlängas med tre månader. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag

 

 

Logga in och klicka sedan på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar med ny information. 

 

3 Kommentarer
COMMUNITY MANAGER

Hej!

 

Enligt uppgifter från regeringen så förväntades omsättningsstödet för enskilda näringsidkare träda i kraft den 29 oktober 2020. Vi har dessvärre inte hittat några uppgifter som tyder på att beslutet är taget än, vi letar vidare och återkommer så fort vi har fått klarhet i frågan. 

COMMUNITY MANAGER

Uppdaterat 6 november: Nu är det äntligen bestämt att omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet. Omsättningsstödet träder i kraft 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket. 
Om du har möjlighet att ansöka om omsättningsstöd så ska ansökan skickas in senast 31 januari 2021

Mer information hittar du på följande sidor:

Regeringen - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Boverket - Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Länsstyrelsen - lansstyrelsen.se 

COMMUNITY MANAGER

Uppdaterat 11 november: Regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet har lagt fram förslag på ytterligare krispaket för företagare. Omsättningsstödet för enskilda näringsidkare är med i detta paketet och förslaget är att omsättningsstödet ska förlängas med tre månader. Läs mer på regeringens sida Ytterligare krisåtgärder för företag