Ackumulerad lön saknas - Mitt lönebesked

 • 7
 • Idé
 • Uppdaterades för 11 månader sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Hej, våra anställda vill kunna se sin ack inkomst per år, de får idag sina lönebesked via appen Mitt lönebesked men denna info finns ej med där i. När jag skriver ut deras lönebesked från programmet i samband med lönekörningen kan jag se den ack inkomsten på lönebeskeden jag får ut. Jag har valt detaljerat lönebesked istället för enkelt, men det har inte hjälpt. Vad kan man göra?
Foto på Löneadministratör

Löneadministratör

 • 134 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 7
Foto på annasarnehed

annasarnehed

 • 2,944 poäng 2k badge 2x thumb
De anställda kan ju logga in via dator och se sitt lönebesked i Visma Online. Där finns möjlighet till utskrift av lönebeskedet och det är ju samma som du kan skriva ut via programmet. 

Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Precis som annasarnehed skriver så ser du inte i dagsläget detta värdet om man endast tittar i appen Min lön utan de anställda får logga in på www.vismaspcs.se och mina tjänster.
Där har de mitt lönebesked  och kan se lönebeskeden även där.

/Cecilia
Foto på Sabine

Sabine

 • 1,080 poäng 1k badge 2x thumb
Fast det är väl inte riktigt sant... för att se ackumulerade värden måste du SKRIVA UT lönebeskedet....
Du ser det inte om du bara loggar in och vill titta på det.
I alla fall hittade inte jag det.

DET borde verkligen åtgärdas. Det är väl ändå utskrifter vi vill undvika??
/Sabine
Foto på Sabine

Sabine

 • 1,080 poäng 1k badge 2x thumb
Om man åtminstone kunde förhandsgranska det och se uppgifterna kanske?
Foto på EvaIRG

EvaIRG

 • 174 poäng 100 badge 2x thumb
Håller helt med dig Sabine, våra anställda har också efterfrågat det. När jag mailade lönebeskeden för GPDR så såg de ut precis som de gör i löneprogrammet. All information var med, lönebeskedet som de får genom "mitt lönebesked" borde se likadant ut! Vi får hoppas att det är ett förbättringsförslag som snart kommer att förverkligas./Eva
Foto på elindgren

elindgren

 • 62 poäng
Hej, Jag har också fått förfrågningar från våra anställda om att de vill kunna se den ack. inkomsten för året. Det lönebesked som man ser i www.vismaspcs.se visar inte heller den informationen. Är det något som kan tänkas läggas till som info. . Den informationen finns ju på det lönebesked som man skriver ut från programmet.
Foto på Sabine

Sabine

 • 1,080 poäng 1k badge 2x thumb

Fast det är väl inte riktigt sant Cecilia... för att se ackumulerade värden måste du SKRIVA UT lönebeskedet....
Du ser det inte om du bara loggar in och vill titta på det.
I alla fall hittade inte jag det.

DET borde verkligen åtgärdas. Det är väl ändå utskrifter vi vill undvika??
/Sabine
Foto på annasarnehed

annasarnehed

 • 2,944 poäng 2k badge 2x thumb
Jag håller med de som skrivit ovan att lite mer uppgifter kan man önska se på skärmen när man loggat in på visma online. Det vore väl smart att visa samma uppgifter på skärmen som man får vid en utskrift.
Dock tycker jag att det inte är företaget som är skyldiga de anställda att lämna ut ackumulerad lön för det finns ju tillgängligt för dem att se. Om de vill spara sina lönespecar i pappersform eller om de vill spara dem som pdf-filer på egen dator hemma har de ju möjlighet till det.  
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!


Precis som det beskrivs ovan i tråden så går den ackumulerade bruttolönen, förmånen och skatten enbart att se på www.vismaonline.com - Mitt lönebesked och om man klickar på Skriv ut uppe till höger. Då ser man "totalt i år" som visar de ackumulerade värdena. Det går att antingen skriva ut detta i pappersform eller så kan de anställda välja att spara det på datorn/mobilen som en pdf/fil. Det är så det ser ut i dagläget men vi tar gärna in önskemål om hur ni som användare av tjänsten vill att det ska se ut i framtiden. Kommentera gärna hur ni hade önskat ha det istället så ska vi ta det vidare till utvecklingsavdelningen.


Ha det fint!
/Theodor
Foto på HenrikJ

HenrikJ

 • 370 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Vi har fått väldigt många kommentarer av våra kunder gällande den här bristen, och klagomål. I första läget vill de gärna se att appen visar ett fullständigt lönebesked.

Men om det är problem att utveckla den funktionen så åtgärda åtminstone problemet på webbsidan där det krävs en utskrift för att se uppgifterna. Det enda som borde behöva göras är att logga in på sidan. Att det krävs en faktisk utskrift är ett väldigt irriterande moment för de flesta.

Mvh,
Henrik Johansson
Foto på Michaela

Michaela

 • 396 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,
Jag har också fått synpunkter från våra anställda att de saknar den här informationen i vyn via webben. Bör absolut framgå. /Michaela
Foto på Susanne

Susanne

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb

Hej, jag har också fått förfrågan från anställda om att kunna se den ackumulerade bruttolönen och skatt på ett enkelt sätt - helst via appen då de flesta använder den. De ska inte behöva skriva ut lönebeskedet utan kunna se det direkt på skärmen när de loggat in.
Foto på Saku

Saku

 • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Håller med ovan, vill se hela lönespecen på skärmen utan att behöva skriva ut den på skärmen.
Alla uppgifter som finns på lönespecen ska synas på skärmen.
Foto på HenrikJ

HenrikJ

 • 370 poäng 250 badge 2x thumb
Vi har fått klagomål angående det här från en mängd kunder. Att behöva logga in och sen dessutom skriva ut för att få de här uppgifterna är väldigt irriterande merarbete för de flesta. En kund vill även att jag avaktiverar deras tjänst för att istället skicka beskeden med vanlig post så att han slipper frågor. Jag hoppas att jag ska slippa sitta och kuvertera besked i framtiden.

Grejen är också att det här kan ses som en väldigt liten sak för många, men jag tror att mycket av irritationen kommer sig av att det inte är ett svårt problem att fixa för en vanlig utvecklare. Då blir det också svårare att förstå varför Visma sätter sig på tvären.
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb

Vill bara berätta att det är inte alla som har möjlighet att använda en dator och skriva ut. Vi har fullt sjå att få de anställda att klara av att använda appen i telefonen. Otroligt dåligt att inte den här informationen kommer med när vi ändå BETALAR för varje lönespec som skickas ut. Då tycker man att Visma (för omväxlings skull) skulle kunna lyssna på vad användarna (som är de som företaget lever på) har för åsikter.
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb

Framför allt så tror jag inte att de anställda jag tänker på har en aning om hur de ens loggar in på den sidan, inte heller att de måste SKRIVA UT för att få sin information. Det här är SÅ dåligt!!!
Foto på Jessica

Jessica

 • 106 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, även våra anställda vill kunna se sin ack inkomst per år! En funktion som absolut bör vara med både i appen och på webben utan att man ska behöva skiva ut.
Foto på Andrea

Andrea

 • 128 poäng 100 badge 2x thumb
Vi vill också att de anställda ska kunna se sin ack inkomst. Helst i appen, eftersom de flesta använder denna och inte har tillgång till arbetsdator.
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb

Skulle vara kul att höra vad Visma tänker runt det här?? Verkar vara ett stort antal anställda som vill se alla uppgifter i appen, som inte har NÅGRA möjligheter att gå in på datorn och skriva ut. Tänker man förändra något? Vilket år? Själv är jag nog inne på att byta lönesystem då det är alltför mycket fel i löneprogrammet. Att måsta uppdatera var och varannan vecka är inte hållbart.
Foto på EvaIRG

EvaIRG

 • 174 poäng 100 badge 2x thumb
Nu har några av våra anställda tom bett om att får lönebeskedet utskrivet för att kunna se sin ackumulerade inkomst som de kunde göra innan vi gick över till "Mitt lönebesked". 
Så frågan är vad gör Visma åt problemet? 
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb

Ytterligare en fråga: Meddelande på lönebeskedet (både enskilt och på alla) är det något som syns i appen?? Och som sagt, vad gör VISMA (mer än att ignorera den här tråden???)
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,708 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej Lenasekonomi! 

Samtliga av dina anställda kan se ett meddelande i appen om man lagt in detta när man välja att skriva ut/ skicka lönebesked.  Man kan även lägga in ett specifikt meddelande för varje anställd via lönespecifikationen i Visma lön.  När det gäller andra uppgifter som det önskas i tråden så är det något vi aktivt ser över just nu för att fixa. Jag återkommer i tråden när jag vet mer. 

Vänligen
Jesper
Foto på NathalieHQ

NathalieHQ

 • 124 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Årsinkomst i Visma online.

Hej

När en anställd ser sitt lönebesked i Visma Online ser dem inte sin årsinkomst hittills i år. Dem måste spara ner eller skriva ut lönebeskedet för att se detta. Vilket gör det svårt att få en bra överblick kring detta och verkar väldigt konstigt att dem ska behöva göra. Vi hade önskat att om man loggar in på Visma online ska detta synas där och att den designen ser ut som ett helt lönebesked. Designen i appen kan vara mer webb lik så som den är men det måste gå att få fram t.ex. årsinkomst på ett lättare sätt någonstans.
Foto på NathalieHQ

NathalieHQ

 • 124 poäng 100 badge 2x thumb
Ett annat önskemål som har uppkommit med användningen av Mitt lönebesked appen är att du inte ser på lönebeskedet vilken firma du jobbar för. T.ex. vill vissa leverantörer som vi har rabattavtal med se bevis på att man är anställd på företaget och då brukar våra anställda visa sitt senaste lönebesked. Men i Visma appen syns det ingenstans (vad jag kan hitta) vilket företag lönebeskedet kommer ifrån. Detta vore jättebra om det fixas också.