Loggas ut från Min Sida

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
 • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,

Någon mer än jag som ständigt blir "utslängd" från "Min Sida". Jag får logga in 3-4 ggr per dag. Använder Expolorer 11 om det spelar någon roll.

//Tina
Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej Tina!

Från den 8 april sänktes den inloggade inaktiva tiden till 2 timmar. Detta betyder att om du är inaktiv i 2 h på vår hemsida eller i någon av våra internettjänster så loggas du ut automatiskt som en säkerhetsåtgärd.
Kan det vara detta du märker av?
Foto på Stefan R

Stefan R

 • 182 poäng 100 badge 2x thumb
Detta med att inaktiva tiden ska vara 2 tim innan automatisk utloggning sker stämmer absolut inte med verkligheten. Själv är jag aldrig ens inloggad så länge utan loggar ut efter varje gång jag varit in och bokfört, men drabbas ändå väldigt(!) ofta av att bli utloggad efter påstådd inaktivitet. Nu senast när jag för en stund sedan skulle hantera några fakturor och trots intensiv aktivitet slängdes ut efter mindre än fem minuter. Oerhört irriterande och en betydande stressfaktor att man känner att man måste skynda för att minimera risken att förlora inmatade data. Tidigare inlägg i denna tråd verkar vara ca 4 år gamla... anmärkningsvärt då att problemet ännu inte är löst.  /Stefan
Foto på My Janhall

My Janhall, Moderator

 • 2,536 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Stefan R, 

Så ska det däremot inte vara. Som Anna skrev ovan så är det fortfarande efter 2 timmar man först ska bli utloggad. 

Har lite följdfrågor angående detta så ska vi kika på det. 
Har du flera flikar eller fönster uppe av samma webbläsare och av just eEkonomi samtidigt? 
Loggas du ut och kan logga in direkt precis som om du blir inaktiv eller får du ett speciellt meddelande?
Vilken webbläsare använder du?
Blir det samma i andra webbläsare? 
Skulle du kunna prova att rensa cachen i din webbläsare för att se om det hjälper? Du ser hur du gör lättast på rensacachen.nu 

Återkom gärna så ska vi kolla på det. 

Ha en trevlig helg! 
/My 
Foto på Stefan R

Stefan R

 • 182 poäng 100 badge 2x thumb
Nej jag brukar inte jobba med eEkonomi i mer än ett fönster.

Händelseförloppet upplever jag att kan vara lite olika, oftast att det kommer upp en meddelanderuta om att utloggning skett pga inaktivitet, men ibland  blir det bara stopp... alltså att den aktivitet som ska utföras inte slutförs utan att snurrsymbolen snurrar för evigt. Men det senare kan ju förstås beror på något annat än just automatisk utloggning.

Vid återinloggning är det också lite olika förlopp, ibland går det att logga in direkt men ibland hänger sig inloggningen. För att undvika detta har jag börjat att själv klicka på logga ut (alltså efter automatisk inaktivitetsutloggning) innan återinloggning, för då funkar det nästan alltid. Med "nästan" menar jag då att man ibland måste logga in två gånger för att komma in, men den problematiken finns även när man loggat ut utan att först ha drabbats av automatisk utloggning. Som jag ser det är detta ett helt annat problem, vilket jag tog upp i en annan tråd, men inlägget togs bort av av dig My.

Beträffande den automatiska utloggningen är det inte alltid så illa att inmatade data förloras utan det har hänt flera gånger att det vid återinloggning visat sig att det jag ville ha gjort när jag tryckte på knappen "Bokför" faktiskt har utförts även fast meddelandet om inaktivitet och utloggning då dök upp.

Jag använder Chrome och har inte provat andra webbläsare.

Beträffande cache-rensning så tvingades jag göra detta flera gånger för att överhuvudtaget kunna logga in efter stoppet ni hade förra helgen. Men även efter detta har jag drabbats av automatisk utloggning efter påstådd inaktivitet. Men jag kan givetvis prova att rensa igen och se om det hjälper.

Hälsningar,
/Stefan
(Redigerad)
Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Anna,

Det är mycket troligt det jag märker av!

Du säger att det är en säkerhetsåtgärd. Hur menar du då? Vad skulle kunna hända om man var inloggad hela dagen?

//Tina
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej igen!

Det är för att undvika att obehöriga får tillgång till information, till exempel dina uppgifter i Visma Stämpla och Mitt Lönebesked eller företagsuppgifter för de som sköter sin bokföring och fakturering via våra internettjänster.
Om en dator lämnas obevakad eller om du glömmer logga ut på en delad dator så loggar systemet automatiskt ut dig efter 2 timmar. 

Precis som att du blir utloggad från internetbanker och andra platser.

Foto på Tina H

Tina H, Champion

 • 34,718 poäng 20k badge 2x thumb
Så då menar du att hur mycket jag än retar mig på detta, så kan jag inte hoppas på att det ändras :-)
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,348 poäng 50k badge 2x thumb
Tyvärr har du förstått mig helt rätt :)
Foto på pal

pal

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Det är fel att man inte kan bestämma detta själv, efter vilken tid man blir utloggad. Det beror ju helt på hur man jobbar med programmet, om man sitter hemma eller i offentlig miljö. Sen är det knäppt att om man blir utloggad att det inte sker genom att man hamnar på någon slags startsida utan kan fortsätta att skriva en faktura som man har påbörjat tidigare och först när man ska spara/skriva ut får man beskedet att man är utloggad. Helknasigt och mkt irriterande för mig1!!
Foto på pal

pal

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utloggad - eEkonomi.

Hej. Jag gillar inte att jag loggas ut flera ggr om dagen. Jag vill själv kunna styra om jag ska vara inloggad eller inte då jag jobbar från o till i programmet hela dagen. Mkt irriterande att logga in när man kommer tillbaka till datorn. /Pål Nilsson
Foto på Danne

Danne

 • 674 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utloggad - eEkonomi.

Håller med om detta, inte alls bra...

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: utloggad.
Foto på pal

pal

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utloggad.

När man blir utloggad får e-ekonomi hamnar man inte på någon slags startsida utan det man jobbade med ligger kvar på skärmen så att man tex kan fortsätta skriva en faktura som man påbörjade tidigare under dagan. Det är först när man ska spara/skriva ut som man får beskedet att man är utloggad. Förslaget är att man som på banken först får upp en varningsruta att man snart loggas ut och om man inte gör något hamnar man på startsidan. MEN HELST TYCKER JAG ATT MAN SJÄLV SKA FÅ REGLERA DEN TID EX 1,2 ELLER 5 TIMMAR SOM SKA GÅ INNAN MAN BLIR UTLOGGAD! /Pål

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.