Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2020-09-29 15:31 )
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 194 Visningar
 • Attestera i mobilen 

 

Appen Visma eEkonomi ger din klient tillgång till alla sina kunder och kundfakturor. Man kan se leverantörer, göra anteckningar, få påminnelser, skicka underlag till programmet, samt följa viktiga händelser i sitt företag. Din klient får samma behörighet i appen som den har i programmet Visma eEkonomi.

 

För att kunna använda appen behöver man ha en licens för Visma eEkonomi och en inloggning till vismaspcs.se. 

 1. Ladda ner appen gratis från Google Play eller App Store.
 2. Logga in i appen med samma inloggning som du använder för att logga in på vismaspcs.se.

 

För dig som arbetar på en redovisningsbyrå och har ett samarbete med en kund kan det vara praktiskt att kunna attestera eller skicka leverantörsfakturor för attest i Visma eEkonomi. Personen som attesterar fakturan kan antingen göra det direkt i programmet eller via Visma eEkonomi-appen.

 

För att skicka leverantörsfakturor för attest måste du först aktivera inställningen. Du kan aktivera inställningen Använd attest av leverantörsfakturor under Inställningar - Företagsinställningar och fliken Bokföringsuppgifter

 

Om du vill att leverantörsfakturorna ska granskas av en annan användare innan de bokförs kan du skicka dem för attest.

 1. Gå till Inköp - Leverantörsfakturor.
 2. Skapa en leverantörsfaktura.
 3. Välj Skicka för attest.

Leverantörsfakturan sparas sedan som ett utkast och skickas för attest. Personen som ska attestera fakturan notifieras i programmet eller appen. Du kan välja vilken attestbehörighet du vill att de olika användarna ska ha i programmet. Du hittar dessa under Inställningar - Behörigheter.

 

Det är lätt att granska och attestera en faktura i appen, så det finns inget behov av att logga in i programmet för att slutföra processen. Om leverantörsfakturan avvisas kommer du få ett meddelande som förklarar varför.

 

 • Kontoanalys 

 

Kontoanalysen hjälper dig att stämma av kundens konton och följa upp företagets resultat. Den hjälper dig också att enklare hitta felaktiga transaktioner, såsom felkonteringar och felaktigt registrerade belopp.

 

Välj räkenskapsår eller datumintervall för vald rapport. Under Bokföring - Kontoanalys finns tre olika rapporter att arbeta med. För att skriva ut rapporterna kan du antingen gå via Bokföring - Rapporter eller klicka på skrivarsymbolen i den övre menyraden och välja rapport i listan som fälls ut.

 

I huvudboken visas en sammanställning av alla bokföringskontons saldon och de verifikationer som bokförts på respektive konto. För att enklare hitta uppgifter i huvudboken finns flera urvalsmöjligheter.

 

 

Du kan välja göra urval och/eller sökning på:

 • konto
 • bokföringsdatum - datumperioden kan sträcka sig över mer än ett räkenskapsår
 • dokumenttyp
 • fritext i fältet Sök
 • projekt

Du kan välja att söka på ett eller flera urval tillsammans. Exempelvis kan du kombinera sökfält för fritext med bokföringsdatum och dokumenttyp. Du kan välja att gå in och titta på en verifikation i listan genom att klicka på den. När raden expanderas kan du välja mellan Öppna, Kontering och Korrigera momskod.

 

Läs mer om Kontoanalys »

 

 • Anteckning & Meddelanden 

 

I Visma eEkonomi Pro kan du lägga till anteckningar och meddelanden. En anteckning kan användas som en kom ihåg-lapp,  du väljer om den ska kopplas till exempelvis en verifikation, ett dokument, en kund eller om det ska vara en fristående anteckning. Det som har en anteckning kopplad till sig är markerat med en ikon i listvyn. Du klickar på ikonen för att öppna anteckningen. Om ni är flera som arbetar i programmet kan alla anteckningar läsas och redigeras av alla användare. Om någon gör en ändring i en anteckning visas det genom att datumet för ändringen markeras med fetstil. Detta gäller endast anteckningar som inte är kopplade till något dokument.

 

Om ni är flera användare i programmet kan ni även skicka meddelanden till varandra. Du kan skicka ett meddelande till en eller flera medarbetare och meddelandet kan bara läsas av den/de som är mottagare av meddelandet. Precis som för anteckningar väljer du om meddelandet ska vara kopplat till exempelvis en verifikation, ett dokument, en kund eller om det ska vara ett fristående meddelande. 

 
Ett dokument som har ett meddelande kopplat till sig är markerad med en ikon i listvyn. Du klickar på ikonen för att öppna meddelandet. Om du inte längre vill visa meddelandet kan du dölja det genom att välja Klar i meddelandefönstret.
 
 • Klarmarkera meddelande 


Om du inte längre vill visa en anteckning som du har skapat kan du dölja den genom att markera Klar i anteckningsfönstret. Då visas ingen ikon i listvyn och anteckningen visas inte heller när du öppnar fakturan. För att visa en dold anteckning klickar du på ikonen och väljer Visa klarmarkerade.


(Det går inte att radera en anteckning eller frigöra en som redan är kopplad.)  

 

Läs mer om Lägg till anteckning »

Medverkande