Antal tecken lagerplats - Administration

  • 5
  • Idé
  • Uppdaterades för 8 månader sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Skall lägga upp lagerplatser för mina produkter i Administration 2000. Finns en ruta för detta, så långt allting bra. Denna ruta verkar också sökbar på flera ställen där det kan vara bra att kunna detta, också bra.

Men... det verkar dessvärre inte som någon missat en lite detalj. Jag har sökt på internet efter ett bra system för att på ett enkelt och överskådligt sätt lätt kunna positionera en specifik produkt på ett lager. I stort sett alla system tycks bygga på följande system/princip (med mindre variationer): A (hyllrad)-01(stallagesektion i raden)-01(höjd i sektionen)-01(position på hyllnivån)-01(eventuellt också plats i positionen). "-" tecknet är skiljetecken så att siffrorna inte blandas (kan ju också vara något annat tecken så klart, men det verkar vara lämpligt att ha ett skiljetecken).

Hur passar detta in i Administration 2000? Jo, nämligen inte alls. Försök få plats på de generösa 6 tecken du har på dig. Det är helt omöjligt! Försökte få reda på hur Visma tänkt att man skulle skriva lagerpositionen från supporten, dock utan framgång. (Jag är nämligen inte låst vid det systemet, jag kan göra på något annat fiffigt sätt) Supporten kunde inte förklara hur man skall positionera gods på ett bra sätt på 6 tecken. Inte heller hur utvecklaren tänkt.

Hela funktionen finns, men på grund av begränsningen på 6 tecken blir den helt omöjlig att använda. Detta torde vara det enklaste problem Visma fått att lösa, då det enbart handlar om att tillåta fler tecken. 15 tecken hade varit lämpligt, då skulle man utan problem kunna använda alla upptänkliga system för lagerpositioner.

Eller hur har Visma tänkt att man skall positionera en produkt. Förklara gärna! (supporten kunde och visste inte). I programmets hjälptext så får man bara hjälpen att fältet är till för att lägga in en lagerplats.

Med vänlig hälsning

Fredrik
Foto på Fredrik

Fredrik

  • 152 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

  • 5
Foto på Andreas Palmay

Andreas Palmay, Information Coordinator

  • 2,562 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

I den senaste versionen av Visma Administration så kan fältet för Lagerplats innehålla 25 tecken. 

Så se till att uppdatera till 2018.7 för att kunna ta dela av denna funktionen.