Är version 2018.5 stabil? - Administration

 • 0
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 11 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Inom kort ska jag byta dator, och därmed installera Visma Administration 2000.
I dag använder jag version 2017.0, men uppdaterar gärna till version 2018 om den är stabil.
Dessvärre var det många felrapporter i början.
Hur är situationen nu när 2018.5 är släppt. Är den färdig för skarp användning, eller ska jag stanna kvar på version 2017?
Foto på Robert

Robert

 • 1,718 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 12 månader sedan

 • 0
 • 2
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Nu börjar det se bra ut (bara jag får tillbaka "Kommatecken vid registrering av ny rad i verifikationerna för att få samma konto som på raden ovanför") så kommer jag att börja rekommendera Visma igen.
De nya sökfunktionerna verkar bra (och nödvändiga med tanke på vad som hände med sökningen vid övergången till ny databas)
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 25,862 poäng 20k badge 2x thumb
Hade nog rekommenderat att avvakta två veckor så att den testas lite till av de som är "heta på gröten".

Om du fortfarande gör på 2017.0 så tror jag att det kan löna sig att vänta lite till. Detta gäller framförallt om du har någon form av integrationslösning. I så fall bör du prata med utvecklaren till integrationslösningen innan du går över till den nya versionen.

//Davor P
Foto på Lotta

Lotta

 • 1,328 poäng 1k badge 2x thumb
Jag har integrationslösning och har inte fått klartecken från den leverantören att köra version 2018.
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 25,862 poäng 20k badge 2x thumb
I detta läge hade jag INTE uppdaterat i den skarpa miljön.

Däremot kan det vara idé att installera programmet i en "leksaksdator" för att testa och utvärdera programmet.

Installera i så fall programmet enligt "alla konstens regler" på den extra datorn och läs in en backup-fil från ditt skarpa system.

På så sätt kan du utan problem köra version 2018.5 och se hur den uppför sig. Brasklappen är dock att du inte kan testa och utvärdera själva integrationen.....

//Davor P
Foto på Robert

Robert

 • 1,718 poäng 1k badge 2x thumb
Tack för svaren.
Vi har ingen integration, men trots det får jag överväga om jag vill ta risken med en uppdatering av de skarpa filerna.
Som Davor skriver kan jag ju köra en testinstallation.
Foto på Gunilla Stenbacks

Gunilla Stenbacks

 • 1,566 poäng 1k badge 2x thumb
Bra fråga :) jag har också avvaktat och kör fortfarande ver 2017.0 men kanske börjar tycka att det är dags att göra uppdatering men väntar nog någon vecka till.
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 22,518 poäng 20k badge 2x thumb
Har inte uppdaterat utan avvaktat vilket då verkar vara ett smart drag. Vi kör med byråstöd och samtliga program. Märkligt att det skall ta sådan tid innan man kan uppdatera och lika märkligt att man inte får "varningar" från Visma utan måste läsa här på forumet för att se hur det funkar. Med dryga 200 kunder som vi kör bokföring i, en drös av dom fakturerar vi år och en hel del annat så har vi inte tid med försvunna funktioner eller ännu värre, försvunna data.... Undrar om man kommer att gå direkt från 2017.0 till 2019.0 tro....hmmmm...
Foto på Marie J

Marie J

 • 3,054 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har inte heller uppdaterat, utan avvaktar tills jag får höra alla jubla över den senast uppdaterade versionen.... jag har dock seriöst börjat titta på andra program och är ganska säker på att jag kommer att byta. När man känner att man inte kan lita på uppdateringar av nya versioner så känns det inte bra att kvarstå i Visma känner jag.

Gå gärna in på den slutna facebookgruppen Redovisningskonsulter i Sverige och ansök om medlemskap där https://www.facebook.com/search/top/?q=redovisningskonsulter%20i%20sverige

Där kan alla diskutera olika program och ge varandra diverse råd. Ju fler medlemmar desto bättre fungerar gruppen :)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,376 poäng 5k badge 2x thumb
Hej. 
Version 2018,5 är stabil men inte helt felfri. När man gör ett så stort byte som en ny plattform på ett redan befintligt program är det inte helt smärtfritt. Tanken är att programmet ska fungera som tidigare så när som på några små justeringar. Några är inte alltid uppskattade såklart men vårt mål är att bemöta alla. De flesta fel som kommit i samband med databasbytet är rättade, men det kvarstår några som kommer att rättas så fort som möjligt. I dBase-versionen hade vi bland annat problem med codebasefel, vilka nu här helt borta. Det är en anledning till att uppdatera till SQL-version. Vi alla vill ha en bättre produkt och även nya funktionaliteter - som vi nu bland annat infört i version 2018.5 med nya sökmöjligheter som varit väldigt efterfrågat - och även uppskattat.
 
Dock finns det en del Integrationslösningar som inte riktigt lirar ännu. De problem som vi kan påverka kommer till nästa version 2018.6. 
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 25,862 poäng 20k badge 2x thumb
När kan denna version tänkas komma tror ni?
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,376 poäng 5k badge 2x thumb
Hej DavorP.
I början på oktober ligger planen. 
Foto på Kaleida

Kaleida

 • 500 poäng 500 badge 2x thumb
Är det inte bra om man väntar till en version är stabil innan man släpper den? 2018.5 har en tendens till att krascha har jag noterat och det går långsamt som bara den ibland.
Foto på Marie J

Marie J

 • 3,008 poäng 3k badge 2x thumb
Tusen tack för upplysningen Kaleida <3 ! Jag vill uppdatera men bävar inför detta, så det är bra att få information löpande ifrån användare som har uppdaterat
Foto på Robert

Robert

 • 1,718 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,

Det var jag som startade den här tråden, och jag valde att på min nya laptop installera och fortsätta arbeta i version 2017.0.
Givetvis är jag nyfiken på version 2018.x, och undrar om jag kan göra en parallell testinstallation av 2018.x på samma dator som jag har den skarpa 2017.0? Eller bör jag lägga det på en annan dator?

Mvh
Robert
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 25,862 poäng 20k badge 2x thumb
Du bör definitivt lägga det i en separat dator. Det är i det närmaste omöjligt att ha två versioner av Visma i samma dator utan att du får en hel del konstigheter "på köpet"...

//Davor P
Foto på Robert

Robert

 • 1,718 poäng 1k badge 2x thumb
OK, tack för rådet. Då gör jag som du rekommenderar.
Mvh
Robert