Mail via webläsare - Administration

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I (bl.a) ADM500 finns funktionen att skicka exv fakturor via mail. Bra. Men, många använder i dag WEB-mail, typ Gmail. Där fungerar det inte. Gissar attWEB-mail redan i dag är betydligt större än mailprogram på klienten.
Foto på Sven L

Sven L

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Sven,

Tack för din synpunkt. Det här är en väldigt intressant fråga och det skulle vara kul att se hur andra användare resonerar kring detta. En ren smaksak kanske?

Det bästa vore såklart om vi kunde erbjuda smarta lösningar oavsett vilket mejlprogram användare har. Jag får fundera på hur vi ställer oss till detta i vår plan för framtiden helt enkelt.
Foto på Sven L

Sven L

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Faktura via webbmail.


I ADM finns en funktion att skicka faktura med Epost. Bra tänkt. Nu kräver det att man installerat en mailklient typ Outlook. Många går ifrån den här typen av klienter och använder WEBmail, typ gmail.com, och då fungerar det inte.
Lösning: Leverera ADM med inbyggd mailhanterare som använder en mailserver hos Visma. Programmet kan levereras med allting "förinställt" utom "Vilken avsändaradress skall visas".
Funktionen i programmet är inte svår att implementera, allt finns i .NET. Det kräver förstås att VISMA upprättar em mailserver, inte svårt, inte dyrt.

Sven L
Foto på goranofredrik

goranofredrik

 • 1,234 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utöka stöd för Google Apps och Office 365.

Saknar stöd för oss utan lokalt mailprogram och som bara använder webbaserad mail. Vill alltså kunna använda mailfunktionen i programmet direkt med Google Apps (Gmail) eller Office 365 (Outlook).

Det finns flera lösningar på marknaden för att kunna använda Gmail i Windows (högerklick ---> Skicka till), ex. https://www.affixa.com/

Ni borde kunna knåpa ihop någon liknande lösning, eller? ;-)
Foto på goranofredrik

goranofredrik

 • 1,234 poäng 1k badge 2x thumb
...och i förlängningen vore det grymt om man även kunde göra en "mailmall" (html) för att bifoga sina dokument till snygga (grafiska) mail!
Foto på GunillaK

GunillaK

 • 224 poäng 100 badge 2x thumb
Har det hänt något i den här frågan? Jag tror att det är ännu fler idag som använder sig av andra mail-lösningar än outlook. Det vore önskvärt om man kunde ange i programmet vilken typ av maillösning man har. T ex Google Apps.

Jag arbetar på  ett företag där jag nästan är själv med att arbeta i Windows-miljö. Övriga arbetar i Linux och kör Visma som en separat installation av något slag. Men de kan inte nyttja funktionerna med att skicka mail direkt från Kommando-läget. Visserligen går det att spara ner till pdf och sedan skicka separat, men man tappar ju lite av tanken med programmet på det sättet.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.