Ändra arbetstid på kalenderdag smidigare i Lön 100/300/600

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Det borde finnas ett smidigare sätt att registrera avvikande arbetstider på!!! I vårt företag har de flesta varierande arbetstider vilket innebär att alla arbetade tider läggs in manuellt i kalendariet. (Jag vet att Visma Stämpla finns men det är inte aktuellt för våra anställda.) För att lägga in dessa går jag via "Kalendariet - Ändra arbetstid..". När jag är i denna vyn måste jag använda musen för att ändra datum samt sedan avnända tangentbordet för att registrera timmarna. Kan man inte lägga in någon funktion så att man smidigt kan justera arbetstiden dag för dag genom att endast använda tangentbordet. Det blir en oerhörd ergonomisk påfrestning att hela tiden växla mellan tangentbord och mus. Snälla titta på detta och försök förbättra på något sätt. Eller finns det kanske redan nu något annat sätt att registrera timmarna dag för dag?
Foto på UlriS

UlriS

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 7 år sedan

 • 5
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Om du har dialogrutan Ändra arbetstid uppe och står i fältet Datum kan du på tangentbordet trycka ner knapparna Shift och Pil ner för att kunna välja ett annat datum. Kan det hjälpa kanske?
Foto på UlriS

UlriS

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb
Ja på detta sätt fungerar det ju onekligen utan att använda musen, vilket ju är en fördel. Dock blir det ju bra mycket mer omständigt och tidskrävande på detta vis.

Skulle verkligen vara lättare att bara få upp en lista med kolumner där man kan ändra tiden dag för dag bara genom att pila sig neråt...
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen!
Jag ändrar ämnet till en idé och för den vidare till vår utvecklingsavdelning. De får sedan fundera vidare på om och i så fall när vi ska införa det här i programmet i kommande versioner.
Tack för dina synpunkter!
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för din synpunkt. Vi tar med oss detta när vi diskuterar framtida förändringar i programmet.
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Enklare inmatning av ny arbetstid i kalendariet - Lön 100/300/600.


vårt företag är det stor variation i behov av arbetskraft och timanställning, därför är det svårt att ha fasta arbetsschema. Jag använder då ett arbetsschema med 8 tim /dag, som jag sedan justerar i kalendariet till det antal timmar den anställde jobbat.
Jag skulle vilja ha en enklare hantering i fönstret ”Ändring av arbetstid för viss dag”. Jag föredrar att arbeta med tangentbordet när det gäller löpande inmatningar. I det här fallet blir det jobbigt att flytta mellan fälten, dels ingår inte alla knapparna (pilknapparna) i tabordningen. Arbetsordningen för mig blir så här: ”Ny arbetstid”, Shift Tab, Pil ner el. upp, Pil höger i kalendern, Enter, tillbaka till ”Ny arbetstid”.
Lösning: frångå Windows för en god gärning, koppla piltangenterna till pilknapparna och låt markören stå kvar i fältet ”Ny arbetstid”.
Jag har påtalat mitt problem till supporten under alla år programmet funnits men inget har hänt. Ser fram emot att någon tar sig an mitt problem!
Tack på förhand!
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,774 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Det finns en liknande tråd redan i vårt forum, så jag lägger till din idé till denna så samlar vi detta i en och samma tråd.
/Mita
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
Mitt problem och samtidigt en idé. Vad händer nu med detta när du Mita lagt det på en gammal hög som inte åtgärdats tidigare. Ligger mitt inlägg i ämnet lika säkert och orört som det ursprungliga av UlriS? Nej, se till att det hamnar hos utvecklarna och inte bara stanna hos en moderator!
Tack på förhand även denna gång!

Ps
En bild går inte att lägga till med knappen nere till höger, det blir bara HTML-kod.
Ds
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Vi har önskemål om förbättring av funktionen med oss sedan tidigare och det är såklart bara bra när fler påtalar problemen som man ser med den. Håller med om att det är det blir en omständig väg när man ska ändra på flera dagar. Kan däremot inte lova något om när det kan tänkas bli förändring.

Kan även tillägga vad gäller infogad bild så blir det HTML-kod i redigerarvyn men när man väl sparar så hämtas bilden in och visas först då.
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
BRA, ser fram mot en lösning!
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Yes, härligt! Kan säga att det inte kommer att komma någon förändring av det i årsversionen, som vi håller på med för fullt nu. Sen får vi se längre fram.
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
I windows 8 och kalendariet i Lön 300 tillkommer nya problem. Med utvidgad bildskärm fungerar inte datumkalendern för skiftning av datum på den extra bildskärmen där jag kör Lön 300, utan den envisas att komma på laptopens skärm.

Jag väntar fortfarande på en lösning av tidigare inmatningsproblem av ändrad arbetstid i kalendariet, som nu med 8-an bara blivit förvärrat.

Prova själv att göra ändring av arbetad tid för många dagar, skojigt eller trist?
Säsongsarbetarna har redan börjat.
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
De ständiga irritationen är kalendariet och ändring av av arbetstid för flera anställda och för flera dagar.
Om vi hoppar över det tidigare beskrivna problemet och försöker med en annan variant. Hur förflyttar man sig tillbaka till dagarna i kalendariet efter att ha ändrat tiden på en dag i dialogfönstret "Ändring av arbetstid" ( Enter-Enter för att spara nya tiden) för att ändra på ytterligare en annan dag efter förflyttning med piltangenterna? Jag saknar "Alt-kommando" för att komma tillbaka till dagarna i kalendariet, eller har jag missat det?

Med hjälp av tabordningen fungerar det att komma tillbaka till dagarna i kalendariet. Det fungerar även om man står på en dag och sedan via Kommando i menyn väljer "Ändra arbetstid", (Alt+K, Alt+Ä) ändrar tiden i dialogfönstret och sparar, då kan jag navigera till en annan dag och sedan (Alt+K, Alt+Ä) osv.

Jag saknar en enklare väg, alltså ett "Alt-kommando" för att komma tillbaka till dagarna i kalendariet efter timändring.

Jag hoppas att jag kan visa ett GLADARE ansikte snart.
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Håller med, det är inte speciellt smidigt att ändra arbetstid på många dagar. Vi har börjat titta på hur vi vill förbättra hanteringen men det är ännu inte planerat till någon version, så jag kan inte svara på när vi kan få se ett gladare ansikte. Detta är som med allt annat, det prioriteras mot andra förändringar som vi måste göra samt alla bra önskemål som vi vill göra.
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
Det är bra att ni börjat titta på detta!
Jag föreslår att ni anammar den här enkla lösningen för att komma tillbaka till den tidigare markerade dagen i kalendariet efter timändring och "Spara" i dialogfönstret. Idag blir ju knappen "Ändra arbetstid" aktiv efter "Spara" i dialogfönstret. Om denna (enkla) åtgärd genomförs så blir hela kalendariet MUSFRITT och man kan med piltangenterna komma till nästa dag för ändring av tid och där använda "Alt+Ä".
Nu tycker jag att det bör vara en enkel åtgärd, nu när ni fått ett så förenklat förslag mot hur det började. Detta är ju inget som frångår Windows-standard.
Eller ändra Tab-ordningen så att man kommer till aktuell dag i kalendariet närmast efter "Ändra arbetstid".
Nu blev det två enkla alternativa åtgärder kvar, så nu måste det hända något!
Se till att detta hamnar hos programmerarna och inte stannar hos er.
Tack på förhand!
//Bengt
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Absolut, det kommer fram. Tack för konkret och bra feedback - alltid uppskattat :)
Foto på Skogis

Skogis

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN ! – i ver. 2015.0 efter fyra år och flera förslag.
Detta skrev jag till er support då:

Till Visma SPCS support 2010-09-24
Vi har bara timanställd personal och jag brukar ändra till utförd arbetstid som avviker från schema i kalendern vid varje lönekörning. Problemet är att man inte kan vara utan musen, i dialogrutan för ”Ändring av arbetstid för viss dag” Tab räcker inte till. Allt skulle gå mycket enklare om man kan använda tangenter i stället för att jaga musen. Tex PgUp/PgDn för att stega datum och markören ligger kvar i timfältet för inmatning av siffror. När är detta ordnat?

TACK, TACK TACK ! Till den av er som lyckats ordna detta. En stor lättnad!

// Bengt
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Skogis!

Ja just det. Det har vi missat att uppdatera i den här
tråden men i 2015.0 så infördes två ändringar kring detta. Från
Versionsnyheterna:

 • I rutan Ändra arbetstid i kalendariet har två
  snabbkommandon lagts till. För att komma till föregående dag väljer du Ctrl +
  PageDown. För nästa dag väljer du Ctrl + PageUp. Samma snabbkommandon finns
  också i snabbvalen Timlön, övertid och ob, samt Resor, kost och utlägg.

 • När ett snabbval eller rutan Ändra arbetstid
  stängs, så hamnar fokus nu i själva kalendern. På så vis går det smidigare när
  du går vidare och ska registrera på nästa dag.Tack för all input här i tråden och andra vägar! :)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.