Lurigt med Staplarna Kostnader-Intäkter-Resultat på startsidan i eEkonomi

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Exempel: Om jag klickar på Stapeln kostnader så får jag upp ett tårtdiagram där jag klickar mig vidare på en "tårtbit" och ser att det finns kostnader för försäkringar på 10,000 kr, det är bra!

Nu kommer myskot: När jag klickar mig vidare för att se underliggande verifikationer så finns det 3 st. verifikationer, 2 debet och en kredit som totalt blir en kostnad på 5,000 kr men stapeln visar 10,000 kr?

När jag forskar vidare så visar det sig att Diagrammet precis som det står i info-knappen visar kostnader för hela räkenskapsåret MEN underliggande verifikationer visar bara innevarande månad. Det kan ju skapa onödig oro...

Känns som det saknas något här. Det ultimata vore om staplarna hade en periodfunktion där jag kunde välja datum själv: 1-31 jan, på det sättet skulle jag få en bra överblick över månadsresultatet utan att behöva ta ut rapporter.

Ett alternativ vore två staplar, perioden och ackumulerat.

Underliggande verifikationer borde väl visa ALLA som finns registrerade även om dom ligger på nästa månad?

NU är eEkonomi så underbart bra totalt sett så det här blir som ett läppstift i rymden och kommer säkert få någon lösning;)

Glad användare
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
 • glad

Publicerades för 6 år sedan

 • 6
Foto på Pernilla Eckervad

Pernilla Eckervad, Fd Anställd

 • 2,760 poäng 2k badge 2x thumb
Diagrammet avseende Kostnader- Intäkter-Resultat har diskuterats i samband med planeringen inför de senaste versionerna eEkonomi. Men tyvärr har vi alltid fått låta förbättringar i diagrammet stå tillbaka till förmån för andra funktioner.

Jag vågar inte utlova något om när vi kommer att förbättra det här diagrammet men vi tar med oss dina synpunkter.
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Pernilla,
Jag förstår att det är mycket som ska prioriteras, men kan man inte visa alla underliggande verifikationer så att dom stämmer med diagrammet tills dess att det blir en lösning? Då kan man ju sova gott hela natten;)
Foto på Pernilla Eckervad

Pernilla Eckervad, Fd Anställd

 • 2,760 poäng 2k badge 2x thumb
Det specifika problemet i det här fallet är verifikationerna som är gjorda på datum efter dagens datum. Och jag är osäker på hur vi ska hantera dem bäst.

Som det är nu tar Stapeldiagrammet och underliggande diagram hänsyn till SAMTLIGA verifikationer under året, men när man kommer till listan med de underliggande verifikationerna så visas bara de som är gjorda fram till och med dagens datum. Det är väl kanske inte helt konsekvent får jag ju erkänna....

Hur vill man egentligen ha det? Man skulle kunna ändra så som du föreslår, att listan som visar de underliggande verifikationerna också visar verifikationer under hela året. Eller kan man ändra hur diagrammet visar, att det bara tog hänsyn till händelser fram till och med dagens datum. Det alternativet skulle jag föredra.

Det absolut bästa hade varit att du som användare själv kunde ange ett urval som sedan slog igenom fullt ut från stapeldiagram till lista med underliggande verifikationer. Då skulle man själv kunna avgöra när så pass många händelser är bokförda i en period att diagrammet ger en rättvisande bild. Eftersom detta inte är möjligt tycker jag att det hade varit bättre att diagrammen begränsades och bara tog hänsyn till händelser från och det att året börjar till och med dagens datum. Jag tänker mig att händelser som är bokförda i framtiden är haltande, kanske är det t ex i övervägande del kostnader som periodiseras framåt. Och då blir ju diagrammet missvisande. Eller tänker jag fel?

Hur som helst så är olika periodurval på diagram och underliggande verifikationer det minst lyckade alternativet. Men tyvärr görs det inga förändringar i diagrammen på startsidan till nästa version.
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Intäkter, kostnader och resultat på startsidan.

Hej,
Så var det dags igen...
Sitter och fakturerar det sista för 2016 och har glömt att eftersom jag gör det efter den 31/12 så har man bestämt att jag inte får se staplarna på startsidan för intäkter, kostnader och resultat, det är vitt som i en snöstorm int en siffra syns längre.

Skrivit om det tidigare och fått positiv feed back som andats att ni ska åtgärda det här.

Jag misstänker att jag blir lika besviken som när någon köpt en fin och dyr dator på blocket och när dom öppnar paketet så ligger det en engångsgrill för 15 kr där och inget mer, man känner sig bara lurad;(

För mig är det här helt obegripligt att vi inte kan växla mellan åren för att kunna se allt ända till sista bokningarna. Skriv inte att jag ska titta på resultatrapporten, den ger mig inte samma överblick och beslutsunderlag och det tar så mycket längre tid.

Snälla, snälla, snälla det här måste åtgärdas, jag lovar det finns ingen därute som är klar med allting den 31/12 inte ens med eEkonomi.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

MVH

Kenneth


Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Project Manager

 • 19,740 poäng 10k badge 2x thumb
Hej KenArd! 
Precis som jag skrev till JLM så har vi idag släppte vi en ny startsida till 4000 av er användare. Planen är självklart att alla ska ha tillgång till den nya startsidan, förhoppningsvis redan under oktober. 
I och med den nya startsidan går det också att filtrera på perioder i diagrammen. 

Läs mer i forumtråden Nyhet i eEkonomi-familjen 10 oktober
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa,

Tack så mycket för att ni lyft detta önskemål här på vårt supportforum gällande Visma eEkonomi.

Vi kommer under 2017 kika över hur vi kan göra förbättringar på startsidan och där ingår även detta. Vi kommer därför att ta med önskemålet i diskussionerna för att se om det är något som vi kommer att utveckla under året. 

Jag vill lyfta att det numera  går att välja åren på ett smidigt sätt på många utskrifter i programmet, jag hoppas att detta kan hjälpa er en bit på vägen :) 

Ha en fin helg!

/Lovisa
Foto på JLM

JLM

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Bläddra i diagrammen på startsidan? - eEkonomi.

Finns det nån chans att ni i en kommande uppdatering lägger till så att man kan bläddra i de grafiska diagrammen på startsidan? Så man kan backa bakåt i tiden dvs?
Gillar den snabba grafiska överblicken på resultat, kostnader, intäkter både för åren och för veckorna. Men flera gånger önskar man kunna backa bakåt för en överblick.
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hej! 

Idag släppte vi en ny startsida till 4000 av er användare. Planen är självklart att alla ska ha tillgång till den nya startsidan, förhoppningsvis redan under oktober. 
I och med den nya startsidan går det också att filtrera på perioder i diagrammen. 

Läs mer i forumtråden Nyhet i eEkonomi-familjen 10 oktober
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hej på er! 

Just nu har vi en undersökning om startsidan ute i forumet. Vi vill veta vad vi kan förbättra och jag är säker på att ni har fina förslag till oss! 
Läs mer i tråden Undersökning gällande startsidan i eEkonomi. (undersökningen är avslutad) 
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.