Räntefakturering i Visma eEkonomi

 • 40
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Funktionen räntefaktura i visma avendo eEkonomi, med text och uträkning vore fint.
Foto på matekl

matekl

 • 460 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 40
Foto på fredrik

fredrik

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, jag skulle också vara väldigt tacksam om ni kunde införa denna funktion i Visma eEkonomi.

Har ni funderat på att införa detta vid nästa uppdatering? Det var ju över ett år sedan ni svarade senast på detta.
Foto på Robban

Robban

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Önskar såklart också denna funktion. Det tar för mycket tid att räkna ut när man har mycket att göra. Och kan kunderna inte betala i tid! Då tycker jag att ränta är på sin plats. Kan ni inte skapa denna funktion av någon anledning så får man tänka på att kanske byta program.

MVH:
Net2Print
Foto på viltec

viltec

 • 268 poäng 250 badge 2x thumb
Hej.

Väntar också på räntefakturan ... enl. denna:

Annie Karlsson (Moderator) för 5 månader sedan
Hej!

Påminnelseavgift är planerat att genomföras och har diskuterats i följande tråd:
Påminnelse för faktura

Dröjsmålsränta ligger inte lika långt fram i planen men delta gärna i diskussionen här: Räntefaktura

Om du inte redan gått in och gillat idéerna så får du gärna göra det eller lämna en kommentar. På så sätt får du automatiskt uppföljning på vad som händer så fort det sker någon uppdatering.

Vi blir väldigt glada för all input vi kan få kring idéerna som kommer in här i forumet så dela gärna med dig i dessa trådar.

... bör den ha kommit innan påminnelseavgiften?

Kommentar?

När kan man vänta en sån funktion?

/Mika
Foto på AnneliG

AnneliG

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb

Det vore önskvärt att få både dröjsmålsränta och påminnelseavgift inlagt när en påminnelsefaktura skrivs ut. Om en kund slarvat med sin betalning så är det svårt att sedan kunna få betalt även för en separat räntefaktura!

/Anneli

Foto på Ville

Ville

 • 194 poäng 100 badge 2x thumb
Saknar verkligen funktionen att lägga till dröjsmålsränta när jag skickar ut påminnelse! Jag har köpt Visma eEkonomi enbart för att underlätta faktureringen men saknar flera funktioner som gör att det blir ännu krångligare än tidigare..... Har ni några planer i dagsläget på att lägga dit funktionen?
Foto på Cecilia A

Cecilia A

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
Även jag saknar denna funktion. Hur kan den inte vara implementerad? Det borde vara en standardfunktion. Även vi har köpt in ekonomi enbart för att underlätta faktureringen men som det är just nu är jag inte speciellt nöjd då det saknas många funktioner.
Foto på PZ

PZ

 • 342 poäng 250 badge 2x thumb
Skall precis skicka min första betalningspåminnelse till kund och blir lite förbryllad då jag inte kan se att någon dröjsmålsränta lagts på min påminnelsefaktura... blev givetvis lite ställd då det till och med står på ursprungsfakturan att ränta debiteras efter förfallodagen enligt räntelagen (förifyllt standardmeddelande skapat av Visma)... tänkte att jag säkert gjort något fel så jag tar mig in hit och ser att denna grundfunktion inte ens är på tapeten att införas!!?? trodde denna funktion var en självklarhet då man valt ett system som skulle underlätta och spara tid, speciellt då Visma valt att ha med ett standardmeddelande på varje faktura som förklarade konsekvenserna vid försenade betalningar... det jag tar med mig härifrån är att tänka på att testa systemen lite mer noggrant nästa gång jag väljer system och leverantör!
Foto på Cissi A

Cissi A

 • 1,232 poäng 1k badge 2x thumb
Vad händer med det här egentligen? Ingen på Visma som har svarat på flera månader. Jag förstår att det finns många efterlängtade funktioner, men detta borde vara en grundfunktion i ett modernt faktureringssystem. 
Foto på Marina

Marina

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Jag kan bara instämma med alla inlägg ovanför. Ska precis skicka iväg första fakturan med räntepåslag för försenad inbetalning och blir helt häpen när jag inser att det inte finns någon sådan uträkning. Ska man alltså 2015 behöva sitta och räkna detta manuellt?  Näe Visma, jag har hållit er högt. Använder Visma adminstration 1000 till mina övriga bolag och det funkar perfekt. Men jag använder e-ekonomi då jag hjälper min bror med hans företag eftersom vi sitter 70 mil från varandra. Ni marknadsför e-ekonomi som "enkelt" och "effektivt". Vet ni, jag har använt det ett år nu och jag är allt annat än nöjd. Krångligt, tidskrävande och ibland helt obegripligt. Näe, vid nästa bokföringsår blir det byte av program.  Lyssna på kunderna nu!!!
Foto på Magnus

Magnus

 • 554 poäng 500 badge 2x thumb
Håller fullständigt med! Märkte idag när jag skulle skicka en påminnelse att jag inte ens kan lägga in en egen rad på påminnelsefakturan om dröjesmålsränta. Vad är det som händer här Visma? 

Jag är ledsen att säga men min uppfattning om eEkomomi sjunker för varje gång jag läser att vitala funktioner som finns i era andra program inte är prioriterade.
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,246 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Magnus,
Håller med dig/er en viktig pusselbit som måste läggas dit.
Men tänk om ALLT som man kan tänka sig redan fanns i programmet,
vad tråkigt det skulle bli utan uppdateringar. Erkänn att det är lite spännande när dom kommer;)

MVH

Kenneth
Foto på Magnus

Magnus

 • 554 poäng 500 badge 2x thumb
Visst det är trevligt med uppdateringar i programmet men denna tråd skapades för 3 år sen och det enda som har tillkommit är en rutan för påminnelseavgift och att man kan ändra texten för dröjsmålsränta. Det tycker jag är under all kritik när man marknadsför ett program som ska effektivisera min vardag som företagare. Jag blev lite snopen när jag skulle skapa en påminnelsefaktura och inte kunde få med dröjsmålsränta. 
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,246 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Magnus,
Jag slarvade lite med att titta på tiden i tråden;(
Helt klart så måste en sån här viktig pusselbit läggas på plats väldigt snart eftersom det är en funktion som behövs löpande för dom flesta hela tiden. Ingen extrautrustning.

MVH

Kenneth
Foto på PZ

PZ

 • 342 poäng 250 badge 2x thumb
Man har ju inte levererat något vettigt svar från Visma på över två år nu gällande denna fråga så en rekommendation till Visma kanske skulle kunna vara att göra som Marina skriver, "lyssna på kunderna nu!!!"
Foto på petter

petter

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Dröjsmålsränta som funktion på påminnelse.

Att det måste gå att få en funktion typ samma som påminnelseavgiften vid en påminnelse så borde även dröjsmålsränta komma med automatiskt i en egen kolumn.

Som det är nu så går det inte ens att lägga till en egen textruta, vilket medför problem.
Jag har pratat med eran support som då säger att man får kreditera fakturan och göra en ny med dröjsmålsränta, detta blir inte rätt om man ev. senare skall ta ärendet vidare till inkasso eller i värsta fall kronofogden.
Det skall ju vara en påminnelse med samma utgångsdatum och förfallodatum osv.
Sen för den delen så är det fruktansvärt krångligt och tjorvigt, om det istället fanns färdigt vid påminnelsen så är det ju bara att skriva i och skriva ut. Snabbt och ENKELT.
Foto på Fredrik

Fredrik

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Det verkar som att Visma inte bryr sig om vad kunderna vill ha och eftersträvar. Viken företagare idag vill inte kunna fakturera med ränta då det klart framgår av fakturan att man fakturerar just med ränta efter förfallodagen....


Skärpning nu VISMA.. Byter strax leverantör för fakturering om det inte kommer strax.. Under all kritik.

Foto på Beki

Beki

 • 1,374 poäng 1k badge 2x thumb
Den 16 mars uppdaterades Visma eEkonomi med massor av spännande nyheter men fortfarande har Visma inte löst en viktig del som de flesta företag saknar = Räntefakturering.

Är det bara att hålla tummarna och hoppas att Räntefakturering införs vid nästa uppdatering?
Foto på RogerW

RogerW

 • 294 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Räntefakturering i eEkonomi Fakturering.

Jag har testat eEkonomi Fakturering i några dagar nu, och kan konstatera att det inte verkar riktigt... färdigt ännu. Dels är det för dyrt för en liten rörelse som min, och dels saknas bl.a. räntefaktureringen, som i Visma Fakturering 5.2 är en ren dröm. Med två musklick kan jag få programmet att lägga på dröjsmålsräntor från gamla, slirade, fakturor.
Varför inte lägga till samma funktionalitet i eFakturering?
Foto på pierre

pierre

 • 1,306 poäng 1k badge 2x thumb
Otroligt nonchalant behandling av betalande kunder.

Räntefakturering NU!
Foto på Thomas

Thomas

 • 198 poäng 100 badge 2x thumb

Hur svårt kan det vara att implementera räntefakturering i eekonomi när det finns i Vismas övriga program?
Då finns ju redan koden tillgänglig och bör bara behövas justeras lite för att passa in i formatet.

Eftersom att alternativet finns att första påminnelsen är utan avgift, borde samma gälla med en räntefakturering, där ränta läggs till när påminnelseavgift läggs  till. Framför allt som det som standard text på fakturorna står att "Vid betalning efter förfallodagen debiteras ränta enligt räntelagen"

Så antingen tycker jag att ni löser så att vi kan lägga till ränta på ett smidigt sätt (om vi så själva skall behöva räkna ut räntan9 eller plockar bort Dröjsmålsräntetexten som standard när ni inte kan erbjuda den funktionen.

Över tre år sedan denna tråden skapades, så ni borde haft gott om tid att implementera funktionen från ett av era andra program där koden redan är skriven.


/Thomas

(Redigerad)
Foto på Ida

Ida

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Anser som många tidigare inlägg att räntefakturering borde vara en standardfunktion vid det här laget. 

Önskar att utveckling av funktionen prioriteras och tillkommer i en närliggande uppdatering!

MVH Ida
Foto på Viola

Viola

 • 2,260 poäng 2k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Räntefaktura till kund - eEkonomi.

Hej,

Jag förstår inte varför Visma eEkonomi inte har funktionen att kunna skapa räntefaktura till kund och där systemet räknar ut räntebeloppet per automatik!

Detta är BASIC i alla program såvitt jag vet!
Men inte här...
Foto på Marita M

Marita M

 • 1,220 poäng 1k badge 2x thumb
Hej
Undrar som ett antal andra personer tidigare varför det inte finns en så grundläggande funktion som räntefakturering i eEkonomi. har flera kunder som säger nej till programmet bla av den anledningen. Skärpning Visma//Marita
Foto på Cissi A

Cissi A

 • 1,232 poäng 1k badge 2x thumb
Ännu en uppdatering för eEkonomi men utan räntefakturering. 

Kan vi få ett estimat? 
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,100 poäng 20k badge 2x thumb

Om man får komma med ett "instick";

Om man har notiska "överdragare" som slirar 3-7 dagar varje gång så skulle vilja ha att man kunde vid varje registrering av inbetalning kan välja att lägga detta på en vilande räntefaktura för att kunna skicka en faktura efter ett år. Då slipper man faktura på 8.- utan kan dra iväg en på 150.- i stället (ca 15 st fakturor som är överdragna)


Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Typ som i Visma Administration;
Man kan dels sätta en minisumma för att det ska bli räntefakturering men också koda om småslattar till läget "spara" för senare fakturering.

Jag skulle dock hellre se att vi fick Auto Collect  (Visma Admin) som hanterar både påminnelser, ränta och inkasso i dom flesta fall helt utan kostnad.

MVH

Kenneth
Foto på CNystrom

CNystrom

 • 2,934 poäng 2k badge 2x thumb
Låter bra!!!
Foto på CNystrom

CNystrom

 • 2,934 poäng 2k badge 2x thumb
räntefakturering på G? Det skulle göra stor skillnad!
Foto på 1126570

1126570

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Varför ska det vara så svårt att få till en räntefakturering 2016....
Behövs för att som ovan skriver kunna skicka till notoriska sen-betalare m.m.
Hoppas att det blir en snabb lösning nu efter tre års funderande från er sida.
Med vänlig hälsning
Maria
Foto på Tobias Ljung

Tobias Ljung

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Liksom alla övriga ovan saknar jag räntefaktureringsfunktionaliteten.
Foto på Cissi A

Cissi A

 • 1,232 poäng 1k badge 2x thumb
4 månader sen någon på Visma uttalade sig om denna funktion. Tråden växer och fler och fler eftersöker denna funktion.

Tidigare denna vecka kom ännu en uppdatering och ännu en gång står vi utan en funktion som från början borde ha varit med som en standardfunktion!

Finns det inplanerat? Kommer detta att implementeras? Gör det inte det kommer i alla fall jag att se mig om efter ett annat system.
Foto på CNystrom

CNystrom

 • 2,934 poäng 2k badge 2x thumb
Håller med!
Foto på Filip Lundgren

Filip Lundgren

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Ja, hallå Visma?
Foto på Danielswe

Danielswe

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Hallå där!Finns det någon tidsplan för när räntefakturering kan komma in i programmet? Vad ska egentligen krävas för att ni ska lägga in den uppdateringen?
Foto på Mia

Mia

 • 1,246 poäng 1k badge 2x thumb
Förlänger den här tråden liiiite till - tycker självklart att en funktion för räntefakturering är av grundläggande art. Och det finns ingen riktigt rim eller reson i att det ska kunna ta så här lång tid att implementera denna efterfrågade funktionen. 

Ska bli intressant att se när nästa kommentar från Visma-håll dyker opp!
Foto på CNystrom

CNystrom

 • 2,934 poäng 2k badge 2x thumb
Ja precis!
Foto på Ekstam

Ekstam

 • 334 poäng 250 badge 2x thumb
Det är ju faktiskt helt sjukt att denna funktion inte ens finns? Alla funktioner som gör det enkelt och som spar tid i arbetet verkar de ha glömt bort eller bara struntat i. Är verkligen inte nöjd alls!