Autogiro/Betalningsspärr på leverantörsfakturor i Administration

 • 58
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Önskemål om funktion för att spärra leverantörsfakturor för utbetalning vid t.ex autogiro. Finns i många andra administrationsprogram och torde vara en enkel funktion att lägga till även här.
Foto på Lottis

Lottis

 • 714 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 58
Foto på Anneliesa

Anneliesa

 • 268 poäng 250 badge 2x thumb
Det känns som om det borde vara självklart att det ska finnas en funktion för att markera att en viss leverantör har fakturor med autogirobetalning. Det är alldeles för lätt att de fakturorna slinker med i betalfilen. Denna funktion finns i så manga andra program.
Foto på ams

ams

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Leverantörsfaktura som bet via autogiro.

finns det en funktion där man kan markera leverantörsfakturor med autogiro som klara när dom är attesterade, så dessa inte går iväg med betalfil?
Foto på Maria S

Maria S

 • 810 poäng 500 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Tillfällig utbetalningsspärr leverantörsfaktura.


Förbättringsförslag: Hej,

I mitt förra bokföringsprogram kunde man lägga in en spärr på en registrerad leverantörsfaktura som är tvistig, så att inte betalning skulle gå iväg av misstag. Man såg den då i utbetalningsrutinen, men hade fått ett ”S” som markering och man fick en varning om man försökte betala den (som gick att komma förbi). Eftersom det inte finns någon funktion för detta i Visma, vore det bra om ni kunde lägga upp den.
Foto på Ulrika

Ulrika

 • 94 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Reg. och spärra autogirofaktura i leverantörer..


Jag vill kunna registrera (i leverantörer) autogiro-fakturor och kunna spärra dem så de inte råkar gå iväg för betalning i bank-filen. Som det är nu så måste man bevaka, hade önskat en ruta där man kan spärra dem tillsvidare...
Foto på miapia

miapia

 • 508 poäng 500 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Blocka leverantör för LB-rutin betalning.


Jag vill kunna blocka en faktura, alt. leverantör för skapandet av LB-rutin så man inte dubbelbetalar en faktura av misstag. Vill kunna markera när fakturan läggs in att den inte ska gå med i skapandet av fil.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihopa,

Nu finns nya versionen tillgänglig för nedladdning med många spännande nyheter.

Önskemålet som vi har diskuterat i den här tråden är nu äntligen genomfört. Titta gärna på filmen om autogiro och betalspärr-funktionen på följande sida, där vi har sammanställt alla nyheterna: http://www.vismaspcs.se/adminnyheter

Tack för alla bidrag i den här diskussionen och tack för ert tålamod :)
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Tyvärr blev inte funktionen för autogiro speciellt bra (tycker i alla fall jag).
Det är väl OK att man inte kan skicka iväg en autogirofaktura för betalning av misstag. men det är också enda fördelen. man är fortfarande tvungen att själv markera att fakturan är betald (när man markerar fakturor för betalningar t o m visst datum protesterar programmet också när man ska skicka betalningen om det finns en autogirofaktura med)
Varför kan inte programmet boka fakturan som betald på förfallodagen, eller åtminstone se till att autogirofakturor inte markeras när man väljer fakturor för betalning?
Foto på Maria

Maria

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, är på semester och har ännu inte använt funktionen men programmet bör ju inte boka den som betald direkt - innan den är dragen på bank "vet" man ju inte att den faktiskt är betald (kan ju dras annat datum än inlagt ff-datum och finns ju också risk att den inte dras alls om man ex inte har täckning på kontot) däremot ska den naturligtvis inte komma med på betalningsförslaget - det är ju just den funktionen man vill åt.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Om den inte betalas eller på annan dag, går det ju fint att ändra det så länge man inte har skrivit ut utbetalningsjournalen. Själv går jag alltid in på fliken betalningar och ändrar betalstatus till direktbetald på förfallodagen. Om den sedan inte blir betald så ser jag det och tar bort betalingen då.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej L-G, tack för din återkoppling. I utvecklingsarbetet tog vi hänsyn till alla kommentarer och input i den här tråden. Vår bedömning var att det blir mest korrekt att låta användaren själv sätta autogirofakturorna som betalda. Men jag tar med mig din synpunkt så får vi utvärdera om vi ska vidareutveckla funktionen till framtida versioner. 
Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb
Det vore faktiskt också bra om man kunde betalspärra en kreditnota så att den inte skickas med i betalfil till banken innan man är överens med leverantören hur den ska hanteras - kvittas eller betalas ut.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag bryter ut ditt inlägg och skapar en ny tråd av den, eftersom ämnet skiljer sig från det ursprungliga i den här tråden.
Det nya ämnet hittar du här: Betalspärr även på kreditfakturor - Administration

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.