Möjlighet att köra program på Apple-Mac

 • 9
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Undrar vad som händer på ViSMAS utvecklingsavdelning. Apple är ju numera en relativt stor aktör inom datorer på arbetsplatser. Har detta gått visma förbi?
Har inte lust att installera Windows på Mac, då försvinner ju själva grejen med Mac.
Snälla, lämna ett bra svar på när Ni kan göra Er kompatibla. Eller måste jag byta leverantör av bokföringsbrogram???
Foto på Primman

Primman

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 7 år sedan

 • 9
Foto på Mats Kalén

Mats Kalén, Fd Utvecklingschef

 • 290 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Primman!

Vår framtid ligger i internetbaserade program och tjänster och det är på dessa som vi satsar vår nyutveckling. De internetbaserade lösningar vi tar fram fungerar både på Mac och Pc. Våra lokalt installerade program för Windows kommer att fortsätta vidareutvecklas och underhållas även i framtiden.

Mvh Mats

Enhetschef Utveckling
Foto på Primman

Primman

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Så vad är svaret på frågan gällande Administration 2000? Kommer detta att bli webbaserat i framtiden?
Foto på Primman

Primman

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Så vad är svaret på frågan gällande Administration 2000? När kommer man att kunna köra detta på en Mac utan att byta operativsystem?
Foto på Ricardo

Ricardo

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Undrar om det även gäller fakturerings programet, ingen kul att behöva intallera windows i mac. Finns det en lösning på det. Tänk att det skapar massa problem med utskick av fakturor via mail, osv.
Foto på Patrik Thored

Patrik Thored

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, när blir det möjligt att köra Vismas programvaror på Mac? Svaret som jag läst tidigare att installera en Windowsmiljö och Fusion innebär ju att det blir nästan lika billigt att köpa ett annat bokföringsprogram som lirar med Mac. Byter ogärna från Visma, men ännu mer ogärna tillbaka till Windows.

This reply was created from a merged topic originally titled
Visma Admin 500 på Mac.
Foto på HAC

HAC

 • 62 poäng
VISMA på Mac!!! Önskemål att få en mac-version av VISMA adm.....har sedan ngt år kört via parallells och på så vis löst problemet tillfälligt men det är INTE tillfredsställande....!

This reply was created from a merged topic originally titled
VISMA på MAC!.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,250 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Liknande tankar fanns redan i en annan tråd så jag slår ihop dem för att samla allt på ett ställe.
Foto på Primman

Primman

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Kräver dock ett rakt svar. Jobbar ni på en lösning för adm 2000 till Mac eller
ska man titta efter nytt bokföringsprogram???
Foto på Ricardo

Ricardo

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Det verkar som visma skiter i oss som kör med mac!!!!
Foto på Mats Kalén

Mats Kalén, Fd Utvecklingschef

 • 290 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

När de gäller våra lokalt installerad program som Visma Administration kommer vi att fortsätta vidareutveckla för Windows. I dagsläget finns inga planer att anpassa för Mac OS.
Som vi tidigare sagt i tråden ligger vår framtid i internetbaserade program och tjänster. Våra internetbaserade lösningar vi har idag och i framtiden fungerar både på Mac och Pc.

Mvh Mats
Foto på Ricardo

Ricardo

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Ok, funkar det om som jag bara använder fakturerings programmet, kostnader, osv.
Mvh Ricardo
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,250 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag är inte helt säker på vad du menar, du får gärna utveckla din fråga ytterligare så ska vi besvara den.
Foto på Ricardo

Ricardo

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Går det att köra fakturerings programmet på internet, vad kostar det isåfall.
mvh Ricardo
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,250 poäng 20k badge 2x thumb
Nu förstår jag din fråga.
Nej det gör det inte, Fakturering är ett program som ska installeras lokalt på datorn.

Däremot skulle vi gärna vilja komma i kontakt med dig för att säkerställa att du har den bästa lösningen med program och tjänster. Du får gärna ringa till vår försäljningsavdelning på 0470-70 61 00 så ska vi hjälpa dig.
Foto på Andreas Ljungqvist

Andreas Ljungqvist

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Jag blev hänvisad hit ang en fråga om Mac. Det känns som att ni inte riktigt vill hänga med i utvecklingen, att luta er tillbaka på ett 3:e parts-program är väl inte riktigt det jag hade väntat mig.
Jag har använt era program i några år och det fungerar ok. Dock känner jag att jag hellre byter till ett sämre program bara för att slippa windows.
Jag kommer ge det ett år till av den enkla anledningen att jag har betalat för det. Men har det inte getts några tecken på att det kommer osx-kompatibla program så byter jag.
Det känns inte som ni hänger med riktigt men det är ju upp till er.
Foto på fotograhn

fotograhn

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Jag kör framgångsrikt Visma Enskild Firma på min Mac, tack vare CrossOver. Jag har skrivit om det i någon annan tråd här på Visma också...
Foto på Mackan

Mackan

 • 62 poäng
Funkar det fortfarande för dej att köra Visma Enskild Firma via Crossover? För mig krånglar senaste versionen 2017.01 och stänger ned vid start. Vore intressant att höra om andra som kör crossover har samma problem. Kör Version 15.3.1 (15.3.1.29689)
Foto på Lars

Lars

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
För mig slutade det också att fungera med version 2017.01 (kör Crossover 15.0.1). Det har fungerat bra i många år fram tills nu. Visma Enskild Firma kraschar, och för mig hänger det ihop med att programmet gör anrop mot internet (t.ex. när den visar startsidan Min sida). I Personliga inställningar -> Inloggning till Min sida -> E-postadress uppstod problemet så snart mejladressen var ifylld. Tyvärr kraschar programmet nu vid uppstart, varför jag inte kan ta bort inloggningsinformationen. Finner ingen lösning utan har varit tvungen att migrera programmet till en Windowsdator, vilket för mig gör det omständligt och opraktiskt då jag utför allt annat arbete i Applemijlö.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Har också funderat på att byta till Mac. Webbaserade program faller bort direkt, både vad det gäller säkerhet (den enda säkra datorn är en som aldrig kopplas upp på nätet) och åtkomst (har ännu aldrig haft en internetleverantör som fungerat till 100% dygnet runt året runt, det vore lagom roligt att få ett avbrott när man har tidsbrist, och tro mej, det har vi redovisningskonsulter ofta, alltid är det någon som lämnat in papperen i sista sekunden) Så... program installerad på datorn gäller för mej (och många andra här också vad jag förstått) Om inte Visma är intresserade av Mac-ägare, kanske det finns någon annan leverantör som är det. Det blir till att leta.
Synd, då man har använt Visma (SPCS) sedan 90-talet och varit mycket nöjd. Men nu när Windows 8 kommer blir det allt mer aktuellt att titta på Mac.
Foto på Lars

Lars

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
När kommer Visma Enskild Firma för Mac?

I de kreativa där jag rör mig är det många som använder Mac, och många som är enskilda företagare. Är Visma inte intresserade av denna kundgrupp?

/Lars
Foto på Kjell Granberg

Kjell Granberg

 • 858 poäng 500 badge 2x thumb
Kommentaren:
"Men nu när Windows 8 kommer blir det allt mer aktuellt att titta på Mac." är nog den mest okunniga kommentaren i den här tråden.
Jag har använt Windows 8 i mer än 6 månader nu med bl.a. Visma Eget AB.
Stabilaste och snabbaste Windows versionen fram till idag.

Med vänlig hälsning
Kjell
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har också kört Win 8 i några månader och den passar inte mitt arbetssätt alls. Att den är snabb och stabil vet jag också, men jag gillar inte upplägget! Det har inget med okunskap att göra. Det har med personligt tyckande att göra!!
Dessutom är inte 8:an kompatilbel med bl.a Lön Special och filöverföring hos Handelsbanken
Hälsningar L-G Hansson
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Och idag är det 2013-12-05 och jag har varit i kontakt med Visma-supporten i precis samma ärende! Jag vill ha Visma Enskild Firma för Mac!!!
Och – jag vill med ett enkelt litet klick kunna välja mellan enheterna "stycken" och "timmar", eftersom jag arbetar med översättningar (kostnad per ord) och språkgranskning (kostnad per timme)!
Detta är 2013 men Visma kör på sin dragkärra i gamla utslitna hästspår. Modernisera er! Jag har tjatat om detta sedan 2013, men blir alltid hänvisad till forum om jag vill veta mer, eller så får jag "Goddag yxskaft"-svar från oengagerade supporterpersonal!
Fy bubblan, som Rasmus sa...
Hälsningar Lilian Westlin
Foto på stefan

stefan

 • 60 poäng
Att välja en modern plattform för sina program och begränsa den till den mest spridda i världen - är väl ändå inte att köra i gamla spår?

Som alla andra företag gör säkert SPCS en bedömning av lönsamheten av nya eventuella Macanvändare kontra den enorma investering i utveckling och framförallt underhåll som skulle följa, och den är då inte positiv. Inga konstigheter.

Att man satsar på webbverktyg är i linje med tiden. Nu har jag inte detaljkunskaper om Vismas webprogram, men bara för att det är webbverktyg (körs i Browser) innebär det inte att man MÅSTE ha data i molnet. Det brukar finnas lösningar för att köra helt lokalt för den som är villig att bekosta driften och riskerna med säker data själv.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Jo man MÅSTE ha data i molnet (åtminstone om man har Visma) Se svar nedan.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Då blir min fråga: kan man installera Vismas webbprogram lokalt och även spara filerna lokalt? Kommer aldrig på fråga att jag skulle köra bokföring för alla mina klienter via internet. Har ännu aldrig haft en 100%ig upptid med någon internetleverantör varken via kabel eller 4G. Kul att sitta utan kontakt med bokföringen dagen innan momsen ska vara inne.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,250 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Nej det kan du inte göra. De program och tjänster som är webbaserade går inte att installera lokalt. All data sparas i molnet men du kan så klart göra utskrifter och spara dessa lokalt.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Då faller det bort helt (måste ju kunna jobba även om internet ligger nere).
Foto på Maria Brolin

Maria Brolin

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hur ser tidsplanen ut för de här internetbaserade programmen? När ungefär blir Administration och Lön internetbaserade?
Foto på Sanna Lindkvist

Sanna Lindkvist, Produktområdeschef ERP Webb - Utveckling

 • 1,392 poäng 1k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Som vi tidigare svarat på forumet så ser vi att framtidens ekonomi- och löneprogram för företag kommer att vara internetbaserade som fungerar både för Mac och PC. För 4 år sedan lanserade vid Visma eEkonomi som är helt webbaserat och under 2013 har vi satsat extra mycket på Visma eEkonomi och lanserat flera nya moduler som t.ex. order, offert och deklaration. Vi har fått många nya kunder som är väldigt nöjda med Visma eEkonomi och vi lanserar nyheter ca var tredje månad. Ca 1/3 av våra kunder på Visma eEkonomi kör Mac. Jag brukar säga att vi idag har ungefär samma funktionalitet i Visma eEkonomi i jämförelse mot Visma Administration 500. Vi kommer fortsätta satsa och lansera mer funktionalitet och självklart kommer vi erbjuda en lönemodul i framtiden men jag kan tyvärr inte säga exakt tidpunkt. Läs mer om Visma eEkonomi här https://www.vismaspcs.se/produkter/bo...

Däremot fortsätter vi vidareutveckla och förbättra våra lokalt installerade program för Windows både Visma Löneprogram och Visma Administration men de finns inga planer på att anpassa för Mac OS.
Så alla kunder som använder Visma Administration och Visma Löneprogram kan känna sig trygga och fortsätta använda dessa program.
Ha en bra dag!
Med vänlig hälsning Sanna
Foto på Jessica

Jessica

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kompatibelt med Mac.

Hej, När ska ni göra era program kompatibla med Mac? Känns konstigt att ni fortfarande inte sett till att vi som gillar Vismas system kan arbeta i Mac miljö...  Nu får man istället fundera på att byta ekonomisystem...
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Jessica,

Som mina kollegor Sanna och Mats skriver ovan så ser vi att det finns en stor efterfrågan på webbaserade tjänster och det är även något som vi arbetar mycket med. När det gäller Visma Administration så är planerna att även fortsättningsvis utveckla det för Windows. Vi är medvetna om att det är många som arbetar med MAC idag, men vi ser att det finns andra områden i programmet som vi behöver prioritera just nu. Vi ser även att lösningen för flera av våra kunder är Visma eEkonomi vilket vi också lägger in i vår bedömning. Så svaret på din fråga är att vi inte arbetar aktivt med denna fråga. Vi fokuserar istället på att lägga resurserna på att utveckla andra delar i programmet som vi ser gynnar en större del av användarna och hjälper oss att framtidssäkra programmet. Vi arbetar självklart även på förbättringar i våra webbaserade tjänster.
Foto på Primman

Primman

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Fyra år sedan jag ställde frågan nu och inget har hänt. Hoppas på att Visma administration 2000 blir webbaserat alt. anpassat till mac innan företaget är avvecklat. Fortnox är att rekomendera till Er användare som vill arbeta med mac. Saknas endast lager, sen är jag där med.
Foto på Lisa Skandevall

Lisa Skandevall, Fd Moderator

 • 740 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Primman! 

Precis som mina kollegor beskrivit ovan så har vi ett webbaserat ekonomiprogram, Visma eEkonomi, som även fungerar på Mac. Vi har vi dessutom samarbetspartners som har färdiga lösningar för att kunna integrera lagerhantering med Visma eEkonomi. 
Foto på Daniel

Daniel

 • 624 poäng 500 badge 2x thumb
Det ni gång efter gång verkar missa är att vi är många som inte vill ha våra kunders eller egna uppgifter sparade i ert moln. Det spelar ingen roll hur duktiga ni tycker att ni är. Att ha saker sparade lokalt kommer alltid vara säkrare än att lägga dom någon annan stans på jorden.

Att ni känner för/skiter i vad era kunder efterfrågar och trycker ner nya produkter i halsen på oss verkar dock vara en filosofi ni finslipat sedan vi började med SPCS Fakturering för iaf 10 år sedan. Att programmen inte utvecklats öht sedan dess (Sökfunktionen är ungefär lika effektiv/logisk som att sätta på sig ögonbindel och springa in på Kungliga Stadsbiblioteket) och ni försöker inte på något sätt bekräfta att ni förstår vad vi är ute efter.

Skamligt.
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Håller med!
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Hur skulle det vara med en kundenkät?
Foto på amer

amer

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb
Kommer visma lön 300 att bli webbaserat eller anpasat för mac i snar framtid? hoppas på en snabb svar 
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Amer!

Vi arbetar med ett webbaserat löneprogram. Vi är just nu i en pilotfas.

Så det är mycket spännande på gång vad det gäller lönehanteringen på webben! :-)

Ha det fint!

Moa
Foto på amer

amer

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb
När är pilot fasen klart . 
Foto på CeciliaN

CeciliaN

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Finns det någon tidsplan för detta? 

Mvh Cecilia
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 
Jag har tyvärr ingen tidsplan att kunna ge. Finns ännu inget datum när vi har möjlighet att släppa detta. 
Ni får hålla ut lite till :) 

/Sanna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.