Visa arbetstidsförkortning i Stämpla

 • 12
 • Idé
 • Uppdaterades för 9 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Skulle vilja se saldot för arbetstidsförkortning i kalendern på Visma Stämpla,
samma som man kan se flex, komp och semester.
Ser det idag bara på lönespec under tidbank.
Foto på paa aberg

paa aberg

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 12
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för önskemålet!

Jag har lagt in det hos oss så vi har det med oss. Om det är fler som är inne i denna tråden och önskar samma/liknande hantering får ni gärna kommentera eller gilla idén.

God jul!
Foto på Liane Larsson

Liane Larsson

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Har länge eftersökt denna funktion. Komptid syns ju, varför inte arbetstidsförkortning?
Foto på marin

marin

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Vill också se detta, samt även möjligheten att välja uttag av tid från arbetstidskonto som avvikelse i Visma stämpla. Känns konstigt att det inte finns med, skapar merarbete för mig som löneadministratör, och sämre kontroll på kontot för dom anställda.
Foto på Mikael

Mikael

 • 234 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Arbetstidsförkortning i Min Lön appen.


Vi försöker förenkla vårt företag så mycket som möjligt, men när det gäller den mobila enheten "Min Lön" så kan dom anställda ej se arbetstidsförkortningen,
varför???? det kan inte vara något problem att lägga till den.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Jag infogar dina synpunkter i en tidigare tråd som rör samma ämne (appen Min Lön är en förlängning av Visma Stämpla, så det hänger ihop).
Foto på annasarnehed

annasarnehed

 • 2,810 poäng 2k badge 2x thumb

Hej!

Tråkigt att se att inget hänt med detta på 2 år! Jag har gjort min första lönekörning med lönebesked till appen Min Lön. Fick direkt en reaktion från anställd att saldo för tidbanken saknas. Kompsaldo visas men inte tidbanken. DÅLIGT! Skärp er Visma!

Med vänlig hälsning Anna

Foto på marie-anne

marie-anne

 • 124 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, har samma uppfattning som ovan, gjorde min första körning med appen Min Lön. Det borde finnas med från början eftersom kompsaldot finns med. Merarbete och skriva ut kopior till de anställda blir resultatet. Blev också förvånad att detta påpekades för 2 år sedan.....
(Redigerad)
Foto på Anna-Lena

Anna-Lena

 • 530 poäng 500 badge 2x thumb
Vi är nya användare av Min Lön och önskar också kunna se arbetstidsförkortningen i appen. Våra anställda reagerade direkt och tyckte det var mycket dåligt och några ser lite poäng i att använda appen alls. Tidbanken är en viktig del av lönebeskedet! Det här måste ni ta tag i direkt!!

Hälsningar Anna-Lena
Foto på Jenny

Jenny

 • 5,562 poäng 5k badge 2x thumb
Samma här! Det är ju svårt för de anställda att hålla reda på hur många timmar de har kvar att ta ut, dvs det blir lätt att det blir för många uttagna som sen måste korrigeras manuellt.
Foto på Mats

Mats

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Visma Lön 600 tillsammans med Visma Stämpl.

I visma lön hamnar arbetstidsförkortningen i Tidbanken, när man sen ska stämpla avvikelser i Visma Stämpla så finns inte Tidbanken med att välja. Hur har man tänkt här ? Förmodligen inte alls. Hälsningar Mats
Foto på Thomas L

Thomas L

 • 6,006 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Mats,

Jag får det att fungera att ta ut från Tidbanken via Visma Stämpla. Se bilderna.
Andra bilden är resultatet på lönespecen efter att ha valt "Uttag arbetstidsförkortning" 3 timmar.

Om du inte får upp detta, så kolla dina inställningar i Visma Stämpla och i Visma Lön.

Med vänlig hälsning,
Thomas
(Redigerad)
Foto på Mats

Mats

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Thomas, använder ni Förtroendetid? 
Hälsningar Mats
Foto på Thomas L

Thomas L

 • 6,006 poäng 5k badge 2x thumb
Mitt testföretag ovan är inte inställt på förtroendetid.
Jag antar att man i det fallet får välja "Övrig frånvaro utan löneavdrag", ev. skriva en notering och därefter registrera uttaget från tidbanken på lönespecen via snabbvalet Tidbank.
Foto på Mats

Mats

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, jag förstår inte varför man inte kan göra lika som när man tar ut komptid. Går det att ta ut tid från det kontot så borde det gå att ta från a-kontot också. Visma Stämpla ska väl underlätta arbetet med lönerna och inte krångla till det, står så i reklamen i varje fall. 
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Tack för era synpunkter.

Vi håller för närvarande på med ett större förbättringsarbete i Visma Stämpla där detta är en av punkterna vi hoppas kunna lösa. Jag syftar då både på möjligheten att visa saldo för arbetstidsförkortning samt möjliggöra uttag av arbetstidsförkortning för anställda med förtroendetid.

Denna version ligger dock fortfarande en bit fram i tiden då vi gör ett helhetsgrepp om Visma Stämpla och tar hänsyn till så många förbättringspunkter som möjligt. Vi är därför ännu inte redo att gå ut med ett datum för när detta arbete är färdigt.
Foto på Soders

Soders

 • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Hur går det med detta?  Är det något på G?
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Vi arbetar fortfarande för fullt på den nya versionen av Stämpla och hoppas kunna dela med oss av alla de nyheter vi har i den så fort som möjligt. Vi är ännu inte redo att säga när den kommer men det blir inte på denna sidan årsskiftet.
Foto på Soders

Soders

 • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Hej igen! Har ni kommit närmre en lösning på detta?
Foto på Sylveko AB

Sylveko AB

 • 442 poäng 250 badge 2x thumb

Det undrar jag också men satt i supporten idag och det visar sig att det fortfarande inte är löst.... Tycker det är viktigt både för den anställde som enkelt bör kunna avgöra hur han ska registrera eller för attestanten som inte har tillgång till löneprogrammet och kan kolla resp anställds lönebesked. Man kan heller inte ta upp den anställdes "mitt lönebesked" och titta på det senaste för det är bara till för den anställde. Kan man inte åtminstone lösa upp den knuten ?


Foto på Jenny

Jenny

 • 5,552 poäng 5k badge 2x thumb
Håller med, detta får jag mycket frågor om, särskilt vid årsskiftet. Underlättar för både mig, cheferna och de anställda om det syns i Stämpla!
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Arbetet löper på för fullt men som jag tidigare nämnt så tar vi ett helhetsgrepp på tjänsten Visma Stämpla. Vi är oerhört förväntansfulla och vill dela med oss av de förbättringar vi har på lager men det kommer dröja ytterligare ett tag till, något exakt datum kan vi inte säga ännu. Vi hoppas att ni kan ha tålamod.
Foto på Soders

Soders

 • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Verkar inte ha hänt något här på 8 månader och mitt tålamod börjar sina faktiskt!! Nu vill jag veta om det kommer något som underlättar detta och även att man som anställd med förtroendetid kan ange uttag av arbetstidsförkortning.
Foto på Mats

Mats

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Nej det händer ingenting. Jag hoppade av, varför betala för något som man i varje fall måste göra manuellt i slutänden.
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Vi arbetar fortfarande på för fullt med den nya versionen av Visma Stämpla och jag förstår om ni som väntar på någon av förbättringarna som utlovas i och med den versionen känner er otåliga. Det är vi också. Samtidigt vill vi säkerställa att vi levererar ett system som uppfyller de krav vi har på kvalité och enkelhet och där är vi inte riktigt ännu. Som jag tidigare nämnt i tråden så tar vi här ett helhetsgrepp på hela tjänsten Stämpla och inför ett flertal förbättringar både i funktionalitet och flöden.

Vi hoppas att ni som väntar på detta kan hålla er till tåls lite till.
Foto på Jenny

Jenny

 • 5,552 poäng 5k badge 2x thumb

Bra att ni jobbar på att uppdatera Stämpla, det är ett väldigt enkelt system idag som skulle må bra av att vara mer flexibelt och ha fler funktioner, tex med rapporter/utskrifter eller sortering.

Har dock själv väntat på ATF i Stämpla i tre år och någonstans undrar jag när det är 'good enough' med förbättringarna inför uppdatering av Stämpla. Det kanske är dags att faktiskt släppa en ny version med de uppdateringar som efterfrågas mest och sedan uppdatera resten efter hand?

Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Jenny.

Givetvis är vi också otroligt angelägna om att få dela med oss av den nya funktionaliteten som vi arbetar med. När man gör stora omskrivningar av ett befintligt system ligger dock utmaningen i att minsta godkända nivå är samma som det gamla systemet plus den nya funktionalitet som vi har utlovat. Det innebär att det är en hel del att säkerställa men vi kommer att uppdatera er med mer information så fort vi har den tillgänglig. Vi är precis lika angelägna som ni är om inte mer på att få dela med oss av vårat arbete.
Foto på Soders

Soders

 • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Något nytt angående detta?? Eller väntar ni in GDPR??? Är innerligt trött på att det tar sådan tid!
Foto på Jenny

Jenny

 • 5,552 poäng 5k badge 2x thumb
Vill också veta hur det går med uppdateringen av Stämpla, det "större förbättringsarbetet" har ju pågått i minst två år nu!
Borde ju kunna fokusera på att i alla fall få igenom de förbättringar som kunderna efterfrågar? Börjar bli lite pinsamt att bara ge massa löften som inte sen blir verklighet, eller finns det nu en faktisk tidsplan för uppdateringen?
Foto på Linda Kjellsson

Linda Kjellsson, Produktspecialist Visma Lön

 • 698 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!

Nu är vi nära. Vill ni läsa mer om förbättringarna i tjänsten kan ni klicka här.

Hoppas ni gillar det!

/Linda
Foto på AnnaTelarco

AnnaTelarco

 • 60 poäng
Vi har precis börjat med att våra anställda (100 st) använder appen Min Lön - men det går inte att se sina ATF timmar på lönespecen? 
Läser jag här i forumet ser det ju ut som ni jobbat på detta i flera år?
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,066 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Inser att vi har missat att uppdatera denna tråden.Saldo för arbetstidsförkortning visas i tjänsten Visma Lön Anställd.Om du endast använder Mitt Lönebesked/appen Min Lön visas saldot där också.
/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.