Ändringar i löneprogrammet kvarstår inte! - Lön 600

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • (Redigerad)
Arbetar med lön 600 och har vid ett flertal tillfällen drabbats av att ha ändrat uppgifter på anställda i fråga om resultatenheter och projekt. När man sedan ska producera lönen så kommer de gamla upp och det kan hända även på nästkommande lön! Oerhört irriterande och tidsödande  att gå igenom alla anställda och kontrollera om allt ligger rätt. Det kan ju slå helt fel i budget, speciellt när det gäller projekt, om man inte upptäcker detta och väldigt tidsödande att behöva rätta efteråt, manuellt på verifikationer. 
Någon annan som stött på problemet och kan något knep för att ändringar ska ligga kvar? Som tur är har jag inte märkt att detta gäller om man ändrar t ex löneuppgifter.
Foto på Laila

Laila

 • 13,516 poäng 10k badge 2x thumb
 • arg och frustrerad!

Publicerades för 8 månader sedan

 • 1
Foto på Terese

Terese

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Jobbar också med Lön 600 och upplever också att uppgifter till lön ändras.
Vet dock inte om det gäller samma som detta.
Det vi upplever är att när man har låst en lönekörning och sedan låser upp den för eventuella korrigeringar så "trillar inlagda värden bort". Inte på alla personer men framförallt på de som man har gjort en manuell ändring på.

Har fått olika förklaringar till varför detta händer, men oavsett vad så bör/ska inte innehållet i en låst lönekörning ändras för att man låser upp den.
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Moderator

 • 1,062 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Laila och Terese!

När det gäller att låsa upp en lönekörning så stämmer det att vissa uppgifter återställs på lönebeskeden om du har gjort ändringar i exempelvis företagsinställningarna sedan lönekörningen låstes. Det visas då genom att klarmarkeringen för lönebeskedet som ändrats tas bort. Är det även i detta läge som du Laila upplever att uppgifter försvinner? Eller sker detta när du gör något annat i programmet?

Vi kommer lyfta just upplåsningen av lönekörning med vår utvecklingsavdelning på nytt för att se om det finns någon ny information att ge kring detta och återkommer när vi har fått svar.

/Joanna
Foto på Sabine

Sabine

 • 1,080 poäng 1k badge 2x thumb
Hej på er. Jag upplever samma sak och det är ju lite svårt att veta vad som ändrats... 
Jag brukar alltid - innan jag låser upp en lönekörning - ta en skärmdump på totalsummorna så är det sedan lätt att jämföra så allt blir rätt och hitta vilka löner som ev ändrats.
Ett tips kanske - Men visst, det känns alltid lite osäkert..

/Sabine
Foto på Terese

Terese

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Det brukar jag också göra,
Men det har varit bra om de ändringar man lagt in faktiskt "stannar kvar" fast man låser upp. Hoppas på att utvecklingsavdelningen har en lösning :-)