Fält för ett andra IBAN nummer vid fakturering i annan valuta till utland - Administration

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Önskar ett fält för ett andra IBAN nummer i företagsinställningar - bankuppgifter. Vi fakturerar ofta i Euro till bl a Finland och vill enkelt kunna skriva ut IBAN numret till vårt Eurokonto. Detta behöver vi både på pappersfakturor och för EID fakturor.
Foto på roland

roland

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 6
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Roland,

Tack för din synpunkt. Det du kan göra idag är att lägga till informationen med ett visst villkor i mallen tex om du fakturerar en kund i EUR skrivs en text ut med ditt andra IBAN nummer. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig med anpassningen i så fall.

Detta kan du dock bara göra på mallarna i programmet, alltså inte på EDI fakturor. Jag tar med mig det när vi diskuterar funktioner i EDI-tjänsten i framtiden.
Foto på Christer Ekman

Christer Ekman

 • 2,298 poäng 2k badge 2x thumb
I företagsinställningar/bankuppgifter kan man ange olika kontonummer per valuta för Handelsbankens utl betalningar. Kunde man inte lägga till IBAN nummer här, och att när fakturan skrivs ut så sattes IBAN nummer efter den informationen baserat på fakturans valuta? 
Villkor i fakturamallen blir ganska lätt svårt att underhålla om man har flera valutor och flera bolag. Om det låg i företagsinställningarna skulle det vara mkt lättare.
Foto på Metop-mannen

Metop-mannen

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Vi använder oss idag av att lägga in IBAN nummer och kontonummer 
 1. genom att skriva en fast textsträng. Vi vill använda oss av de uppgifterna som är inlagda i företagsinställningar / Bankuppgifter på bilden EUR-USD
 2. Nu lägger vi in uppgifterna enligt nedanstående vilket gör att man måste lägga in 3 olika fält *2* alla blanketter. Om något konto ändras måste detta uppdateras manuellt  på alla ställen

Kan vi få en lösning enligt punkt 1?

Trevlig helg

Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Metop-mannen,

Tack för din fråga och synpunkt! I dagsläget används funktionen för egna valutakonton till utlandsbetalningar och kan således inte läggas in på en mall för kundfakturor. Idag kan jag inte se att efterfrågan är så pass stor att vi kan prioritera en förändring till de närmaste versionerna, men vi håller önskemålet på bevakning.
Foto på johangeorg

johangeorg

 • 556 poäng 500 badge 2x thumb
Även vi skulle vilja att programmet ändrar IBAN-nummer beroende på vilken valuta som används på fakturan. Vi fakturerar idag i SEK, EUR och USD, vi har motsvarande valutakonton på banken där vi vill ha in pengarna.
Dessutom har i alla fall vår bank tagit bort möjligheten att betala EUR via bankgiro. Så även svenska kunder som faktureras i EUR behöver ha vårt IBAN-nr.
Foto på Sara Lindblom

Sara Lindblom, Moderator

 • 3,136 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Har du sett Helenes svar tidigare i tråden? Man kan som sagt använda sig av villkor i mallarna, där kan man lägga in att om man fakturerar i EUR skrivs även IBAN-nummer ut. Detta gör du inne i malleditorn, klicka här för mer information om hur du arbetar i den. Du är även välkommen att ta kontakt med vår support för vägledning. Hoppas detta kan hjälpa dig!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.