Urval av kunder för utskrift ur kundregistret - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag skulle önska att det gick att markera ett antal kunder i kundregistret för att kunna skriva ut just dessa kunder ur kundregistret för ett speciellt utskick. Som nu för att skicka julkort. Enligt supporten som jag ringde går inte det!
Foto på Atremi

Atremi

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 2
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Markeringen i kundregistret är till för att ändra uppgifter på de markerade kunderna via funktionen Massuppdatera. Är det kundetiketter du är intresserad av att få ut? Då kan du i utskriftsdialogen välja vilka genom att ange deras kundnummer med ett kommatecken mellan eller två punkter emellan om du vill skriva ut ett intervall.

Jag ändrar ditt inlägg till ett önskemål och för det vidare till vår utvecklingsavdelning som får se över möjligheten ändra så att markeringarna även omfattar utskrifterna i kommande versioner av programmet.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej,

Tack för din synpunkt. Det finns liknande synpunkter här på forumet sedan tidigare så det hade nog varit användbart på flera håll i programmet. Vi har inte med detta i planen den närmaste tiden men det är ett bra förslag på en förbättring till framtiden.
Foto på Jessica Gustavsson

Jessica Gustavsson

 • 60 poäng
Hej!
Hur går det med detta? Kan ju inte vara allt för svårt att få in så man kan välja själv vilka man vill skriva ut, som t.ex till inbjudningar m.m.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Jessica!

Vid utskrift av kundetiketter kan du göra urval på Anm1 och Anm2, eller tex sortbegrepp. Så om du gjort en anmärkning t.ex "Injudan till årsmöte" i något av dessa fält kan du använda det som urval vid utskriften. Vill du lägga en sådan anmärkning i dessa fält på flera kunder samtidigt kan du använda massuppdateringen för det, innan du påbörjar utskriften vill säga. Förstår du hur jag tänker? Återkom annars så kan jag beskriva det i mer detalj. 

Sedan finns möjligheten att lägga upp Kontakter på varje kund, som sparas i Kontaktregistret. Där har du möjlighet att kategorisera olika kontakter till olika typer av utskick, så du snabbt kan mejla ut t.ex. en julhälsning till rätt kontakter. Där finns också utskriftsmöjlighet per utskicksgrupp i form av en kontaktlista med adresser osv. Men då får du inte etikett-uppställningen som i första förslaget.

Hoppas det kan hjälpa! 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.