Advisor instabilt, är det lönt att hålla på?

 • 0
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Efter flera års intensiv reklam om att man ska bli digital, bokföra online etc, så gjorde vi nu till slut slag i saken och skaffade Byråpaketet med Advisor och eEkonomi, för att kunna erbjuda digitala tjänster till kunder som efterfrågar det.

Jag har alltid varit skeptisk till onlineprogram, och tyvärr blev det inte bättre nu, trots att vi sitter på en plats med full fiber.
Loggar man in på Advisor, och sen sätter sig och jobbar ett par timmar i Administration på datorn, så kan man vara till 75% säker på att man är utloggad från Advisor när man går dit för att spara tiden. Klockan funkar och räknar, så det är inte problemet. Men man får logga in igen, bara för att kunna spara sina tider.
Under tiden står den gamla inloggning kvar och räknar tid. Så man har stängt och registrerat tiden på det ena fönstret, men den fortsätter ändå att räkna i det gamla, låsta.
Mina anställda sitter nu med papper och penna och skriver ner sina tider, för att vara säkra på att få det rätt.   Det var ju inte riktigt så jag tänkte det skulle fungera.  Inte efter denna intensiva reklam.
Papper och penna hade vi innan.

eEkonomi.. tja.. Ett extremt primitivt program är det första intrycket.  Momsrapporten ropar att kontona inte är inställda för moms i 15 verifikat.
Ja, då gör man som man brukar i vanliga program, man går till kontoplanen och markerar kontona, och gör en ny momsrapport.  Funkar så klart inte.  Här är man tvungen att gå in och rätta var och ett av de 15 verifikaten.  Tur att det var 15, och inte 1000.

Vi hade tänkt slå på med en riktig drive för att locka kunder till de här tjänsterna. Men nu känner jag mig så fruktansvärt besviken på stabiliteten i programmen, så det känns inte roligt att uppmana nån att använda dom.
Foto på Ingvar_52

Ingvar_52

 • 286 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 2
Foto på Susann

Susann

 • 268 poäng 250 badge 2x thumb
Jag kan inte mer än instämma. Vi var fullt nöjda med byråstödet och allt funkade perfekt. Men precis som du säger mina anställda sitter också med papper och penna för att hålla korrekt tid på sina tider. Inte nog med det. Mycket strul med att logga in på senaste tiden. Har suttit i chatt-köer och telefonköer. Vid ett tillfälle efter att ha pratat med växeln och kopplats till supporten för Visma Advisor satt jag i nästan 3 timmar och väntade på att någon skulle svara. Då la jag på. 

Jag önskar verkligen inte att vi gick över till Visma Advisor. :-(
Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb
Jag har precis skaffat Advisor efter att inte ha haft något byråprogram alls tidigare utan använt checklistor i Excel. Tyckte det skulle vara bra att få allt samlat och så var ju paketet billigare än de enskilda programmen!

Hittills har jag inte hittat det där som skulle vara bra med Advisor. Och de negativa kommentarerna gör en ju inte så glad heller! Men man kan ju hoppas det blir bättre, stabilare och verkligen ger ett mervärde så småningom, när jag kommer in i arbetssättet. Webblösningar i all ära men lokalt installerade program är både stabilare och säkrare i mitt tycke.
Foto på Ingvar_52

Ingvar_52

 • 286 poäng 250 badge 2x thumb
Det är utan tvekan så att programmet har många bra funktioner, men allt faller ju på om det inte är stabilt.
Man skaffar ju program för att dom ska arbeta och vara till nytta, inte att programmet i sig ska skapa merarbete.
Det verkar finnas en enorm övertro på onlinelösningar hos programutvecklarna, som sen inte alls lever upp till det utlovade vid praktisk drift.
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,970 poäng 10k badge 2x thumb
Hej! 

Tråkigt att inte Advisor och eEkonomi lever upp till era förväntningar.
Senaste veckorna har vi tråkigt nog haft stora prestandaproblem i våra webblösningar. Det är absolut ingenting vi är nöjda med och vi känner lika stor frustration som ni när programmen inte fungerar som det är tänkt. Senaste dagarna har det varit stabilare men vi fortsätter att övervaka utvecklingen. 

Att du blir utloggad på grund av inaktivitet beror helt och hållet på säkerhet. Vi vill inte riskera att någon obehörig kommer åt din data. Du kan läsa mer om det i tråden Vill bestämma egen tid för hur länge jag ska vara inloggad i Advisor

Gällande momskoderna i eEkonomi så förstår jag problematiken. Hade momskoden på kontot slagit igenom på alla tidigare verifikationer som har det kontot så hade du fått med alla dessa verifikationer på nästa momsredovisning. Därför har vi satt den begränsningen. 


Till sist vill jag säga att jag har bett en kollega kontakta er så att ni ska få en bättre upplevelse och hjälp med arbetssättet i Advisor. 
Foto på Ingvar_52

Ingvar_52

 • 286 poäng 250 badge 2x thumb
Den där tråden var 2 år gammal, och frågorna/önskemålen exakt desamma som nu. Det är väl ändå lite märkligt att överhuvudtaget inte lyssna på vad användarna vill? Man kan inte ha ett program som är till för att mäta tid, och samtidigt lägga in en automatisk utloggning bara för att den som använder det sitter och jobbar...

Advisor är ju ett stödprogram, och alltså fullt naturligt att man är inaktiv längre perioder, då det löpande jobbet sker i andra program.

Dessutom är då reklamen gravt vilseledande då det finns en påstådd intervju med en redovisare som säger att Advisor är det första hon loggar in på på morgonen, och det sista hon loggar ur på kvällen.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.