Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej!Jag lämnade idag in min momsdeklaration för 2019. Efter det tänkte jag bokföra de sista utbetalningarna för preliminärskatten som jag har gjort varje månad. Råkade av misstag starta ett nytt räkenskapsår för 2020 när jag skulle bokföra en kundfordran över årsskiftet och 2019 låstes någon gång i samband med detta. Har nu låst upp perioden under "inställningar --> räkneskapsår och IB". När jag sedan ska bokföra utbetalningarna kommer en röd ruta upp som säger "Bokföringsdatumet är i en låst period. Du ändrar period under Inställningar/Företagsinställningar."Sedan går jag in i föetagsinställnigar --> bokföringsuppgifter och ändrar till ingen låsning, men då dyker detta upp: "Den valda perioden tillhör ett låst räkenskapsår. Du måste låsa upp räkenskapsåret först under Inställningar - Räkenskapsår."Jag gör som programmet säger men det funkar ändå inte. Vad gör jag för fel? Känner till att låsa upp en period inte är bra, men det är ett måste 🙂Jag har 60 dagar på mig enligt reglerna efter räkenskapsåretsslut, kan det vara så att programmet låser sig själv efter som "normalt" 50 dagar? Redovisar årsvis.Tack på förhand!
Hej Lisa!Tack för svar. Det gick inte att klicka på det gröna plusset, men efter att jag dagen efter loggade in igen funkade det helt plötsligt. Konstigt, men tack ändå!
Via konverteringsverktyget förde jag över bokföringsupgifterna.Kan inte finna den obetalda fakturan från dec 2019 någonstans.Om jag ska lägga in dom så nu blir det lite konstigt då får dom ju fel fakturanr, eller tänker jag fel?
En ny idé eller anmälan av bugg?Jag kan inte få ut försäljningsstatistik per kund eftersom kundurvalet/kundnummer i rapportspecifikationen kräver numerisk kundnummer och jag har alfanumeriska kundnummer. Mina kunder har kundnummer 001. 002. 003. etcOm systemet tillåter alfanumeriska kundnummer borde rapportgeneratorn också göra det.Jag kanske har missat någonting men om inte - kan ni fixa till detta?
Insåg precis att det står visst ett svenskt VAT-nummer på min faktura (kontaktade One.com med lite frågor och de bekräftade att de är numera registrerade i Sverige sedan november 2019). Så då antar jag att det inte borde vara några problem att bokföra som ett normalt köp inom Sverige, med svensk moms och allt vad det innebär?Det verkar vara lite krångel att göra ägarbyte från privatperson till enskild firma (det kostar 12 EUR + moms och man måste dessutom fylla i en blankett och bifoga legitimation samt "a company stamp, letterhead or excerpt of the registry". Tror jag låter mina uppgifter vara som de är och fortsätter att prenumerera som privatperson, men betalar med firman och redovisar moms som vilket annat köp som helst till mitt företag.
Genvägar