Namnfel på backupfiler - Administration

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 6 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

När ni nu äntligen såg till att backupfilerna fick vettiga namn och att man kunde lägga flera olika företag i samma mapp så kom det med en oerhört irriterande bugg som drabbat oss. Tar man flera backuper samma dag och inte vill skriva över dem så bytte vi namn och kallade dem XXX_2.bck.

Vi upptäckte tyvärr för sent att ni har en kontroll att filnamnet slutar på _1.bck och inte endast .bck som alltid annars. Detta måste ni åtgärda! Vi har på detta sätt missat att vi haft flera backuper på samma dag och alltså tappat data.
Foto på Nordeko

Nordeko

  • 1,030 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

  • 1
Foto på Jessica Erixon

Jessica Erixon, Fd Anställd

  • 580 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!

När det gäller kontrollen för filnamnet har vi i dagsläget inte några planer att göra några förändringar.

Jag vill ändå ge dig lite bakgrund för varför det finns kontroll på _1. Det är egentligen en ”rest” från då det var vanligt att man sparade på disketter. Då dessa inte hade plats för så mycket data som en säkerhetskopia innehåll kunde man påbörja sin första diskett och sedan fortsätta på en ny diskett som då fick namn Admba2.bck o s v. Om man sedan behövde läsa in sin säkerhetskopia som bestod av flera disketter gjorde programmet själv en kontroll av om det var Admba1, Admba2 eller Admba3 som den behövde läsa in, vilket skedde i turordning.

Då det fortfarande finns kunder som använder sig av disketter som lagringsmedia för säkerhetskopior behöver vi ha namnändelserna _2, _3 osv till de fall man har flera disketter.

Det råd jag kan ge för framtida säkerhetskopior är att ni i så fall justerar namnet i anslutning till datumet. Tex Admba_Övningsbolaget AB_130225_2_1.bck, Admba_Övningsbolaget AB_130225_3_1.bck, o s v.

/Jessica
Foto på Nordeko

Nordeko

  • 1,030 poäng 1k badge 2x thumb
Hej

Jag undrade varför ni hade _1 på slutet men lyckades inte räkna ut anledningen själv. Jag tycker att ni ska åtgärda saken även om det är en "rest" då det inte borde finnas anledning att kontrollera filnamnet. Jag utgår ifrån att ni gör en kontroll även av filinnehållet också innan programmet börjar återställningen? Jag tycker det är bättre att följa gängse notation i branschen och där sorterar man alltid på filändelsen i windows, dvs tre sista tecknen. Er nuvarande lösning är förvirrande och icke-intuitiv.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.