Lönebesked via e-post med Microsoft Office 365 - Lön 300/600

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag blir så oerhört besviken. För två månader sedan, drygt, installerade vårt företag Microsoft Office 365 som är webb-baserat, för att ligga på förkant vad gäller teknik.
Visma har ännu inte löst problemet att man skall kunna skicka lönebesked via e-post.
Jag tycker detta är oerhört dåligt av Visma.
Skulle kanske gå tillbaka till Hogia vid års-skiftet.
Foto på Mats L

Mats L

 • 94 poäng 75 badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 5 år sedan

 • 2
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det har precis som du skriver inte prioriterats att införa någon ny hantering för e-post. Vi har inte haft tillräckligt stor efterfrågan för att prioritera det framför andra önskemål.

Ett alternativ är att använda den kostnadsfria tjänsten Mitt lönebesked. Med Mitt Lönebesked laddar löneprogrammet upp lönebeskeden på nätet och därefter når era anställda dem antingen på webben eller via mobilen i appen Min Lön.

Det andra alternativet är i nuläget att installera en e-postklient (t ex Windows Live Mail, Outlook eller Thunderbird) på den dator ni kör löneprogrammet på.
Foto på Jonas

Jonas

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb

Hej!

Jag upptäckte också precis att det inte går att maila ut lönebesked med Offece 365. Jag pratade med vår IT-ansvarige och enligt honom finns det flera andra leverantörer som redan har löst detta problem. När kommer Visma med en lösning?

//Jonas

(Redigerad)
Foto på Jonas

Jonas

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb

Efter att ha fått besked från supporten att det inte går att skicka lönespec. när man kör Office365 pratade jag med en kund till mig som jobbar inom IT. De hade en lösning på problemet. Genom att göra några små redigeringar i några filer fungerar det nu klockrent. Borde inte supporten informera om denna lösning??

//Jonas

Foto på Mats L

Mats L

 • 94 poäng 75 badge 2x thumb
Det verkar ju lite underligt att Visma fortfarande inte klarar av Office 365 då det gäller mail, men dom har ju någon månad på sig innan vi byter tillbaka. 
Foto på Stefan H

Stefan H

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb

Hej,

Kan bara hålla med tidigare kommentarer om att det är konstigt att det krävs en lokal mailklient för att kunna skicka lönebesked.

Det är ännu värre när det finns flera användare som har lokala installationer som arbetar mot server installationen av Lön600. Om man ska felsöka så måste man veta vilken användare som har gjort lönkörningen så att man kan leta i denne persons mailkonto osv. Det kan inte vara så svårt att få till så att lönebeskeden skickas från servern direkt via valfritt mailkonto (oavsett om det är molnbaserat Office365 alt Google for work eller om det är till en Smtp/IMAP/Exchange server). De flesta mailtjänster som ligger i molnet går ju även att nå vi nått av de vanliga mailprotokollen. Det jag är ute efter är att få bort kravet på en lokal mailklient och bara kunna ange ett mailkontos inloggningsuppgifter direkt på servern så att alla lönebesked skickas via ett centralt mailkonto.

/Stefan

Foto på Kerstin Karlbäck

Kerstin Karlbäck

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
Är det verkligen så få som efterfrågar denna funktion???

Jag vill också arbeta var som helst i molnet men kan alltså inte längre skicka lönespecifikationerna och inte heller kontrolluppgifterna automatiskt med mail eftersom jag har installerat Office 365. Jag får fiska fram en och en och leta fram personens e-post och sedan skicka.

Vad som är ännu värre är att, av olika anledningar, så har jag just nu inget fast bredband på mitt kontor utan bara mobilt och då fungerar inte Visma Advisor Connect så jag har släpat hem en massa pärmar och datorn för att kunna göra kontrolluppgifter och januarilön här hemma där jag har fast bredband. Ordet frustrerad räcker inte till. Försöker att inte tänka på det utan bara att lösa det som måste göras. Man är ju egen-företagare och då måste man bara lösa det. :(
Foto på Chris

Chris

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Detta är så fruktansvärt dåligt och visar på en total respektlöshet mot era kunder. Ni måste ju för sjutton säkerställa att ni är tekniskt oberoende när ni gör era program, väldigt många avsevärt mindre företag som inte är på börsen kan lyckas få till simpla saker som fungerande MAPI eller bara en så enkel sak som att öppna era länkar i default browser iställer för i Internet Explorer. Känns så ohyggligt oproffisionellt att ni inte kan ta till er att dessa saker inte bara är buggar, de är pinsamma saker eftersom det ser ut som ni inte har någon som helst koll på att tekniken förändras.

Se nu för guds skull till att fixa dessa mest basala saker, skit i layout och någon som frågar om en ny löneart, ni ser ju ut som pajaser...
(Redigerad)
Foto på bf

bf

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Ja, det är ta mig fan helt otroligt hur dåligt det här är. :D
Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb

Hej,

En liten påminnelse om att lönebesked per mail ännu inte fungerar optimalt med Outlook heller. De som t ex har gmail får en .dat fil istället för en pdf (trots att den ligger som pdf i skickat-korgen i Outlook), vilket gör att de inte kan läsa specen i mobilen.

//Tina

Foto på Carina Rafstedt

Carina Rafstedt

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb

Hej!

Jag har inte haft några problem att skicka lönebesked via mail förrän idag när jag får besked att "Ingen MAPI-kompatibel e-postklient finns installerad". Ingenting är förändrat i min dator sedan förra lönekörningen. Vad har hänt????

Carina

Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej Carina!

Testa att se om lösningen i tråden Ingen MAPI kompatibel epost klient finns installerad hjälper dig!
/Anna
(Redigerad)
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,
Som en parentes så kör jag själv Office 365 i molnet MEN får ju även möjlighet att installera en lokal MS Outlook klient som synkar med molntjänsten och då går det ju alldeles utmärkt att mejla lönespecarna. I mitt fall kostar inte detta något extra jag kan ladda ner den som ett alternativ.

Kanske ett alternativ medan vi väntar på en lösning;)

MVH

Kenneth
Foto på Agneta F

Agneta F

 • 508 poäng 500 badge 2x thumb

Är det här löst än? Office365 är ju inte direkt någon nyhet längre och Visma bör ju ha kommit på något sätt att hantera detta på vid det här laget.

Foto på IKOS

IKOS

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Lönespecifikation via Thunderbird fungerade t o m juni 2016 men nu kommer ett webbaserat e-postprogram, troligen Outlook (vi har Office365) upp och allt ser OK ut med bilaga och allt. Men tyvärr när jag skickar kommer inget fram till mottagaren och inte heller kommer det något felmeddelande om misslyckad sändning. Allt bara går upp i rök. :Vad händer? Alla problem började efter Windows 10, Med Windows Vista och Windows Mail fungerade allt i många år.
Foto på IKOS

IKOS

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
För att få iväg lönespec..via e-post får jag gå omvägen spara som pdf och sedan för varje anställd skicka en gång till via Thunderbird. Tjänsten att skicka lönebesked via Visma/Spcs istället går ju an, men är det inte en omväg..
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Att skicka lönebesked med e-post är inte vägen vi ser att användare kommer göra detta i framtiden, vare sig ur säkerhetssynpunkt eller användarsynpunkt. Ett exempel på alternativ är vår kostnadsfria tjänst Mitt Lönebesked där man kan få sitt lönebesked på nätet eller direkt i en app i sin smartphone. Vi har därför valt att fokusera våra utvecklingsresurser på detta snarare än att skapa ytterligare möjligheter att skicka e-post med lönebesked.

Med det sagt så finns ju fortfarande befintlig funktionalitet att skicka e-post med en lokalt installerad e-postklient kvar och för er som skrivit här i tråden som har problem med att få det att fungera så rekommenderar jag er att kontakta vår supportavdelning så kan dem förhoppningsvis hjälpa er att få bukt med detta. Övriga rekommenderar jag varmt att prova tjänsten Mitt Lönebesked, det går att börja med endast en anställd och sedan koppla på fler anställda allt eftersom.
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Håller med i denna fråga!
Inga omvägar, rakt ner i telefonen PLING = KOSING!


Kenneth
Foto på Helen

Helen

 • 5,224 poäng 5k badge 2x thumb
Men om man har kunder (äldre) som inte använder dator eller Smartphones!?
Mitt Windows Live Mail har slutat funka. Använder Windows 7 sen gammalt. Räcker det att uppdatera till Windows 10 - funkar det då att maila kundfakturor? 
Foto på Patrik Svensson

Patrik Svensson, Fd Moderator

 • 3,196 poäng 3k badge 2x thumb
Hej.

Nej det räcker inte att uppdatera till Windows 10.
Löneprogrammen skickar lönespecifikationerna via ett lokalt installerat MAPI kompatibelt mejlprogram, t ex Microsoft Outlook

/Patrik
Foto på Helen

Helen

 • 5,224 poäng 5k badge 2x thumb
Det fungerar nu med Windows 10 tillsammans med Office 365.
Foto på Bernlo

Bernlo

 • 136 poäng 100 badge 2x thumb
Har blivit problem med MAPI sedan 2018.x uppdateringen av lön 600.
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej, Jag har flyttat din fråga till en egen tråd istället.Du hittar den nya konversationen här: Problem med MAPI efter uppdatering till 2018 versioner av Lön 600

Tack.
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.