Klistra in kontoutdrag från Handelsbanken? - eEkonomi

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Det går att klistra in kontoutdrag på ett smart sätt från många olika banker såg jag i ett tidigare inlägg. Hur ser planerna ut på att få med Handelsbanken i listan över banker som detta fungerar med? Hur föreslår ni att man gör med Handelsbanken tills dess att funktionen "Klistra in kontoutdrag fungerar"?
Foto på ARC

ARC

 • 572 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,774 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Jag ändrar din fråga till en idé till vår utvecklingsavdelning och som kommer att titta på dina frågor.
Foto på Pernilla Eckervad

Pernilla Eckervad, Fd Anställd

 • 2,760 poäng 2k badge 2x thumb
Just vad det gäller Handelsbanken så har vi en bättre lösning än Klistra in-alternativet. Du kan istället ha en mer direkt koppling mot banken och får då banktransaktionerna inlästa med automatik varje natt. Ta kontakt med ditt Handelsbankskontor så kan de berätta mer. 

Du kan ansluta dig till tjänsten genom att i eEkonomi välja: Inställningar - Kassa- och bankkonton, och sedan klickar du på ditt Handelsbankskonto och klickar på knappen Till bank.
Foto på Klara

Klara

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
kostar inte det pengar? 
Foto på Andreas Damberg

Andreas Damberg

 • 3,018 poäng 3k badge 2x thumb
Absolut. Men jag anser att det är värt det. Förutom att hämta kontouppgifter så lägger du också in dina leverantörsfakturor som du sedan bara signerar i banken. Du behöver således bara lägga in dom på ett ställe och de stäms av automatiskt när det betalats. 

Jag hade önskat att även moms, skatt, lön och arbetsgivaravgifter kunde betalas automatiskt, men det går inte i dagsläget.

Först måste du ha Handlesbanken företag som kostar runt 600 kr mer än Handelsbanken enskild firma. Filöverföringen kostar 420 kr per år plus någon kr per skickat fil. Men utslaget på ett år per månad tycker jag det är klart värt det. Du har alltid dina konton avstämda och inget riskerar att missas i bokföringen. Du får också koll om någon betalning är sen
Foto på Marten

Marten

 • 70 poäng
Blir smått irriterad på detta måste jag tillstå. Beställde Visma eEkonomi ffa med tanke på att få en smidigare bokföring vad gäller bankhändelser. Ingen info om då om extra bankavgifter. Ägnade också en hel del tid åt "inklistringsalternativet" innan jag förstod att Handelsbanken inte var med. Sedan kan man ju alltid förhandla med Handelsbanken. Det finns ju andra banker.
Foto på Josefin

Josefin

 • 448 poäng 250 badge 2x thumb
Gjorde precis samma sak - det är inte vidare tydligt att Klippa- och klistra alternativet enbart är möjlgt för vissa banker, och att det för Handelsbanken bara är en extra tjänst som gäller. Borde framgå betydligt tydligare!
Foto på Andreas Damberg

Andreas Damberg

 • 3,018 poäng 3k badge 2x thumb
Detta fungerar bara om man ha handelsbankens företagslösning. Jag har enskild firma och har inte filöverföring. Den kostar dessutom pengar (företagspaketet dubbelt så mycket som enskild firma plus en avgift för varje fil eller faktura som man skickar). Jag hade gärna sett att man även kan klistra in från enskild firma.
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,822 poäng 20k badge 2x thumb
Jag föreslår att Visma tar ett allvarligt samtal med Handelsbanken gällande avgifterna och även att filöverföring skall fungerar från enskild firma
Foto på Johan Green

Johan Green, Projektledare - Visma eEkonomi

 • 3,570 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!
Vi för löpande diskussioner med våra samarbetspartners men vi kan inte styra hur deras paketering och prissättning ser ut.

Mvh
Johan
Foto på Anders O

Anders O

 • 70 poäng
Men ni kan säkert hjälpa till att lyfta behovet av en lösning för oss som inte har företagslösningen utan enskild firma-abonnemanget?
Foto på Andreas Damberg

Andreas Damberg

 • 3,018 poäng 3k badge 2x thumb
Det hade ju varit enkelt att man istället kunde klistra in? Jag antar att många egenföretagare som kör e-ekonomi har enskild firma. Jag blev ganska besviken över att jag måste köpa en extra tjänst hos Handelsbanken. Detta framgår inte. Jag vill inte byta bank, då byter jag hellre bokföringssystem.
Foto på rebeccagabor

rebeccagabor

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Fruktansvärt besviken över att denna funktion inte funkar när företaget har handelsbanken! Har fler företag och SEB med dem och valde att starta upp ett till konto för det aktuella företaget och så funkar det inte!!! Inte ok att kräva att vi ska betala för filöverföring. Usch va besviken jag är. Ber er att upp diskutionen med handelsbanken och få dem att göra som de andra.
Foto på Johan Green

Johan Green, Projektledare - Visma eEkonomi

 • 3,570 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!
Så som Handelsbankens sida är byggd idag kan man tyvärr inte
kopiera kontoutdrag för att klistra in i eEkonomi. Vi har löpande diskussioner med de banker vi samarbetar med.

När det gäller Handelsbankens priser för deras tjänster/företagspaket rekommenderar jag att du tar det med dem.

Mvh

Johan
Foto på Klara

Klara

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
är klistra in funktionen för handelsbanken klar/löst? 
Foto på pb

pb

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Fler som undrar!Under kassa och bankhändelser finns endast ett val på knappen Ny bankhändelse, varför får jag inte möjlighet att klistra in kontoutdrag?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,898 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Precis som mina kollegor skrivit tidigare i tråden så har vi i dagsläget ingen funktion för att klistra in kontoutdraget från Handelsbanken. Som Johan skrev här ovan så beror det på hur Handelsbankens internetbanks sida är uppbyggd som gör att vi tyvärr inte kan kopiera kontoutdraget och klistra in i eEkonomi.

Vi rekommenderar att ni använder er utav bankkopplingen som finns med Handelsbanken. Ni kan läsa mer om det på vår hjälpsida "Arbeta med eller utan bankkoppling". 

/Lovisa
Foto på pierreb

pierreb

 • 464 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har bankkoppling på ett konto men behövde som er kunna klistra in kontoutdrag från övriga konton som saknar koppling. För det har jag gjort en tillfällig lösning som kanske även kan hjälpa dom som inte har bankkoppling alls.

Läs om det i denna tråd: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/klistra-in-flera-kontoutdrag-fran-handelsbanken
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Marten,

Jättetråkigt att du känner att vi gett dig fel information när du köpte programmet.
Jag hoppas vi kan reda ut tillsammans hur Handelsbanken fungerar. Antingen kan du arbeta med eller utan bankkoppling. Väljer du att ha en aktiv bankkoppling med Handelsbanken så kan det tillkomma en extra kostnad från bankens sida för detta. 

Aktiv bankoppling fungerar så här: När du registrerar en leverantörsfaktura förs information om förfallodatum och betalning över till din internetbank och allt du behöver göra är att logga in på banken och godkänna betalningen. eEkonomi föreslår även matchning av inbetalningar på ditt bankkonto mot obetalda kundfakturor.

Väljer du istället att inte arbeta med någon aktiv bankkoppling så får du själv hämta informationen från bankens hemsida och registrera dem manuellt i programmet.

Du kan läsa mer om att Arbeta med eller utan bankkoppling här

Ha en fin helg
/Susan
Foto på Josefin

Josefin

 • 448 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, 
Kan bara hålla med föregående användare - väldigt besviken över att jag inte kan klistra och klippa in mina transaktioner från handelsbanken! Haft Länsförsäkringar Bank tidigare och det var fantastiskt smidigt att klippa och klistra - inte kunde jag tänka mig att det skulle tillkomma en massa kostnader för samma funktionalitet bara för att jag byter bank! Sniket från alla håll och kanter.
Om inte klippa klistra är möjligt så borde ni kunna stödja en enkelt import av en text-fil från Handelsbanken. 
Foto på Jan @mitomada.se

Jan @mitomada.se

 • 4,462 poäng 4k badge 2x thumb
Tack Pierreb för funktionen
http://kontoutdrag.buggfix.se/

jag kopierade mitt utdrag från handelsbanken använde länken ovan och då fungerar det att klistra in!

Men jag fick först ändra till att mitt företagskonto är Swedbank istället för Handelsbanken!
(behöll övriga delar som IBAN och kontonummer ändrade bara banknamn)

Förstår inte hur Visma kan skylla på Handelsbanken när felet är i Visma.
Hur svårt kan det vara ?

Jag föreslår att ni specar hur fälten ska se ut och tillhandahåller en mall i excel / textfil så kan man själv fixa till detta.
Foto på Magnusg

Magnusg

 • 224 poäng 100 badge 2x thumb
Handelsbanken eller vilken annan bank som helst, varför svarar ni inte på frågan varför man inte kan få klistra in från valfri bank? Allt som behövs är infon om hur filen måste se ut. Ska jag behöva börja ångra att jag bytte till Visma från e-conomic (som ni köpt upp och lagt ner) där detta var en barnlek?
Foto på Patrik

Patrik

 • 62 poäng
Stort tack till dig som gjorde jag såg lösningen och till Pierreb som tydligen fixade det omöjliga <3
Blev sjukt besviken när jag sakta men säkert accepterade att det bara skulle gå mot betalning med handelsbanken. Din lösning fungerar dock helt perfekt utan extra avgifter.
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det var längesedan vi uppdaterade i tråden men det är fortfarande inte möjligt att kopiera kontoutdraget från Handelsbanken. Det går enbart att arbeta med aktiv bankkoppling för att få in kontoutdraget med automatik. 

Är det något som kommer att ändras så uppdaterar vi självklart er!

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på Jan @mitomada.se

Jan @mitomada.se

 • 4,410 poäng 4k badge 2x thumb
Det vore underbart om ni kan speca mall för hur det ska se ut när man klistrar in och kanske ha en excelmall att ladda ned så att man kan klistra in i mallen spara till textfil sedan kopiera och klistra in t ex
Foto på NathalieEK

NathalieEK

 • 706 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Klistra in kontoutdrag Handelsbanken - eEkonomi.

Det vore bra att kunna klistra in kontoutdrag från Handelsbanken. Att skriva in manuellt tar väldigt lång tid. Alla med Handelsbanken har inte avtal för bankkoppling (t.ex ingår det inte i för enskilda firmor med paketet Egen firma). Vill man då lägga till det så behöver man besöka banken eftersom bankerna är kvar på 90-talet i när de gäller digitalisering i vissa fall. Alla orkar inte besöka banken så då är det bra att kunna klistra in.
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Just nu är vi i startgroparna för att utveckla en filimport som gör det möjligt att läsa in ditt kontoutdrag via fil till eEkonomi. Min fråga är om du är intresserad av att prova funktionen och ge oss feedback på hur du upplever den, innan vi släpper ut funktionen till den stora massan?

Eftersom vi är i uppstarten av projektet så kommer det dröja ett tag innan vi behöver er hjälp, men jag vill vara ute i god tid med att samla in piloter.
 
Om du är intresserad så registrerar du dig via följande länk: Registrera dig här

Ha en fin dag!

//Emelie
(Redigerad)
Foto på Hilda Kidell

Hilda Kidell , Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 2,570 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Sprang på denna tråden och kan nu komma med glädjande nyheter. 

I Juni släppte vi en ny funktion som gör det möjligt för er utan bankkoppling och handelsbanken att importera kontoutdrag. 

Importera kontoutdrag och jobba smartare i kassa och bank:

Det finns olika sätt att registrera in- och utbetalningar. För dig som inte har bankkoppling finns nu en lösning som gör det möjligt att importera bankhändelser till Visma eEkonomi Smart. Allt du behöver göra är att ladda ner ditt kontoutdrag som CSV-fil från internetbanken och sedan ladda upp eller släppa filen inne i Kassa- och bankhändelser. När importen är klar kommer du kunna se dina bankhändelser, matcha dem mot föreslagna bokföringshändelser och bokföra dem. 
Genom att ladda ner ditt kontoutdrag som en CSV-fil från internetbanken kan du ladda upp alla dina bankhändelser i Kassa- och bankhändelser inne i Visma eEkonomi Smart. För att importera en kommaseparerad CSV-fil på rätt sätt kan du läsa mer här:  "Att spara data i CSV-format" 

För att importera CSV-filen:

 1. Gå till Kassa- och bankhändelser.
 2. Välj Ny bankhändelse - Importera kontoutdrag.
 3. I fönstret som öppnas väljer du Välj fil eller släpper filen i det markerade området.
 4. Välj Lägg till.
(I vissa fall när du importerar en CSV-fil kommer programmet be dig specificera vilka kolumner på ditt kontoutdrag som Visma eEkonomi Smart ska hämta uppgifter från. Om du får göra det valet väljer du helt enkelt de kolumner från listmenyerna som motsvarar Bokföringsdatum, Referens och Belopp.)

När importen är klar söker programmet automatiskt efter de bokföringshändelser som hör till bankhändelserna och föreslår matchningar för dig att bokföra. Bankhändelserna visas under Ej bokförda händelser.


Ha en fin dag! 

/Hilda