PDF faktura med tillhörande textfil (CSV)

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej Visma,

Vi använder Visma Administration 2000 v.5.52 och börjar få relativt många fakturor som varje månad ska kuverteras manuellt varför vi vill kunna använda en distributionstjänst från företaget 21 Grams. Deras tjänst bygger på att man exporterar ut fakturor som en eller flera pdf-filer tillsammans med en textfil csv eller xml som innehåller information om var dokumenten ska skickas. Sedan tar de hand om utskrift och kuvertering. Finns det någon modul som är färdig att köpa som gör ungefär det vi behöver?

Med vänliga hälsningar

Markus
Foto på mfr02

mfr02

 • 70 poäng

Publicerades för 6 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Någon sådan funktion finns inte färdig i programmet, som skapar en pdf-fil med alla fakturor och samtidigt en csv/xml-fil med kundinformationen.

Men det finns tre alternativ:
1. Via vår samarbetspartner Datapartner kan du köpa till en exportfunktion som skapar en xml fil med all fakturainformation. Du når dem via deras hemsida www.dpab.se

2. Via vår tjänst Visma eFaktura finns möjligheten att låta oss printa era fakturor på det sättet du önskar. Du skickar dem till oss direkt från programmet och vi levererar print, beskärning, kuvertering och skickar till kund. Men det blir ju inte via 21 Grams då alltså.

3. 21 Grams kan köpa vårt utvecklarpaket och själva bygga en koppling som utför just det du efterfrågar.

För alternativ 2 och 3 kan du kontakta vår försäljningsavdelning om du vill veta mer. Du når dem på telefon 0470 - 70 61 00
Foto på Mikael

Mikael

 • 610 poäng 500 badge 2x thumb

Hej,

Jag lånar den här tråden för en liknande fråga: Vi vill börja använda funktionen för beställningar i Visma 2000 men vår huvudleverantör vill gärna ha beställningarna mailade, förutom i PDF, även i CSV-format (helst sparat som .txt). Skulle det finnas en liknande lösning även för oss?

Foto på Kalle Lindblad

Kalle Lindblad, Moderator

 • 5,312 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Mikael!

Jag gör som min kollega Joakim ovan och hänvisar dig till försäljningsavdelningen. Dom kan säkert ge dig svar på huruvida det finns någon integration som skulle kunna lösa detta för dig!

Tack för ditt inlägg!
Foto på Mikael

Mikael

 • 610 poäng 500 badge 2x thumb
Det hade varit väldigt enkelt om man hade möjlighet att skriva ut order som fil, precis som man kan med bl.a. statistikrapporter?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Mikael, tack för synpunkten. Jag är osäker på hur stort behovet är av detta, det är inte något vi får direkta önskemål om. Därmed inte något vi planerar att lägga till som en standardfunktion i programmet i dagsläget.
Foto på Mikael

Mikael

 • 610 poäng 500 badge 2x thumb
Vi har kunder som med ordern (i pdf-format) bifogar en xml-fil som man kan, med rätt program, dra och släppa in i programmet. Låter som det kan underlätta en hel del och dessutom undvika missar.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen Mikael, tack för ytterligare info. Då är det alltså ett xml-format de kräver? 

Det finns standardformat för e-order på marknaden idag s.k Sveorder. Denna xml-standard används när vi skickar beställning från Visma Administration 2000 med utskriftsvalet Elektroniskt via AutoInvoice. Då följer även en PDF med som underlag. 

Det är värt att reda ut om din huvudleverantör faktiskt är mottagare av Sveorder. Jag ber min kollega Emanuel kontakta dig så kan ni diskutera detta närmare. 
Foto på Mikael

Mikael

 • 610 poäng 500 badge 2x thumb
Nej, vår (huvud)leverantör tar gärna emot våra beställningar i csv medan kunder (några få) skickar ordrar bl.a. i xml. Jag vet inte skillnaden mellan formaten, det kanske är samma format med olika namn?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Ok, tack för informationen. Jag ber Emanuel kolla på formaten med dig när ni pratas vid. 
Foto på Satterstrom

Satterstrom

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
Finns det någon uppdatering kring det här ärendet? Även vi får frågor från kunder (i utlandet) som gärna vill ta emot sina fakturor i .xml format.
Jag tycker det känns som en funktion som borde finns som standard.
Mvh / John
Foto på Emanuel Turesson

Emanuel Turesson, Fd Produktansvarig - Visma AutoInvoice, AutoCollect

 • 1,474 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,

Vi använder oss av standardformaten Svefaktura och Sveorder för att skicka och ta emot elektroniska dokument via vår faktureringstjänst Visma AutoInvoice. 
Har du lagt in ett organisationsnummer på kunden känner programmet automatiskt av om kunden kan ta emot e-fakturor.  

Om programmet inte upplyser om att din kund kan ta emot e-faktura kan det beror på att mottagaren inte är upplagd i AutoInvoice nätverk. För att lägga till en mottagare gör du enligt 
nedan:
Välj Försäljning - Kunder
Välj den aktuella kunden eller leverantören och gå till fliken Utskriftsval.
Klicka på knappen Kontrollera.
I dialogen som kommer upp, klickar du på Ny mottagare.
Fyll i de uppgifter som krävs för att kontrollera om kunden/leverantören kan registreras som mottagare av e-fakturor eller e-beställningar, Namn, Orgnr/VAT-nr, GLN och Tjänsteleverantör. I fältet Tjänsteleverantör fyller du i mottagarens tjänsteleverantör.
Ange en e-postadress dit informationen kan skickas när det är klart att kunden/leverantören kan ta emot elektroniska dokument.
Klicka på Skicka. Uppgifterna skickas då iväg för kontroll. När kunden har blivit upplagd som mottagare skickas ett mejl till den e-postadress du angav. 

Mvh
Emanuel.T

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.