Ingen spärr mot dubbeldebitering i Visma Tid

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
När man skriver tid i Visma kan man som admin lägga inställningen att klockslag måste anges. Tyvärr så hindrar detta inte att man skriver flera saker vid samma tidpunkt. Exempelvis så kan man skriva att man arbetar ute hos Kund1 mellan 8:00 - 10:00 och att man är på plats hos Kund2 mellan 9:00 - 12:00. Detta innebär både att kunderna blir dubbeldebiterade och att anställda får ut för mycket i lön.

Det finns säkert tillfällen då man behöver skriva tid på flera saker samtidigt så en absolut spärr mot detta är nog inte så lyckat. Det vore däremot bra om man kunde få upp en varning för detta, både som tidsskrivare och som löneadministratör/faktureringsadministratör.
Foto på Hubbe

Hubbe

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 5
Foto på Jessica Erixon

Jessica Erixon, Fd Anställd

 • 580 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!

Tack för din idé!

Har du, eller någon annan som läser tråden, några mer konkreta funderingar kring hur ni skulle vilja att en sådan varning skulle fungera?

Ska det komma en varning när man klarmarkerar tider, när man attesterar löneunderlag eller skapar faktura-/bokföringsunderlag eller vid alla tillfällen? Kan man ha arbetssätt som gör att man ofta använder sig av överlappande tider?

Vi tar gärna mer input till denna idé.

Jag skulle vilja uppmuntra andra användare av Visma Tid som efterfrågar detsamma att Gilla eller skriva ett svar. På så sätt skulle vi kunna få en uppfattning om vilken efterfrågan det finns och hur ni som användare önskar att lösningen skulle vara.

/Jessica
Foto på Hubbe

Hubbe

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Allra enklast vore ju en kryssruta i de allmänna inställningarna där man anger om det är tillåtet eller inte.

Utöver denna kryssruta vore det kanske bra om man fick en varning när man klarmarkerar tider, när man attesterar löneunderlag OCH skapar faktura-/bokföringsunderlag.

I våran verksamhet finns inget behov av att kunna skriva dubbla tider men man kan ju tänka sig andra verksamheter där behovet finns. Exempelvis så finns det ju företag där de anställda har jour och får betalt oavsett om de jobbar inte. Om det sedan dyker upp ett kundcase så får de lön för arbetet också .

/Hubert
Foto på Monica L

Monica L

 • 314 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Problem i Visma Tid att överlappande tider går att registrera.


Varför kan man överlappa tider i Visma Tid?
T ex lägga in en tid kl 09.00-11.30 och en annan tid samma dag kl 10.15-12.30.
I det tidssystem vi hade innan (ej Visma) var det helt omöjligt att överlappa tider, systemet sa ifrån.
I Visma Tid kan man göra det utan att ens få en varning om att man lagt in tider som överlappar.

Det bästa är som vi ser det, att det inte ens är möjligt att överlappa tider.
Det näst bästa, att man i alla fall får en varning om att man överlappar tider (helst skulle man då kunna ta ut en rapport varje månad om ev tider som överlappar).
Foto på Monica L

Monica L

 • 314 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

I vårt företag finns inget behov att kunna överlappa tider, det skulle innebära att anställda får för mycket lön och kunder blir feldebiterade..
Om det finns andra företag som har det behovet, är det bästa som Hubbe skriver,
att man i företagsinställningar kryssar i om det är tillåtet eller ej.
Och om man då fyllt i att överlappande tider inte tillåts, så ska det inte gå att klarmarkera en dag som har överlappande tider.

/Monica L
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Monica och tack för din input. Vi har inte fått någon direkt respons i den här frågan på länge så vi har inte tittat närmare på det. Låt mig undersöka vad det egentligen innebär eller drar med sig, så återkopplar jag med hur vi ser på saken när jag vet lite mer om förutsättningarna.
Foto på Monica L

Monica L

 • 314 poäng 250 badge 2x thumb
Hej! Undrar vad ni kommit fram till ang. överlappande tider/dubbeldebitering? Med vänlig hälsning Monica
(Redigerad)
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Monica, efter genomgången kan vi konstatera att en varning vid inmatning/fellista vid synkronisering med WebbTid skulle vara en bra och relativt enkel funktion att införa i programmet. Vi har inte arbetat vidare med detta till den här versionen, som släpptes nu i veckan, men det är absolut något vi skulle vilja förbättra när vi får tillfälle framöver. 
Foto på Monica L

Monica L

 • 314 poäng 250 badge 2x thumb
Tack, det låter bra! Och skulle det i framtiden gå att lägga in i företagsinställningar om man tillåter dubbeldebitering/överlappande tider vore det ändå bättre. Men då vet vi att ni jobbar på det. Mvh Monica
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!

Om majoriteten av människorna som använder verktyget inte kan duplicera sig och arbeta t.ex. hos två olika kunder samtidigt så kan jag tycka att det är rimligt att ert verktyg har det som utgångspunkt.

Jag vill inte heller att våra anställda ska ha denna möjlighet, för det följer inte naturlagarna.

Jag instämmer därmed med trådskaparen.
Foto på Ellen

Ellen

 • 64 poäng
Det är faktiskt befängt att det ens ska gå att ha överlappande tider. Visma borde omedelbart lägga in en spärr mot detta. Det tar mycket tid i anspråk för de som attesterar anställdas tider att kvalitetsgranska alla anställda så att ingen "dubbel"-rapporterar tid/lön.
Foto på Monica L

Monica L

 • 314 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!
Undrar när denna ändring kommer att genomföras?
/Monica