Statistik på försäljning / artiklar - eEkonomi

 • 13
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag önskar att man kan se hur mycket man har sålt av sina tjänster och varor.
Att när man går in på försäljning-artiklar och ser hela listan med artiklar önskar jag att det fanns en kolumn till, där det står ex försäljning i år saldo. Då skulle man enkelt och snabbt kunna se vilka artiklar som säljer bra.

Nu kan man visserligen klicka på artikeln och sen på statistik och få fram saldo, men det är två klick bort och inte alls överskådligt.
Sen önskar jag att det skulle kunna gå att få ut som en rapport/utskrift. Det närmsta jag kan hitta är i Resultatrapporten och där står ju bara försäljning i olika momssatser som inte säjer mig så mycket om vilket som sålde eller inte
Det är ju roligare att lägga in artiklar om man kan följa dem!
Foto på Ellinor

Ellinor

 • 1,860 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 13
Foto på Linda Svahn

Linda Svahn, Produktansvarig - Visma eEkonomi

 • 6,824 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för dina önskemål. Jag tar det med mig i utvecklingsarbetet och jag hoppas att det kommer med i eEkonomi i framtiden men jag kan inte lova något.
Foto på Ellinor

Ellinor

 • 1,860 poäng 1k badge 2x thumb
Hej, hur går det med statistiken?
Jag saknar fortfarande en kolumn i artiklar, "summa försäljning senaste året" , precis som det finns i vyn kunder och leverantörer. Då såg man snabbt och enkelt vilka varor och tjänster som går bättre än andra.
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Ellinor!

Som du ser här i tråden så är det än så länge bara 3 fans till den här idén så det ligger inte med i planen att införa funktionen inom den närmsta framtiden. Nu när din idé puttas lite högre upp i listan över trådar så kanske fler blir uppmärksamma på ditt förslag!

//Emelie
Foto på Lena

Lena

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Jag saknar också möjligheten att kunna skriva ut en lista på sålda varor, både  månadvis, veckovis och årsvis. Jag vill också kunna skriva ut en lista på alla varor.
Vid en inventering skulle det underlätta VÄLDIGT MYCKET
/Lena
(Redigerad)
Foto på NCT

NCT

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb
Jag tycker också att det skulle hjälpa mycket att kunna se försäljningsstatistik per artikel, ex som en extra kolumn i artikellistan.
Foto på Jeanette

Jeanette

 • 78 poäng 75 badge 2x thumb
Det här är en verkligt viktig funktion för att göra Visma mer användbart. Särskilt gillade jag idén med rapporten men även tanken om vyn. Det är inte tillfredsställande att det ligger så långt bort idag med tanke på att försäljningen är företagets hjärta.
/Jeanette
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Jag kan bara hålla med er, statistik är ett bra verktyg och bra för uppföljning - sen är det ju kul att följa företaget i form av grafer och kurvor. Men jag måste tyvärr meddela er att än så länge har vi många saker på prioriteringslistan som är "måste-saker", som vi måste prioritera framför den typ av statistik som ni önskar.

//Emelie
Hej,
Statistik på kunder och artiklar, samt möjlighet att skapa kundgrupper och varugrupper för uppföljning är något som skulle underlätta väldigt mycket.

Dessutom vore det önskvärt att kunna skapa rapporter för visning på skärmen, utskrift (pdf) eller export till excel med egna datumintervall samt några standardintervall som ni borde lägga upp som fördefinierade (senaste kvartal, innevarande månad till dags dato, innevarande år till dags dato).


//Stefan
Foto på Ulf Olsson

Ulf Olsson

 • 258 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med i denna tråden. Det känns minst sagt underligt att ett modernt system som Visma eEkonomi har så begränsade möjligheter att ta fram försäljningsstatistik. Det handlar inte om att det är "kul att följa företaget i form av grafer och kurvor" utan om möjligheten att på ett enkelt sätt, som till exempel genom en export av transaktioner/ kundorderrader, till excel, kunna få fram kritisk försäljningsinformation. 

Till exempel - Vilka artiklar har vi sålt till vilken kund och när... för en småföretagare är denna försäljningsstatistik en "måste-sak"! Vårt företag skulle vara mycket tacksamma för en snar lösning till denna grundläggande frågeställning
//Magnus
(Redigerad)
Foto på PZ

PZ

 • 342 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med Ulf Olsson här ovan! Ett måste är en försäljningsstatistik per kund, det vill säga vad har kunden köpt, till vilket pris, eventuellt TB och TG och möjlighet att filtrera detta mellan två datum som sedan kan exporteras till excel för eventuell egen fortsatt bearbetning.

Utan detta grundläggande verktyg för oss som jobbar med återkommande försäljning där kunder och marknadskonkurrensen kräver att vi företagare har stenkoll på dessa viktiga datan blir eEkonomi inget mera än ett hobbyprogram!

Jag älskar produktens enkelhet, tidsbesparingen den ger och smidigheten den ger i och med att den är webbaserad...
Om Visma SPCS vill satsa på en relativt ny produkt som säkerligen lockar till sig den nya generationen av företagare så måste detta alternativet bli mera kompetent inom försäljningsstatistiken! Övriga produkter i produktsortimentet har ju mycket goda möjligheter till statistikproduktion, borde då finnas relativt bra möjligheter till att även implementera dessa till eEkonomi...

Hamnar inte denna fråga på prioritetslistan så måste nog jag tyvärr meddela att ni i alla fall tappar en för övrigt mycket nöjd kund...
Foto på MariaGNilsson

MariaGNilsson

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Jag sitter just och letar den här statistiken också.Vilka produkter har sålt mest är jag väldigt nyfiken på.Jag kan gå på års basis ser jag, men jag skulle vilja ha hjälp att förstå en stapel.Jag är fotograf och säljer bilder.Ateljé-bilder finns i olika stl.Här har jag tagit en skärmdump på min 18x24 stl.Som jag förstår är 208 st sålt till ett värde av 35 450:- sen 2010.Vad är det då för stapel jag ser från år 2014 där det står 81' ?Vad har det med dessa artiklar att göra?
Jag efterlyser enkel statistik (årsvis/halvårsvis) på mina artiklar för att få bättre syn och klarhet i vad jag säljer bäst av och kan fokusera på att jobba bättre med dessa produkter.
(Redigerad)
Foto på MariaGNilsson

MariaGNilsson

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Jag är ledsen att radbrytaren inte vill fungera i mitt tidigare inlägg. Varför vet jag inte. :-/
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,100 poäng 20k badge 2x thumb

Jag skulle behöva veta hur mycket jag sålt till en viss kund av en viss artikel

Detta vill jag veta för ett givet intervall (t.ex. hela 2014)

Idag ser man mur många som är beställt, men inte hur många man sålt/levererat

och så är beloppet med moms !! - ja faktiskt


Min önskan är:

jag vill veta vad många som är levererade och när detta skett och till vilket pris, och som grädde på moset att få detta till en Excell-fil


(Redigerad)
Foto på PZ

PZ

 • 342 poäng 250 badge 2x thumb
Händer inte mycket gällande denna fråga... Det är ju inte så att vi kunder glömmer vad vi är i behov av bara för att visma väljer att ignorera våra önskemål... det är nu ett år sedan jag frågade efter dessa funktioner men det är över tre år sedan tråden startades... jag hyser ingen större förhoppning till att visma ens försöker att tillgodose kundernas behov... för vår del så väljer vi nu att byta leverantör och jag misstänker att fler går i de tankarna då marknaden på dessa produkter är stor...
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Hej på er! 

Just nu håller vi på att se över uppföljning och rapportering. Vi ser att det finns ett behov av att få fram just försäljningsstatistik och jag vill att ni kommer med input om det är något annat ni saknar, förutom det ni redan har skrivit i tråden. 

Tack för er hjälp! 
/Lisa 
Foto på Bo

Bo

 • 240 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Blev just hänvisad att delta i denna diskussion istället för den jag blev uppmanad av er på Visma att starta upp då jag talade med er på telefon.

Varför inte försöka lösa frågan istället för att lägga tid på diskutera och göra inlägg på inlägg. Jag och många med mig har redan utvecklat vad vi önskar och det är nog dags för er nu att skrida till verket. Ser att frågan varit uppe i åratal nu. Som jag förstår finns all information någonstans i ert system och det enda vi begär är att på ett smidigt sätt få ut denna information.

Klistrar in vårt senaste inlägg:

Tack för din återkoppling!

Det är korrekt. Vi behöver veta sålt antal för en specifik artikel under en begränsad period, där denna period är från och med ett datum till och med ett annat. Denna historik behöver vi ta ut ett flertal gånger under året. Summan man sålt för kan gärna stå med i egen kolumn men det är ANTALET som är det viktiga. Att gå "bakvägen" och utgå från summan och priset på artikeln för att räkna sig fram till försälda antal fungerar inte pga rabatter etc. ANTALET sålda produkter av en specifik artikel under en specifik tid är det vi önskar se. Ser framemot en lösning - tack på förhand!

Ser framemot en snar lösning, annars får vi kika på ny leverantör - tack på förhand!
//Bo
Foto på Bo

Bo

 • 240 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Vi kn tyvärr fortfarande inte se att ni har löst frågan hur man kan se antal sålda artiklar av en viss specifik artikel under en viss period.

Vi frågar efter antal – inte belopp.

När tänker ni ordna det?

Vi behöver skapa rapporter kring vissa artiklar varje kvartal då vi behöver se antal.

Vi frågade efter det här redan i mars i år och ni har fortfarande inte löst problemet. Om ni inte kan hantera detta måste vi byta till FortNox.
Foto på Bo

Bo

 • 240 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Det är nu en månad sedan vi diskuterade frågan kring försäljningsstatistik och jag undrar om ni har arbetat vidare på detta så att vi snart kan se framemot en lösning?

Mvh, Bo
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihopa!

Idag har vi släppt en ny version utav Visma eEkonomi där fler rapporter finns att tillgå. I denna versionen kan ni få ut  försäljningsstatistik. Ni tar ut denna lista under Bokföring - Utskrifter - Försäljningsstatistik. Där kan ni se vad ni sålt för på respektive artikel. 

Ha en fortsatt härlig dag!

/Lovisa
Foto på Jeanette

Jeanette

 • 78 poäng 75 badge 2x thumb
Det låter toppen Lovisa!
Skulle precis testa den nu men jag kan inte se att den ligger under utskrifter med namnet Försäljningsstatistik.
Är den borttagen eller något annat fel?
Ser fram emot snabbt svar, tack!
/Jeanette
Foto på max1001

max1001

 • 6,076 poäng 5k badge 2x thumb
Jag kan verifiera att jag inte heller kan se "Försäljningsstatistik" under Bokföring - Utskrifter.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Vi har tyvärr upptäckt ett fel i rapporten och vi har därför tillfälligt tagit bort den från utskriftslistan. Vi jobbar självklart på att lösa problemet med rapporten så snabbt som möjligt. När problemet är åtgärdat så kommer rapporten att återigen synas under Bokföring - Utskrifter. 

/Lovisa
Foto på Samuel

Samuel

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Hej!

Hur går det med rapporten på försäljningsstatistiken?

//Samuel
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Samuel! 

Vi jobbar självklart fortfarande på att lösa rapporten så snabbt som möjligt men den är ännu inte synlig i programmet. När problemet är åtgärdat så kommer rapporten att återigen synas under Bokföring - Utskrifter. 
Foto på Emelie Jonsson

Emelie Jonsson

 • 164 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Apropå statistik, så skulle det underlätta väldigt mycket för mig om jag kunde se en lista på/sortera kunder efter hur mycket pengar de handlat för.
Detta då jag gärna vill belöna trogna kunder som spenderat över ett visst belopp.
(som det är nu måste jag gå igenom hela kundregistret)

Mvh Emelie
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Jag bryter ut din kommentar till en egen tråd då den frångår huvudämnet i den tidigare tråden. /Lovisa

Du hittar den nya konversationen här: Utskrift på hur mycket pengar en kund handlat för - eEkonomi
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Nu finns rapporten "Försäljningsstatistik" tillgänglig igen, ni hittar den under Bokföring - Utskrifter. 

Ha en fin dag! 
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.