Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Helt hopplöst att köra Visma eEkonomi på iPad via Safari nu efter iOS 13.4. I tidigare OS versioner har det fungerat haltande men nu är haveriet totalt. Märkligt med en betaltjänst som inte går att få till i det största mobila operativsystemet! Har tvingats börja använda Chrome för iPad just för Visma, det fungerar.
Kan tillägga att i det förenklade årsbokslutets resultaträkning så är beloppet på kundofran medräknat medan i den som skapades i Visma saknas beloppet.
HejJag driver eget bolag och är den enda anställde. Jag använder Visma eEkonomi och har även lönemodulen. Var 3:e månad betalar mitt bolag kontorshyra till mig privat och jag brukar då att skapa ett lönebesked för detta. Det naturlige valet när det gäller löneart tycker jag då är "Hyresersättning". Dock blir beloppet då bokfört på konto 7390 - Övriga kostnadsersättningar och förmåner. Jag önskar dock i stället att det skall bokföras på konto 5010 - Lokalhyra.Under Inställningar -> Företagsinställningar -> Löneuppgifter kan man ange konto. för en hel del lönearter, men inte t.ex just Hyresersättning som jag är intresserad av nu. Den finns inte med i listan.Har ni missat denna? Hur gör jag? Behöver jag tillfälligt ändra lönearten Tillägg efter skatt i stället? Dock verkar ni ha en begränsing så att sådana ändringar inte träder i kraft förrän *nästa* månad om man redan har skapat ett lönebesked den månaden (vilket jag alltså gör en gång extra var 3:e månad, pga. hyran som utbetalas helt i början på månaden), så detta blir ju en stor begränsning i sådana fall.Jag föreslår att ni lägger till möjligheten att ändra konto för lönearten Hyresersättning under Inställningar.MvhFrank
Jag förstår att det är komplicerat att svara exakt, men det jag behöver störst hjälp med är hur jag ska göra med själva försäljningen.Jag står med ett restvärde på cirka 133 000 SEK, bilen såldes för totalt 356 250 SEK där 285 390 avgår som lösenskuld till banken och 70 860 SEK skickas till vårt företag. Hur gör jag med detta i Visma eEkonomi - jag måste få bort bilen från inventarierna genom att sälja den, men vilken summa anger jag som försäljningssumma så att det blir rätt siffror sedan i bokföringen med vinst/förlust?
Vi jobbar med privatkunder, professionella och återförsäljare. Därmed behöver vi flera olika prislistor. Hur ser det ut framöver. Hur länge ska vi vänta? Är det bättre att byta lösning? Vad säger andra företag som är i vår sitts?
Awesome
Genvägar