Inget räkenskapsschema - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Har nu fått reda på att ni tagit bort räkenskapsschemat från admin 1000 och lagt det i skatteprogrammet. Hur har ni tänkt?. Är det för att ni vill sälja fler program eller fanns det en vettig anledning. Ett administrationsprogram bör innehålla möjlighet att skriva ut ett räkenskapsschema enligt min mening och då det funnits förut borde det
inte tas bort utan anledning. Jag är mycket besviken och vill ha en förklaring
Foto på Ingela

Ingela

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 2
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Ingela,

Tack för att du lyfter frågan. Det är förändringarna i Skatteförfarandelagen som ligger till grund till vårt beslut att ta bort funktionen i programmet. I och med de nya deklarationspunkterna såg vi en risk att SRU-koder och blanketter skulle kunna förändras när som helst under året, vilket då skulle kräva att programmet uppdateras i samma takt.

Utifrån det underlag vi har är det väldigt få användare som använde funktionen, därmed beslutade vi att inte låta ett sådant beroende påverka utvecklingsplanen för hela Visma Administrationsserien. Funktionen har ersatts med två rapporter som summerar kontosaldo per SRU-kod. Dessa kan vara till hjälp men är såklart inget färdigt underlag. Funktionen att Uppdatera/Redigera SRU-koder finns kvar i programmet samt utskriften för Förenklat årsbokslut.

Funktionen för räkenskapsschema i Visma Administration var en bråkdel av de funktioner som finns i Visma Skatt, som ger det absolut bästa stödet för deklarationen. Det känns därför helt naturligt att bevaka förändringarna där och uppdatera skatteprogrammet vid behov.
Foto på panaway

panaway

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Sörjer förlusten av Rapporten Räkenskapsschema.


Sörjer förlusten av Rapporten Räkenskapsschema

Re: Borttagandet av rapporten Räkenskapsschema

Alldeles oavsett ny skattelagstiftning så innebär rubr påtagligt merarbete vid ifyllande av Inkomstdeklaration 4!
Rapporterna Saldo per SRU-kod(detaljerad) och Saldo per SRU-kod hjälper inte mycket och att investera i Vismas Skatteprogram bara för att komma åt Räkenskapsschemat är en smula magstarkt.
Varför inte glädja alla i övrigt så nöjda kunder genom att återinföra rapporten Räkenskapsschema – gärna före slutdag för deklarationen!?

Mvh

/Lennart Sachs
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Lennart, här ovan finns en förklaring på varför vi har valt att ta bort funktionen och anledningen till att vi inte kommer återinföra den. Hoppas att det kan ge en inblick i hur vi har tänkt även om jag förstår att det gör några användare besvikna.
Foto på Sture72

Sture72

 • 60 poäng
Vi vet ju alla att detta inte är sanningen.  "... och anledningen till att vi inte kommer återinföra den" - Ja ni har inte tänkt att återinföra den eftersom Visma vill ÄVEN sälja sin mjukvara Skatt.
Jag som en gång i tiden hör köpt SPCs Adm 500 DÄR RAPPORTEN INGICK (läs: ingånget avtal) förväntar mig att funktionen finns eller återinförs (trots att jag även köper Skatt av er). Tycker er svar och beteénde är nonchalan och uppkäftigt. I klartext: skärp er för helvete!
mvh M

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.