Vill ha smartare textrader i Administration

 • 33
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Idag baseras textfältet på 60 tecken vilket om man skriver ut en rad med stora W så fylls hela sidans bredd.
Om man istället skriver text som denna, helt vanliga ord med Gemener, versaler och mellanslag så fylls c:a 50% av utskriftsområdet.
Mitt förslag är att anpassa text-längden till utskriftsområdet istället, kanske rent av lägga till automatisk radbrytning om man nu vill skriva änne mer text utan att behöva avstava och byta rad själv.

Hälsningar Johan

Foto på Johan

Johan

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 33
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Johan,

Vi har tittat på vad en sådan lösning skulle innebära och ser att det skulle kräva en större utvecklingsinsats. För att bryta rad automatiskt behöver programmet ta hänsyn till användarens unika inställningar, så som vald skrivare, mall och teckensnitt.

Alternativet är en inställningsmöjlighet där man själv styr när raden bryts. T.ex. efter X antal tecken eller X antal pixlar.

Idag har jag inte tillräckligt med underlag för att prioritera något av alternativen ovan men om fler har behov av detta får vi titta närmare på det.
Foto på Bergabad

Bergabad

 • 504 poäng 500 badge 2x thumb
Hej
Detta problem gäller väl inte bara textrader utan även artikelbenämningens möjliga längd (30tecken). Det borde vara möjligt med upp till 100 tecken eller så.
Foto på TPr Admin

TPr Admin

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Ja! ge oss mera, bättre textrader och artikelbenämningar!
Foto på Elisabeth

Elisabeth

 • 356 poäng 250 badge 2x thumb
Håller absolut med! I dag är det svårt att få plats då vi har olika varianter på samma typ av artikel. Det är lättare att se vilken artikel jag letar efter om jag har mer text.
Foto på pools

pools

 • 332 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med jag också. Fler tecken i artkelbenämningen tack.
Foto på Andy

Andy

 • 242 poäng 100 badge 2x thumb
I offert, order & fakturor tycker jag "textrad" borde rymmas betydligt mer än 60 st. tecken. Just nu blir ett långt meddelande väldigt onödigt uppdelat. Att skriva en längre förklaring är därmed helt oanvändbart. // AB

This reply was created from a merged topic originally titled
Skriva längre textrad.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Jag infogar dina synpunkter i en tidigare tråd om samma ämne.
Foto på PelleM

PelleM

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Jag saknar att kunna skriva fler tecken än 60st.
Det skapar massa extrajobb när man inte kan skriva på ett vettigt sätt i t.ex
en offert utan måste skriva den i word istället.

Underlag borde inte saknas för att kunna prioritera en ändring på detta.
Det borde räcka med att man tittar hur illa det ser ut när man inte kan skriva över hela sidan.
Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb
Jag hänger definitivt på vad gäller längre textrader. Radbrytning kan jag göra själv om det påskyndar lösningen av längre textrader.
Foto på KJ

KJ

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Problem med kolumnbredd på anpassad utskriftsmall.


Jag använder Visma Förening, version 2013.01. Eftersom jag har behov av att skriva mycket text på kundfakturor anpassade jag mallen så att fältet Benämning blev mycket bredare. Men när jag sedan skulle mata in texten, upptäckte jag att fältet ändå bara tillät 60 tecken. Vad finns det då för mening att kunna anpassa mallarna?
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Vi har fått liknande önskemål tidigare här så jag slår ihop din tråd med denna. På så sätt får vi en bra bild över hur många som önskar samma sak.

Tack för att du tar dig tid att dela med dig av dina tankar och synpunkter!

/Annie
Foto på AHAB

AHAB

 • 300 poäng 250 badge 2x thumb
Jag håller med! mer text, även textrader på artiklar, så att de kan infogas i webshop, samtidigt.
Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb
För mig känns det också självklart att hela sidbredden ska kunna utnyttjas för text. Radbrytning kan jag göra själv om det påskyndar en lösning.
Foto på Carinfredlund

Carinfredlund

 • 204 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Varför inte ge mer plats för fakturatexten på fakturorna?.


Hej - Jag undrar ibland varför det finns så pass begränsat utrymme att skriva i textfältet (1.3 på Kunduppgifter) på kundfakturorna. Själva rutorna för att fylla i text är betydligt större än de antal nerslag som går in. Och på själva fakturan finns det alltid utrymme kvar, när man fyllt i så mycket som går.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag slår ihop ditt inlägg med en tidigare tråd där liknande önskemål diskuteras, för att samla alla åsikter på ett ställe.
Tack för att du framför dina synpunkter till oss!
Foto på Andy

Andy

 • 242 poäng 100 badge 2x thumb
Det känns som att detta borde prioriteras snart? Det är en rätt så stor insats att förmedla detta på forumet för dem flesta så det borde man ta på allvar...
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Andy, jag är verkligen tacksam för all input vi får från olika användare här i forumet och det är just era röster som gör skillnaden mellan ett unikt önskemål och något som många verkligen efterfrågar. Större förslag på ändringar så som denna kräver utredning/design. Därtill kommer utvecklings- och kvalitetsarbete. För att lägga den tiden måste vi ha underlag för att vi prioriterar rätt saker. Det finns flera önskemål som röstats fram här på forumet och som vi behöver ta hand om innan vi kan titta närmare på just den här frågan.

Om ni är nyfikna på hur vi resonerar i vår prioritering går ni in på startsidan på forumet - väljer produkten längst ner i högra hörnet - och väljer sedan Populära.
Foto på Emelie

Emelie

 • 912 poäng 500 badge 2x thumb
Det är likadant på exempelvis leverantörsfakturor. En del leverantörer har väldigt långa fakturanummer och då man inte kan få in fler än 16 tecken tvingas man lägga i numret i OCR-numret också för att man ska kunna spara "rätt" fakturanummer.
Varför så långa rader när antal tecken är så begränsat?
Foto på Elisabeth MR

Elisabeth MR

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
mycket text på faktura - Administration.


Hur får jag plats med mycket text på fakturan? Texten får plats på sid 1 med ett stort tomrum nederst och ändå skapas sid 2 där belopp står längst ner i rutan. Har försökt ändra marginaler, osv.
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,774 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Elisabeth!

När det gäller utrymmet på fakturan längst ner så ligger det olika objekt i mallen som gör att resterande text kommer på sida 2 på fakturan. Du har inte mycket utrymme att ändra på, men du kan prova. För att ändra i mallar väljer du Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Mallar. Du klickar på pilen bredvid mallnamnet på raden för Fakturor så att du får upp alla mallar som finns i programmet. Här markerar du mallen och klickar på Ändra-knappen.

Utrymmet som textrader och artiklar skrivs i heter Radområde. I Objektlistan till vänster här klickar du på Radområde och då markeras det fältet i den grafiska delen till höger. Vad du kan göra här är att ställa dig på en fyrkant, så att det blir en pil och sedan dra ner fältet Radområde. Problemet är att under Radområde ligger det andra objekt som då inte syns om du drar för långt. Objekten som ligger här nedan i Ruta - fakturarader är exempelvis Byggtjänst, Fakturarabatt, Moms ingår osv. Är det så att du inte använder dig av dessa fält som ligger här går det ju bra att dra radområdesfältet här över.

Längst upp här har du knapparna Förhandsgranska där du enkelt kan se hur det funkar när du skriver ut fakturan, Ångra-knappen är inte heller fel. Viktigt här är att du sparar mallen med ett nytt namn så att du har kvar originalmallen. Är du nöjd med dina ändringar så plockar du sedan mallen, så är det den som används när du skriver ut i fortsättningen.

Men jag lägger till din tråd till en tidigare tråd om att kunna ändra marginalerna.
/Mita
Foto på Carinfredlund

Carinfredlund

 • 204 poäng 100 badge 2x thumb
Jag hade samma problem med några fakturor. Till slut upptäckte jag att jag tagit bort några rader, men inte helt och hållet. Det låg 0-markeringar på positionerna för à pris, rabatt och summa. Därför låg de kvar på fakturan, utan text.
Foto på Kricke

Kricke

 • 446 poäng 250 badge 2x thumb
Artiklars längd på "Benämning" som endast är 30 tecken!
Helt ny Vismaanvändare och inser att jag aldrig sett så kort artikelbeskrivning, 50 tecken borde ju vara ett minimum, 30 är ju helt oacceptabelt! Går det att ändra detta eller tycker alla andra att det är helt OK?
Foto på pools

pools

 • 332 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har klagat på detta länge, men får inget gehör. Hoppas fler klagar så vi kan få fler tecken.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Den här tråden handlar om textrader på fakturorna. När det gäller fältet benämning för artiklar diskuteras detta i följande tråd, gå gärna in och delta där också:
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
Foto på Lena

Lena

 • 2,288 poäng 2k badge 2x thumb
Förstår att ni som jobbar med artikelbenämningar tycker att detta är för kort, själv har jag inte så långa benämningar så det får plats. Däremot så tycker jag att textraden kunde vara mycket längre. Det är ju inget som ska få plats till höger om denna vid utskrift av order/faktura.
Foto på danbrylde

danbrylde

 • 392 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Önskar längre textrad - Administration.


Hej

Jag vill ha längre textrader. När jag har valt "Textrad" så gör jag detta för att
jag inte behöver siffror. Ändå väljer programmet att bryta så att det ser ut som att jag har skrivit i en vänsterkolumn, istället för att utnyttja större del av fakturan.

I aktuellt fall så delas min faktura upp på två sidor, vilket blir hur fult som helst.

Med vänlig hälsning // Dan
Foto på ant

ant

 • 316 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Större antal tecken på textrader på faktura?.


Hej. Jag undrar om det går att få större yta på fakturor/ordrar för text? Vi skriver oftast ganska mycket förklarande text och det tar väldigt många rader på fakturan då antal tecken är begränsade(tror till 160) det blir dels slöseri av papper men ser även klumpigt ut på fakturorna.
Foto på danbrylde

danbrylde

 • 392 poäng 250 badge 2x thumb
Exakt. Det ser fruktansvärt fult och väldigt amatörmässigt ut. Detta måste ni kunna fixa lätt Visma! Om jag väljer "text" så borde jag få så mycket utrymme som jag vill.
Foto på katrina

katrina

 • 1,792 poäng 1k badge 2x thumb
Jag håller med. Det ser oproffsigt ut.
Foto på Helene Clason

Helene Clason

 • 184 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Textrader på fakturor.

Vid fakturering och skapat valet textrad så önskar jag man kunde skriva över hela fakturaraden dvs skriva över fälten apris .enheter, antal mfl, just för att kunna skriva o nyttja hela textfältet.. för att sen vi själva artikelraden fakturera enligt dagens fakturarader...
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Helene, tack för ditt inlägg. I dagsläget ryms 60 tecken på en ren textrad och i den här tråden har vi fått många synpunkter på det. Vi förstår att det vore önskvärt med mer utrymme för text på raderna och det är något vi har med oss i planen på sikt. 
Foto på CHn

CHn

 • 1,976 poäng 1k badge 2x thumb
Hur lång sikt pratar vi om? :-)
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Det kommer dessvärre dröja. Jag tror inte vi kommer se en märkbar förändring kring detta det närmaste året. Se gärna mitt svar längre ner här i tråden. 
Foto på Urban

Urban

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Har precis prata med supporten om detta med antal tecken och textrader.
Ser det som en brist att man inte kan fylla textutrymmet och att programmet inte känner av den verkliga textbredden. Inte speciellt ofta man skriver 60 W i rad i svenska språket!
Detta borde inte vara en alltför klurig nöt att knäcka för programutvecklarna!
Finns ju lite av samma problem med fottexter, art.nr och annat, där man ibland kan råka ut för överskrivningar om man inte kollar igenom i formuläret.
/Urban Murén
Foto på camilla_e

camilla_e

 • 296 poäng 250 badge 2x thumb

Jag anser att det är riktigt dåligt av VismaSpcs att inte ta tag i detta. Att den högra halvan av fakturan är tom och istället blir fakturan på flera sidor. Irriterande för oss användare och slöseri på naturens resurser då träden kapas för att vi ska kunna skriva ut onödigt långa fakturor!

Snälla TA TAG I DETTA!

Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Camilla, 

Tack för din kommentar. Jag tar det verkligen till mig när jag läser era beskrivningar och synpunkter om textradernas begränsning. Jag håller helt med att detta är en grundläggande del av fakturan som bör fungera irritationsfritt. 

Sanningen är den att vi vet att det är ett stort önskemål, vi vet vad problemet är och vi vet vad som krävs för att lösa det. Vi vet också att åtgärden bäst görs under vissa förutsättningar och att det kan ta tid innan vi kan genomföra en märkbar förändring för användaren i programmet. Men vi kommer börja nysta i några grundläggande frågor runt detta under året. 
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,
Lite ljus i mörkret finns det tills vi kommer ut ur tunneln helt;)
Glöm inte att man kan hämta utskriftsmallar som har extra långa benämningar:MVH

Kenneth
Foto på CHn

CHn

 • 1,976 poäng 1k badge 2x thumb
Instämmer i ämnet. Skriver text om beställt och utfört arbete på mina fakturor, vill ha dynamiska textrader med obegränsat antal tecken och automatiskt radbyte. Upplägget nu är irriterande när man måste skapa ny rad hela tiden för att få plats, sen på utskriften så har ändå bara en bråkdel av pappersbredden utnyttjats. Detta var en av fördelarna med Visma eEkonomi.
Foto på CHn

CHn

 • 1,976 poäng 1k badge 2x thumb
Puff... Inget nytt under solen? :)
Foto på M Nordin

M Nordin

 • 508 poäng 500 badge 2x thumb
Saknar fortfarande att kunna skriva längre textrader på fakturorna. Är det pågång snart? Ser att denna tråd vare aktiv i över 5 år.... tycker ni inte att det är dags!?
Foto på camilla_e

camilla_e

 • 296 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med, detta borde prioriteras!
Foto på Andy

Andy

 • 242 poäng 100 badge 2x thumb
Ja jag måste kasta in min röst igen på det här, tycker det är så tråkigt att det inte ordnat än för det går ju inte att skriva till några texter utan att det ser helt galet ut.. Användningsområdet blir ju mycket större om det bara fungerade... :/

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.