Visa alla konton vid matchning med automatik - eEkonomi

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Varför syns inte alla aktiva konton när man skall matcha manuellt i eEkonomi?Sedan fungerar inte ? hjälpen hos mig heller..
Foto på LaraU

LaraU

 • 200 poäng 100 badge 2x thumb
 • konfunderad

Publicerades för 7 år sedan

 • 4
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Vilka konton är det du saknar vid manuell matchning? Vissa är dolda för att minimera risken för misstag, men om så är fallet med just de konton du behöver låter jag vara osagt.

När det gäller hjälpen så är tanken att den ska öppnas i ett popupfönster. Om sådana är blockerade kan det förklara varför du inte kan se innehållet. Pröva i så fall gärna att tillåta popupfönster i webbläsaren.
Foto på LaraU

LaraU

 • 200 poäng 100 badge 2x thumb
Hej

Ingående moms , öresutjämning och kontokort...

Sedan skall jag kolla popup fönstret..
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Testa att bocka i "Visa alla aktiva konton" när du får upp listan med konton. Då borde de göras tillgängliga.

Foto på thente

thente

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Alla konton borde vara default när man skriver in ett nummer och får en träff. Visst, det är klart möjligheten för fel ökar lite men samtidigt är det väldigt frustrerande att behöva bocka i den rutan på flertalet vanliga konton. Flytet med bokningen försvinner helt.
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej,

Jag är helt med på hur du tänker. Precis som du nämner, ökar risken med fel i programmet om alla konton skulle ligga som default. Har du tittat något på funktionen bokföringsförslag? Där du med dina vanligaste transaktioner, själv kan skapa vilka konton du vill ska komma upp automatiskt vid manuella bokningar.

Tack för att du hör av dig.

/Victor
Foto på thente

thente

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Ja, det har jag men jag ser det som självklart att i ett bokföringsprogram snabbt, enkelt och effektivt skriva in de kontonummer man vill använda, tabba sig igenom rutorna och fylla i rätt siffror. Att behöva stanna upp, visa alla konton, gå tillbaka och fylla i kontot igen och sedan fortsätta till nästa rad där förhoppningsvis kontot är aktivt är frustrerande.

Att bygga ett system där man begränsar risken för fel begränsar också möjligheten för att göra saker effektivt, dynamiskt och på sitt eget sätt. Varför inte ha ett expertläge under Inställningar där man kan välja om man vill köra det långsamma felsäkra läget eller om man vill visa alla konton för de som har lite mindre tid? :)

Bokföringsförslag löser inte detta, det är en hjälpfunktionalitet för återkommande verifikat och långt ifrån alla verifikat är detta.
(Redigerad)
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej,

Jag lägger din fråga till utvecklingsavdelningen och de kommer återkomma med svar här.

/Victor
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Vi vill börja med att tacka för att ni tagit er tid att framföra ert önskemål till oss gällande förbättring utav eEkonomi. 

Om vi förstår det rätt så önskar ni en funktion under Kassa- Bankhändelser när man väljer att matcha manuellt mot egen kontering? Eller är det på annan plats i programmet där ni efterfrågar funktionen? 

Precis som min kollega Per meddelat så kan man i dagsläget i rullistan själv bocka i "visa alla aktiva poster" för att få möjlighet att se alla aktiva konton från kontoplanen. Vi uppmanar alla användare som önskar en sådan funktion att gå in och rösta på tråden alternativt skriva en kommentar. På det viset har vi underlag på hur många användare som är i behov av en sådan funktion. 

Vi uppdaterar självklart tråden om en ändring av detta kommer att genomföras.

/Lovisa 
Foto på HS

HS

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Håller helt med att det borde finnas ett val att alltid visa alla aktiva konton, de finns ju i kontoplanen av en anledning, är det några man inte använder går det ju att inaktivera dessa. Ska kontera mot 2893 t.ex. och får då inte upp det när jag skriver det, utan måste på ovan nämnda omständliga sätt kryssa i vissa alla aktiva konton. Tycker det händer för ofta för att vara praktiskt även om det minskar risk för viss felkontering. Borde vara upp till användaren i detta fallet att välja balans mellan snabbhet och säkerhet, förslagsvis som en inställning under företagsinställningar/bokföring.
Foto på MGB Consulting AB

MGB Consulting AB

 • 680 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Konton aktiva/inaktiva vid matchning av kvitton - eEkonomi.

Vid matchning av scannade mobilkvitton visas de konton som vanligast är kopplade ihop med inköp mot kvitto. För att visa alla konton måste man kryssa i alla aktiva poster eller kanske även inaktiva poster om just det kontot inte är aktivt. Detta måste man dock göra för varje nytt kvitto. Inställningen borde kunna sparas så att den fanns kvar nästa gång. Inställningen Avancerat hjälper inte att ha ikryssat