Klistra in kontoutdrag från Handelsbanken? - eEkonomi

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Det går att klistra in kontoutdrag på ett smart sätt från många olika banker såg jag i ett tidigare inlägg. Hur ser planerna ut på att få med Handelsbanken i listan över banker som detta fungerar med? Hur föreslår ni att man gör med Handelsbanken tills dess att funktionen "Klistra in kontoutdrag fungerar"?
Foto på ARC

ARC

 • 572 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Hilda Kidell

Hilda Kidell , Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 2,654 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Sprang på denna tråden och kan nu komma med glädjande nyheter. 

I Juni släppte vi en ny funktion som gör det möjligt för er utan bankkoppling och handelsbanken att importera kontoutdrag. 

Importera kontoutdrag och jobba smartare i kassa och bank:

Det finns olika sätt att registrera in- och utbetalningar. För dig som inte har bankkoppling finns nu en lösning som gör det möjligt att importera bankhändelser till Visma eEkonomi Smart. Allt du behöver göra är att ladda ner ditt kontoutdrag som CSV-fil från internetbanken och sedan ladda upp eller släppa filen inne i Kassa- och bankhändelser. När importen är klar kommer du kunna se dina bankhändelser, matcha dem mot föreslagna bokföringshändelser och bokföra dem. 
Genom att ladda ner ditt kontoutdrag som en CSV-fil från internetbanken kan du ladda upp alla dina bankhändelser i Kassa- och bankhändelser inne i Visma eEkonomi Smart. För att importera en kommaseparerad CSV-fil på rätt sätt kan du läsa mer här:  "Att spara data i CSV-format" 

För att importera CSV-filen:

 1. Gå till Kassa- och bankhändelser.
 2. Välj Ny bankhändelse - Importera kontoutdrag.
 3. I fönstret som öppnas väljer du Välj fil eller släpper filen i det markerade området.
 4. Välj Lägg till.
(I vissa fall när du importerar en CSV-fil kommer programmet be dig specificera vilka kolumner på ditt kontoutdrag som Visma eEkonomi Smart ska hämta uppgifter från. Om du får göra det valet väljer du helt enkelt de kolumner från listmenyerna som motsvarar Bokföringsdatum, Referens och Belopp.)

När importen är klar söker programmet automatiskt efter de bokföringshändelser som hör till bankhändelserna och föreslår matchningar för dig att bokföra. Bankhändelserna visas under Ej bokförda händelser.


Ha en fin dag! 

/Hilda