Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2021-07-01 10:47 )
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 956 Visningar

I det här inlägget sammanfattar vi innehållet från vårt webbinarium Bli en digital vinnare som hölls i maj 2020, där en av våra byråkunder berättade om sin digitala resa. Elisabeth Svensson driver Ekonomibyrån i Halmstad AB och vann Visma Accounting Awards 2019 efter att kunderna nominerade hennes byrå till den bästa i Sverige. 


Det digitala vs det traditionella 

 

För ungefär 7 år sedan blev Elisabeth trött på att stansa in uppgifter från kundernas leverantörsfakturor och började testa Visma eEkonomi - en tjänst som hon anser har växt och utvecklats mycket sedan dess. Idag finns en större andel av hennes kunder i Visma eEkonomi, samt i Visma Advisor där hon sköter sin kundhantering.  

 

Nu slipper hon nästan all pappershantering, underlagen kopplas istället direkt i bokföringen inne i programmet tack vare den automatiska hanteringen av underlag. 

 

Kom igång och bli en digital vinnare 

 

Elisabeths tips för att ge samarbetet med kunden den bästa möjliga starten är att som redovisningskonsult avsätta ett möte på cirka en timme för att ordna inställningarna i programmet, samt att hjälpa till med konteringsmallar. Då förbereder du kunden på bästa sätt - och samtidigt slipper ha oro över att något ska bokföras fel om kunden ska bokföra själv. Du bör även utbilda kunden i programmet. På så sätt får den själv se hur enkelt det är att använda, men också för att du som redovisningskonsult ska kunna ställa frågan hur digital kunden vill bli och få en förståelse över vad den vill sköta själv. 

 

Det viktiga att tänka på är att man kan arbeta olika mycket digitalt med varje kund. Det finns inte bara ett arbetssätt inom den digitala världen, utan varje kund kan välja hur pass digital den själv vill bli. En del kunder är nöjda med att endast fakturera själva, medan vissa endast fotar och scannar sina leverantörsfakturor och kvitton in i programmet med Visma Scanner. 

 

Kolla in guiden Välj variant efter hur ni vill arbeta »  


Nyckeln i det vinnande konceptet  

 

För många kan det digitala arbetssättet handla om att man arbetar mer flexibelt. Nyckeln i konceptet för Ekonomibyrån i Halmstad är att dom involverar kunden och skapar upp ett engagemang. Kunderna får bättre koll genom att vara involverad i Visma eEkonomi, och de som väljer att bokföra själva kan alltid ringa och be om hjälp - då är det väldigt smidigt för konsulten att logga in i programmet och hjälpa dom där direkt. 

 

Så arbetar Elisabeth superdigitalt med Visma eEkonomi: 

  • Bankkoppling 

Genom att koppla på bankkopplingen behöver inte kunden tänka på om dom ska debitera eller kreditera. “Stämmer det inte hos banken så stämmer inte någonting” - med den här funktionen behöver man inte bekymra sig för det.  

 

  • Kunden sköter sin fakturering själv 

Låt kunden fakturera själv och få tillgång till allt som behövs för att hantera kunder, fakturor och inbetalningar. Vid faktureringen så läser programmet automatiskt in uppgifterna - superlätt! 

 

  • Fota & scanna sina kvitton och leverantörsfakturor 

Med appen Visma Scanner kan man enkelt fota sina kvitton och leverantörsfakturor som automatiskt tolkas in i programmet. Något som sparar otroligt mycket tid, både för byrån och för kunden. 


Se filmen Kom igång med Visma Scanner »


Rollen som redovisningskonsult vid ett digitalt samarbete och hur man tar betalt för det 


Elisabeth använder sig av fast prissättning, och då ingår fyra möten med henne per år, samt att hon sköter kundens bokslut och deklaration. 


Det kunderna uppskattar allra mest med dessa möten är att dom inte bara får hjälp med bokföringen längre, utan precis med det dom själva önskar och hur dom kan utveckla företaget, vilket är det häftiga med Elisabeths arbetssätt - hon återinvesterar den tiden hon sparar på bokföringsarbete tillbaka till kunden och kan hjälpa till med så mycket mer.  


Läs Kom igång med fast prissättning i Visma Advisor »  

Se kostnadsfria webbinariet Skapa lönsamhet med fastpris »  Elisabeth svarar på era frågor 


Se Elisabeths svar på frågorna som ni ställde efter webbinariet »   Vill du bli digital? 


Vill du bli en digital vinnare, precis som Elisabeth? Vi på Visma hjälper dig med din digitala resa, så hör gärna av dig till oss via: 


Telefon: 0470-70 61 60

Mejl: byra.spcs@visma.com 


Kostnadsfri rådgivning 


Boka rådgivning med personlig kontakt där vi ser över era behov och utmaningar och kommer med förslag anpassade till er verksamhet. 


Boka ett möte med våra byråspecialister » 


Se även: 

Vår sida om Digitalt samarbete i Visma eEkonomi »  

Foruminlägget Digitalisera en sak i taget med dina kunder »