Dölja fält så som kontonummer vid utskrift av lönespecifikation - Lön 300/600

 • 8
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Man kunde i Lön Special välja vilka fält som skulle visas på lönespecifikationen, tex att 'bankkonto' INTE visas, men i Lön 600 kan man tydligen inte välja detta själv längre.....Önskemål om detta!
Foto på Resam

Resam

 • 260 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 8
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för ditt önskemål. Det är inte aktuellt just nu att vi ska göra förändringar gällande lönespecifikationen i programmet. Jag tar med ditt önskemål när vi diskuterar framtida förändringar i löneprogrammet.
Foto på FredrikMoretime

FredrikMoretime

 • 72 poäng
Hej

Ser att det var ett tag sedan detta önskemål kom upp.
Har en kund idag som nästintill kräver att bankkontonummer skall tas bort. Åsikten går isär men kunden har alltid rätt så jag skriver till er.

Hur ser detta ut idag? Finns det någont plan att lägga till detta?

Mvh
Fredrik Hägglöf
Moretime Outsourcing
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Fredrik!Tack för ditt önskemål. Jag förstår att ni själva vill styra vilken information som ska med på lönespecifikationen. När vi diskuterar framtida förändringar i programmet tar vi med detta önskemålet.Som du säkert vet har du idag möjlighet att presentera de anställdas lönebesked på webben när du betalar ut lön från Visma Lön 300 och Visma Lön 600 via Mitt Lönebesked.De lönebesked som presenteras på webben innehåller inte de anställdas bankkontonummer. Detta vore kanske lösning på din kunds krav. Vill du veta mer kan du kontakta supporten så hjälper de dig att komma igång med detta.
(Redigerad)
Foto på Kerstin Palm

Kerstin Palm

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Jag har också anställda som har samma önskemål!

Hälsningar Kerstin Palm
Bevista Sunderby AB
Foto på ElcomCarina

ElcomCarina

 • 62 poäng
Kontonumret på lönespecifikationen! Nu när flertalet av lönespecifikationerna skickas via e-post, hur säkert är det att ingen kommer åt kontouppgifterna? Hur säkra är ex hotmail, live, yahoo....Vore bra om det gick att dölja kontonumret vid utskick. Inget alternativ att välja "kontant" för oss.

This reply was created from a merged topic originally titled
Dölja kontonumret på lönespecifikationerna som skickas via e-post.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!Vi har mottagit liknande önskemål tidigare så jag slår ihop ditt inlägg med den tråden för att samla alla åsikter på ett ställe. Hur säkra de är kan jag inte uttala mig om men de är stora leverantörer av webbaserad mejlhantering världen över så jag tänker mig att deras säkerhet är god. Samtidigt ligger en del av ansvaret för att skydda sina uppgifter i användarens händer, att välja säkra lösenord, inte öppna och klicka på misstänka mejl osv.I dagsläget har vi inte planerat någon ändring av detta men är alltid intresserade av att få veta vad ni användare efterfrågar. En befintlig lösning är att använda sig av tjänsten Mitt lönebesked. Där visas inte kontonumret på lönespecifikationen.Vill du kan du läsa mer om tjänsten här:Börja använda Mitt lönebesked
(Redigerad)
Foto på Pia

Pia

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Ta bort kontonummer på lönespecifikationen - Lön 300/600.


Hej!
Vi vill att ni fixar så att det går att ta bort kontonummer på lönespecifikationen
Foto på anica

anica

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Bankkontonummer på lönespecifikationen som skickas Lön 600.


Jag tänkte att jag skulle skicka lönespecifikationerna i Visma lön 600 via mail till anställda, men bankkontonummer syns på lönespecifikationen. Känns inte bra att skicka mail med sådana uppgifter. Ett starkt önskemål är att man kan bocka i eller ur om man vill ha med den uppgiften vid utskrift.
Foto på Lisbet

Lisbet

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Lönespecifikation - Lön 600.

Vill ta bort kontonumret på utskriften när jag mailar anställda. Har fått ett påpekande av en anställd som vill ha via mail men vill inte att kontonumret ska synas på lönespecifikationen.
Foto på Sara Lindblom

Sara Lindblom, Moderator

 • 3,136 poäng 3k badge 2x thumb
Jag slår ihop ditt önskemål med en tråd där flera andra kunder önskat samma sak så att vi har allt samlat på ett och samma ställe. Där kan du även läsa om Mitt lönebesked som kanske kan vara ett alternativ.
Foto på Marie Lindh

Marie Lindh

 • 108 poäng 100 badge 2x thumb

Hej

Vi har samma önskemål. Vi mejlar ut lönespecen till våra anställda och flera har påpekat att bankkontonumret inte borde vara synligt. Vi vill inte ansluta oss till Mitt lönebesked.

Marie Lindh, Axelssons Turisttrafik AB

Foto på MW

MW

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb

Hej!

Har samma önskemål som ovanstående. Vi önskar att det ska kunna gå att ta bort bankontonumret från lönespecen. En förändring som bör kunna genomföras med tanke på de bestämmelser som träder i kraft nästa år. Vi efterlyser även en möjlighet att kunna använda Mitt lönebesked utan att behöva använda Visma Stämpla.


Maria Wahlfeldt, Vasaparken Förvaltnings AB 

Foto på Helena

Helena

 • 900 poäng 500 badge 2x thumb
Vi har samma önskemål. Det är inte nödvändig information och med tanke på GDPR där man behöver ha ett syfte för att behålla gamla uppgifter så kan inte jag hitta ett syfte att behålla kontonumret då personen slutat.
Foto på Ludolf

Ludolf

 • 2,554 poäng 2k badge 2x thumb
Om banken är registerhållare (filen till banken innehåller personnummer i stället för kontonummer) så kan man radera alla bankkonton ur anställningsregistret. Då kan de inte skrivas ut. Ett litet irritationsmoment är dock varningen för felaktigt clearingnummer som kommer när man skapar bankfilen, men det är bara att välja "Fortsätt ändå".
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Jag snubblade över denna tråden och inser att vi inte har uppdaterat den. Sedan version 2018.2 kan du välja om bankkontonummer ska skrivas ut eller inte på lönespcifikationen.
Inställningen gör du under Arkiv - Företagsinställningar - Utskrifter mm.

Jag läste igenom kommentarerna och vill bara nämna att Mitt Lönebesked inte behöver användas tillsammans med Visma Lön Anställd (gamla Visma Stämpla).
Läs mer: https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-lon-600/content/getting-started/salarystatementinfo.htm

/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.