Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Vi använder oss av projektredovisning, och det händer ibland att en (leverantörs-)faktura hamnar på fel projekt. Hur får jag med transaktionsinfon när jag flyttar den till ett annat projekt? För när man går in i journalen och stryker/lägger till rader så är det ju bara beloppet som flyttas - inte själva fakturan. Om jag sen tittar på projektet så ser jag ju inte vad det beloppet avser eftersom det inte finns någon transaktionsinfo. Varför inte bara lägga in en funktion där hela raden flyttas - inte bara beloppet.Jag har varit i kontakt med supporten angående detta, och det verkar inte finnas någon lösning, men som jag ser det är det en viktig funktion, som helt saknas i dagsläget. Andra program har det ju.
Min önskan är att få möjlighet att använda QR-koder i artikelregistret.
Jag testade först med snabbreparation som bara tog ett par minuter, men det funkade inte.Därför körde jag onlinevarianten som tog kanske 15-20 minuter och det verkar ha gjort susen 🙂Mvh Robert
Hej m3krister, Det beror lite på vilka produkter ni använder. Använder ni Visma Byråstöd så installeras SQL även lokalt på klienterna, så då hade min rekommendation varit att ni avvaktar lite med att uppdatera till de senaste versionerna av våra produkter, tills det att ni lyckats uppdatera operativsystemet på samtliga datorer. Arbetar niintegenomVisma Byråstöd så installeras SQL endast på serverdatorn och klienternas operativsystem blir således inget problem. Vill ni, som du säger, avvakta med att uppgradera till SQL Server 2017 så finns det två alternativ. Jag listar dessa nedan med tillhörande förklaring. 1. Avvakta med att uppgradera till den senaste versionen av Vismas produkter tills dess att ni uppdaterat operativsystemet till Windows 10 på samtliga datorer, dvs samma rekommendation som jag nämnde lite tidigare i mitt inlägg. Värt att notera är dock att Visma Lön använder sig utav tvingande årsversioner, så för de kunder som arbetar med Visma Lön så kommer det krävas en uppdatering runt årsskiftet. 2. Installera och använd en egen SQL-server. Då får man möjlighet att själv välja vilken typ av SQL Server som ska användas eftersom att man då får våra produkter helt fria från den SQL som normalt sätt skickas med.Skicka då ett mejl till licensnyckel.spcs@visma.commed ditt kundnummer/organisationsnummer, samt en begäran om en version utan SQL. Du kommer därefter att få en länk till en sådan installation tillsammans med en licensnyckel.
Vore även bra om man kan skriva in kundens artikelnummer när man gör en order. Fältet finns ju men går inte att söka i.
Awesome
Genvägar