Sökfunktion, olika sökfunktioner i Webshop/Webshop +

  • 4
  • Idé
  • Uppdaterades för 5 år sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag håller på och bygger upp en webshop med försäljning av både produkter och reservdelar. Idag finns inte, vad jag kan se, någon möjlighet att söka i webshoppen. Här kommer en idé till en sökfunktion.

Man skulle ju kunna använda sig av en vanlig sökfunktion där användare får möjlighet att söka på hela sidan. Men det skulle i mitt fall stöka till det för användaren då de på en reservdelssökning också skulle få upp produkter. Det jag tänker är en möjlighet att lägga olika sökfunktioner på olika sidor.

T.ex Jag drar ner sökmodulen till sidan reservdelar. Går in på inställningar och får där möjlighet att välja vilka produktkategorier som sökningen skall utföras i när användaren klickar på sök. Om jag lägger alla mina reservdelar i produktkategorin reservdelar och anger det i sökmodulens inställningar så får användare bara upp reservdelar. I produkter har man kanske inte en produktkategori som heter produkter utan något som har med vad det är för produkt. Då skulle också möjligheten att välja flera produktkategorier att söka i finnas.

En utveckling av det hela skulle vara en sökfunktion där du gör val steg för steg med förutbestämda alternativ.

T.ex En användare går in för att söka en reservdel. I sökfältet finns en rullgardin där man får välja vilken typ av produkt (tvättmaskin, diskmaskin osv.) Efter det valet är gjort får kunden ytterligare ett val och det kan då vara av vilket märke på produkten du söker reservdel till. Om detta är sista valet så klickar kunden på sök alternativt har redan sökresultatet dykt upp per automatik.
Vad som skall komma upp i de olika valen skall man kunna speca i inställningarna utifrån t.ex produktkategori eller namn

Mvh
Tony
Foto på The Handyman

The Handyman

  • 376 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

  • 4
Foto på Marcus Fjordevik

Marcus Fjordevik, Fd Testledare - Visma Website/Webshop

  • 5,520 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Tony!

Jag vill börja med att tacka dig för dina idéer om hur vi kan vidareutveckla våran sökfunktion. 

Det finns redan en sökfunktion i Webshop idag som du finner under Inställningar - Shopinställningar, den heter Visa Artikelsök. 
Den fungerar som en vanlig sökruta där kunden kan söka efter artiklar i din webshop.

Vad gäller dina andra synpunkter är dem intresanta och något vi kan kolla närmare på. Vad jag dock skulle vilja är att fler användare i så fall går in och tycker till här i tråden, 
på så sätt får vi en överblick över hur pass stort önskemålet är. Och efter det kan vi ta upp det för diskussion. 

Ha en bra dag!
/ Marcus
Foto på Pär Anders

Pär Anders

  • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Hej! Jag är i ungefär samma sitts som Tony och ska också sälja både reservdelar och produkter så hans förslag är lysande. Men jag har stött på ett ytterligare problem med den sökfunktion webshop + har idag. Vi säljer bara till återförsäljare/installatörer och sökfunktionen fungerar även om man inte loggat in. Därifrån kan man via artiklarna gå hela vägen till kassan och göra en beställning. Mitt förslag är att man ska kunna välja att visa sökfunktionen på startsidan eller inte och att den inte fungerar om man inte är inloggad om sidan kräver det.

MVH Pär Anders

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.