Önskar stöd för fler språk - Website/Webshop

  • 8
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Skulle gärna vilja ha en engelsk version på hemsidan! Alla fasta kolumner som tex kassa, namn, adress osv kan ändras till engelska!
Foto på U_lrica

U_lrica

  • 324 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

  • 8
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

  • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Bra att ni skriver! Väldigt bra feedback till oss i projektet.

Bara för att förtydliga hur jag ser på saken.

För mig är inte ett språkstöd per automatik ett stöd för att sälja till fler länder.
För mig är språkstöd en funktion för att kunna visa sin webbplats på flera olika språk.

Utöver språkstöd så behöver vi även ett stöd för att hantera möjligheten att sälja till fler länder och erbjuda fraktsätt+betalsätt som är anpassade för just den marknaden/det landet man säljer till och även hantering av Moms beroende på landet man säljer till och vilka regler som gäller mot det landet.

Utöver ovanstående tillkommer även frågan kring valutahantering. Hur ser ni på detta?

Hade det varit OK att visa era produkter i SEK men med korrekt språk? Eller känner ni att valutahantering är ett krav från dag ett?
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 21,374 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er! 

Jag vill börja med att be om ursäkt för att det var längesen vi uppdaterade något i denna tråd. 

Som ni säkert alla har märkt nu, så finns det ett alternativ för just Språk i Website, Webshop och Webshop och du hittar det under Inställningar - Språk. Som vi beskriver under Inställningar - Språk så ger språkfunktionen dig möjlighet att översätta och publicera din webbplats på flera språk. Du kan kopiera innehållet från sidorna för ditt huvudspråk eller bygga upp olika varianter av din webbplats för olika språk. Tänk på att språkfunktionen bara hjälper dig att översätta din webbplats till andra språk. De inställningar som krävs för försäljning till andra länder gör du under Inställningar - Internationell handel.

Går du vidare med att klicka på "Lägg till språk" så kan du sedan välja vilket språk du vill arbeta med i en lista, och därefter får du valmöjlighet om du vill kopiera innehåll och struktur för webbplatsen från ett annat språk och du väljer vilket språk du vill utgå ifrån. Det innebär att du kan skapa olika versioner av din webbplats för varje språk eller välja att kopiera allt innehåll från ett annat språk. Har du lagt till ett nytt språk som ännu inte är översatt så får du tänka på att översätta t ex systemtexter, det gör du under Inställningar - Språk - Klicka på det språk du lagt till - Översätt systemtexter. 

När ni sedan kontrollerar på er hemsida, så kan ni i en lista välja vilket språk webbplatsen ska visas på. Ha en fin dag allihop!

/Nellie 
(Redigerad)