Sortering av kundregister måste förbättras i Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej
Vi efterlyser en bättre sorteringsfunktion av kundregistret i höger kolumn.
Viktigt att nämna är att det är skolor och kommuner som är våra kunder. Därför hamnar alltid kommunens fakturaadress i den vänstra kolumnen vilket gör våra sökmöjligheter ytterst begränsade.
Ficklampan känner vi väl till, men det tar alldeles för lång tid när man sitter i orderposition med en kund i telefonen. I vårt kundregister finns 12000 kunder. Vi behöver se en helhet på kundregistret och inte bara söka på ett namn åt gången. Tänk er in i situationen att I Ur och Skur Förskolan Sankt Gertrud i Malmö ringer. Vad ska vi söka på?
Förskola
I Ur och Skur
Sankt Gertrud
S Gertrud
S:t Gertrud
Gertruds förskola
Fsk S:t....
Fsk. S:t.... osv
Om leveransadressen kunde sorteras efter namn kan vi snabbt titta på samtliga alternativ genom att bara skrolla ner i kundregistrets högra spalt.

Om det nu inte går att få en sökning med rullist i höger kolumn borde åtminstone den vänstra kolumnen vara valbar för sökning i flera steg precis som i ett excelprogram.
Hittills har vi försökt lösa sökningen med att ha leveransadressens stad kopierad till Kortnamnsrutan i vänster kolumn, men det behövs ett ytterligare sorteringssteg så undersorteringen går efter namn eller postnummer och inte som i nuläget att sortering endast sker efter kundnummer.
När nu vår hemsida uppdateras kommer den att kopplas direkt till SPCS vilket gör att det är kunden själv som skriver adressen och vi är oroliga för hur vi ska kunna söka efter kunden i fortsättningen.
Mvh
Agneta
Foto på AgnetaHandsOn

AgnetaHandsOn

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
 • orolig

Publicerades för 7 år sedan

 • 2
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Agneta,

Vi kommer fortsätta titta på detta med dig personligen utifrån det samtal vi haft idag.

Om andra användare har liknande situationer så skriv gärna och berätta hur ni gör idag.
Foto på AH

AH

 • 222 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har exakt samma problem, men vi har 24000 kunder....... Funderar pa att specialbygga ett program som kopplas till Visma.
Foto på AgnetaHandsOn

AgnetaHandsOn

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Vad skönt att höra det finns fler med samma problem. Går era kunduppgifter direkt in i kundregistret från någon hemsida, eller registrerar ni kunduppgifterna själva?
Agneta
Foto på AH

AH

 • 222 poäng 100 badge 2x thumb
Vi reggar kunduppgifter själva. Skulle bli alldeles för mkt dubletter om vi hade automatisk överföring från webben. Och vi har många kunder som ringer eller mailar.
Foto på Elena

Elena

 • 510 poäng 500 badge 2x thumb
Kan ni vara snäll och göra så att vi kan sortera kundregister efter alla kolumner, som vi har att välja se i programmet.?
Varför gör ni inte enklare för oss-era kunder ?
Foto på Roffe

Roffe

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hej
Jag har haft ett liknande problem, fast jag behöver söka på bolagens organisationsnummer...

Det finns ingen möjlighet att enkelt söka på det, jag har försökt att kopiera över dessa till kolumnen kortnamn, som är sökbar. Men tappar annan information istället.

Instämmer i Agnetas ursprungliga efterlysning :)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,918 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Vill upplysa och tipsa om lite nyheter i de nya versionerna. Du kan nu lägga till kolumner och även söka i de flesta av kolumnerna. Denna funktionen finns bl a i dina register. Gå exempelvis in under Försäljning - Kundfakturor och högerklicka på exempelvis namn, välj kolumninställningar här kan du markera och med pilens hjälp flytta kolumner till vad du vill se. I varje kolumn har du också ett sökfält, här kan du söka upp vad du söker snabbt och lätt.  Detta hoppas jag kan underlätta ert arbete. Läs mer i hjälpen.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.