Ändra stafflat pris enkelt - Administration

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag skulle önska att man på ett ENKELT sätt kunde, både lägga till och ta bort "Fr o m pris / Stafflat pris" på SAMTLIGA artiklar i en prislista. Som det är nu får man sitta och lägga in eller radera detta på varje enskild artikel i prislistan. Detta blir ett onödigt tidskrävande arbete när man har prislistor som består av flera hundratals artiklar. Tacksamt om tekniker kan titta på förenkling av detta till kommande versioner.
Foto på Katarina Broberger

Katarina Broberger

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 3
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,

Tack för din synpunkt. Jag förstår helt klart vad du menar men kan inte minnas att jag fått några direkta synpunkter på detta innan.

I utvecklingsarbetet handlar vår prioritering till stor del om hur efterfrågan ser ut på enskilda förbättringar. Det vi vidareutvecklar och förenklar vill vi givetvis ska gynna många, så att vi lägger tid på rätt saker. Om fler har behov av en enklare matris eller funktion för att uppdatera stafflingar så får vi givetvis titta närmare på det, då är forumet absolut bästa sättet att kolla av hur andra användare resonerar kring frågan.
Foto på Conny S

Conny S

 • 812 poäng 500 badge 2x thumb
Detta är verkligen något vi skulle vara tacksamma för. Som det är nu måste vi ändra varje stafflingspris för varje artikel, dessutom för varje prislista.
Förenkla, tack!
Foto på GurrestaHB

GurrestaHB

 • 518 poäng 500 badge 2x thumb
Det är ju det jag menar med detta forum, man blir bara en i högen, resten orkar inte att skriva i detta forum för man lägger tid på det som man kan debitera för. Jag har skrivit en synpunkt i en ny tråd. Jag menar konstruerar man ett program med staffling för inpris så ser man självklart till att man kan göra samma sak med utpriset. Annars har man bara gjort halvfärdigt, fattar inte hur man tänkte där. Har man ett stafflingspris så behövs det ju i båda ändar till 99% ,eller hur?
Foto på LG

LG

 • 508 poäng 500 badge 2x thumb

Jag lade upp en ny tråd, så denna fråga inte kom upp när jag sökte.

Min önskan är att det går att bygga prisinläsningsfilter som kan läsa in stafflade försäljningspriser, och inte bara stafflade inköpspriser.

Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej LG!
Jag ber en kollega att ringa upp dig under dagen för att diskutera vilka möjligheter som finns.
Foto på Conny S

Conny S

 • 812 poäng 500 badge 2x thumb
Finns det möjligheter att inkludera stafflingar när man använder ett prisinläsningsfilter är vi säkert många som skulle vilja veta det.
Nu när vi läser in årets nya prislistor så har vi ett jättejobb att uppdatera alla olika stafflingar artikel för artikel och prislista för prislista...
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Conny,

Prisinläsningen är utformad utifrån den standardinformation som leverantörer skickar med i sina prislistor t.ex. stafflade inköpspriser. Du kan därmed inte läsa in stafflingar för dina egna försäljningsprislistor via prisinläsningsfunktionen. 

Får du något rekommenderat stafflat utpris från din leverantör i filen idag? Eller tänker du att du först skulle anpassa prisfilen på egen hand innan inläsning och manuellt lägga till stafflade försäljningspriser i olika kolumner för en utvald försäljningsprislista, så prisinläsningen uppdaterar allt samtidigt? I så fall kan jag hålla med om att det vore ett ganska smidigt helhetstänk, i en funktion som gör allt. Däremot kräver det en ganska stor insats i funktionen för att ge en bra automatik om man har många olika försäljningsprislistor som ska uppdateras efter att leverantörens pris har justerats. Men absolut en intressant tanke. 
Foto på Conny S

Conny S

 • 812 poäng 500 badge 2x thumb
Ja, det förekommer att vi får prislistor med stafflade utpriser.
Tyvärr har de inte gjort några egna prisinläsningsfilter utan de är gjorda i Excel-format så normalt anpassar vi prisfilen och gör en prisinläsning per prislista.
Vi  använder 3 olika försäljningsprislistor med olika utpriser för vardera artikel samt stafflingar i 2-6 nivåer beroende på artikel.
Våra inköpspriser är normalt inte stafflade...
Foto på GMGvastAB

GMGvastAB

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Hej!
Jag är också väldigt intresserad av att kunna lämna rabatter på vissa av våra varor. Vi lämnar ofta rabatter till alla våra kunder och då alltid samma rabatt till alla kunder. Som det är idag fyller vi i rabatten manuellt efter varje ny artikelrad i fakturan. Skulle det möjligen gå att skriva in den aktuella rabatten direkt i artikelregistret för en enskild vara eller ännu hellre flera varor på en gång. Tanken är då att rabatten i % ska synas på fakturan precis som den gör idag utan att vi måste fylla i den manuellt varje gång. Risken är ju att man missar rabatten ibland.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, den här tråden avser önskemål kring hantering av stafflade priser på artiklarna. Om det är rabatthantering du funderar på skulle jag rekommendera att du kikar på funktionen Kundrabatter. Har du följdfrågor kring rabatter får du gärna skapa en ny tråd här på forumet. 
Hej!
Vi på DataPartner har utvecklat en integrationsprogramvara till Visma Administration som vi kallar för Excelinläsning, den är till för att redigera i artikelregistret; lägga upp nya artiklar, hantera priser, prislistor (även stafflade) m.m.  http://www.dpab.se/losningar2/visma-import-export/excelinlaesning
Välkommen att kontakta mig på 031 - 788 12 31  för ytterligare information.
Foto på GurrestaHB

GurrestaHB

 • 518 poäng 500 badge 2x thumb
Samma här, fick inte heller upp denna tråd, så jag ställde en ny fråga jag också
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Conny, tack för återkopplingen på mina frågor. En funktion för att uppdatera obegränsat antal försäljningsprislistor med korrekta utpriser i Prisinläsningen skulle bli ganska komplex, om man ska kunna göra detta i ett enda moment. Då är det kanske mer aktuellt att kika på en excel-uppdatering i funktionen Försäljningsprislistor eller direkt i artikelregistret istället, där man idag får uppdatera priserna manuellt artikel för artikel. Jag ska kika om någon av våra partners har någon färdig lösning på detta och i så fall be dem skriva en rad här. 

 
Foto på Conny S

Conny S

 • 812 poäng 500 badge 2x thumb
Jodå, ni har partners som har lösningar, och jag förstår att ni gärna vill att vi använder dem i stället för att själva utveckla programmet...
Då får ju vi betala det i stället för att ni gör det.
Tyvärr tillkommer ju kostnaden för era partners utvecklade programvara, installation, serviceavtal, Visma integration (som krävs) och säkert ytterligare något mer. Det är inte något som vi är beredda att investera i då funktionen vi efterfrågar faktiskt borde vara naturlig i programmet. (som GurrestaHB påpekar)
(Redigerad)
Foto på GurrestaHB

GurrestaHB

 • 518 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Stafflingspriser.

Hur lägger man in antal och stafflingspriser i "Stafflingar för rekommenderad prislista"?
Jag har fått till svar att man gör det artikel för artikel och det svaret duger inte till mig.
Kan inte vara rimligt att man ska sitta och göra detta manuellt för över 6000st artiklar.
Vid en prisinläsning så finns det ju möjligheter att göra detta för leverantörspriset(inpriset).
Hur tänkte ni egentligen när ni har löst det på ena sidan men inte på andra sidan?
Har man ett stafflingspris vid inköp så finns det oftast också ett stafflingspris vid försäljning, eller hur?
På samma sätt är det ju bara att förlänga detta fönster då och basera det på Rekommenderat pris, eller hur? Med samma inställningsmöjligheter. Vi behöver detta senast förra året, om ni förstår ironin.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för de senaste kommentarerna! Jag uppskattar verkligen att ni återkopplar och diskuterar ämnet. 

Det jag ser genom att lyssna av alla önskemål och feedback i våra olika kanaler är att vi får väldigt få frågor eller kommentarer på detta. Om vi t.ex. ser på våra supportsamtal att många användare har problem att hantera ett visst moment i programmet tar vi med det i vår utvecklingsplan, oavsett hur många som aktivt diskuterar frågan här i forumet. 

I just det här fallet är behovet inte tillräckligt stort för att vi ska prioritera det högst på vår lista, därmed kan det dröja innan vi har möjlighet att titta vidare på det i utvecklingen. Men jag förstår att det är angeläget för er. 
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen, 

Det finns en work around för detta som testats och använts av några användare. Kanske kan det också vara en hjälp för flera av er. Testa gärna i Övningsbolaget i programmet om ni känner er osäkra. 

I korta drag innebär det att göra prisinläsningen i tre steg:
 1. I första omgången läses utpriserna in från filen och sparas som leverantörens inpris/stafflingar. 
 2. Därefter görs en prisomräkning så att försäljningspriserna inklusive stafflingar hämtas från leverantörens inpris-fält. 
 3. I sista steget görs en ny prisinläsning för att få in leverantörens korrekta inpriser
Steg 1: Prisinläsning
Skapa en mall för inläsning från Excel. I dialogen Anpassa excelformat, använd de olika Inpris-kolumnerna för att fånga upp utpris och stafflat utpris från excelfilen. Ange sedan en Leverantör i mallen men hoppa över Försäljningsprislista, eftersom inget utpris-fält ska uppdateras i den här omgången. När prisinläsningen beräknats och slutförts ligger utpriserna som leverantörens inpriser på artiklarna.

Steg 2: Prisomräkning av försäljningsprislistan
I Försäljningsprislistor, välj prislista som ska uppdateras med nya utpriser. På fliken 3. Prisomräkning,  välj att basera beräkningen på Levprislista och plocka den leverantör vars inpriser just uppdaterades i inläsningen. Beräkna priserna och kontrollera på fliken 2 att artiklarna uppdaterats. 

Steg 3: Prisinläsning
Gör en ny prisinläsning för leverantören för att enbart få in de korrekta inpriserna från filen.
Jag var ju tvungen att testa, det fungerade galant!!:-)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.