Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej! Nu på morgonen har vi släppt Visma Lön 100/300/600 version 2020.3. I den versionen har vi nu uppgraderat till SQL Server Express 2017. Har du ett äldre operativsystem (t ex Windows 7) som inte är kompatibelt med denna SQL-version, kommer programmet ändå fortsätta fungera. Då används istället SQL Server 2014 Express. Ha en fin dag!
Hej,Om du INTE kontaktat supporten kan du prova göra följande:Börja med att ta en backup av datorn INNAN NÅGOT ANNAT görs med datorn. Om allt går åt skogen har du fortfarande möjlighet att återställa till föregående läge på datorn.....Databaser går inte att kopiera "rakt av" mellan datorer. Min rekommendation är att du installerar om Visma helt och hållet på den nya datorn.Från den gamla datorn gör du en säkerhetskopia på alla företag SAMT systemsäkerhetskopia.Avinstallera Administration från nya datorn. Detta bör även medföra att SQL databasen avinstalelras på köpet.Stäng av datorn helt, inte omstartStarta in datornInstallera Visma AdministrationLäs först in systemsäkerhetskopian och därefter övriga företags säkerhetskopior. Har du många företag kan du prova starta upp med ett företag och kontrollera att allt fungerar normalt. Skriv även ut en gammal faktura för att se så att skrivarinställningarna och övriga inställningar som gäller alla företag har installerats rätt.Hoppas att detta gör att du kommer vidare.//Davor P
Problemet med Ekonomiöversikt är att det inte går att anpassa delsummeringar.T.ex. vill jag på intäktssidan kunna redovisa olika intäktsområden på en egen rad, inte allting på raden "Nettoomsättning". Även på kostnadssidan kan det vara så att jag vill summera på annat sätt än enligt rapportmallen.Helt enkelt en riktig rapportgenerator där jag kan styra hur rader ska summeras och vilka kolumner som ska visas.
Samma sak har hänt mig idag (2020-09-25). Felmeddelandets med text:"Det finns ingen standardklient för e-post eller så går det inte att utföra meddelandebegäran med den aktuealla e-postklienten..."Kör Microsoft365 Outlook lokalt installerad. Fungerade för någon vecka sedan, men helt plötsligt är det stopp.
Hej, vi har kunder som har vpn lösningar då de har servern på en ort, verkstad på en annan och kontor på en 3e, men en server på en av orterna, alla datorer är anslutna till domänet via vpn.När nu arbetarna ska rapportera material i visma tid gör de det i verkstaden, de i kontoret arbetar i Administration och Lön och server och lagring ligger i samma byggnad som kontor men på eget nätverk.I många fall arbetar de med konstuktion eller annat prestandakrävande som gör att de hela tiden måste ansluta till ett fjärrskrivbord när de ska använda visma programmen vilket inte fungerar bra jämfört med att köra de direkt på datorn.Visma programmen kan inte ansluta till servern för att ni inte tillåter VPN enligt en supportmedarbetare då det är för stora filer som skickas och programmet skulle då blir långsamt?Det är nu 2020 och många företag har snabbare internet än internt nätverk (1000/1000 internt och 10000/1000 externt) hur stora är dessa filer för att inte kunna skickas över internet? det låter i mina öron väldigt tidigt 2000-tal att spärra det med den anledningen, detta borde låsas upp om visma ska vara ett alternativ till de kunder jag har och antagligen fler än dom som önskar denna funktionalitet.Även om programmet skulle bli lite långsammare finns det nog många som värdesätter det mer än att arbeta med fjärrskrivbord eller citrix som inte är bra lösningar för många mindre företag av många anledningar.Så idén är då alltså att låsa upp så att man kan ansluta via VPN men ha med en varning att det kan bli dålig och oönskad användarupplevelse om man använder det så, på så vis har ni informerat att det inte är optimalt tillvägagångssätt för dessa programmen.
Awesome
Genvägar