Arbetgivardeklaration individvinå och Filuppladdning till SKV - eEkonomi med Lönedel

  • 2
  • Problem
  • Uppdaterades för 9 månader sedan
  • Löst
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag provade precis att ladda upp en arbetgivardeklaration via fil (AGI_2019_1.xml) för löneutbetalning i Januari 2019, men får följande felmeddelande från Skatteverkets inläsningstjänst med både Chrome och Internet Explorer:Är inte den nya funktionen färdigutvecklad hos Visma med Individnivå?

XML-filen nedan (maskerad data) verkar f.ö. inte heller innehålla någon information på individnivå?


p.s. jag har redan kontrollerat Typ av identitetsbeteckning i Lönedelen enligt denna tidigare tråd.
Foto på ByggaNytt

ByggaNytt

  • 372 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 9 månader sedan

  • 2
Foto på Andreas Palmay

Andreas Palmay, Application Specialist Visma Online

  • 2,832 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 
Vi har sett att det är flera kunder som drabbats av detta meddelande och att det också kan vara av olika anledningar. 

Först och främst så behöver man i eEkonomi idag se till att man har skapat sina arbetsgivardeklarationer i rätt ordning och på rätt sätt för att den ska bli korrekt. Detta är något vi håller på att se över men skulle vilja att ni tittar så ni gjort enligt nedan. 

1. Se till att det finns en arbetsgivardeklaration BOKFÖRD för December 2018, oavsett om den är tom eller inte. Alltså detta gäller även om du tidigare inte har använt modulen, har du ett räkenskapsår innehållande 2018 behöver du skapa arbetsgivardeklarationen för December 2018. 

2. Bokför sedan en arbetsgivardeklaration för januari 2019. När du gör detta sparas en kontaktperson.

3. När den är bokförd ska ni ångra arbetsgivardeklarationen som ni nyss skapade för att sedan skapa lönebeskeden för januari 2019. 

4. Se till att det finns lönebesked skapade för Januari 2019 och skapa sedan en ny korrekt arbetsgivardeklaration för Januari 2019. 

5. Se sedan till att den nya arbetsgivardeklarationen har fått ett verifikationsnummer och skapa sedan filen från denna. 

När ni sedan ladda upp filen finns det vissa saker att tänka på. Arbetsgivardeklarationen för December ska fortfarande rapporteras som den gamla arbetsgivardeklarationen och det är först när ni skapar arbetsgivardeklarationen för lönerna som har utbetalats i januari som ska rapporteras på individnivå. Notera att det är två olika sätta att lämna in uppgifterna på, till Skatteverket.
Foto på Hilda Kidell

Hilda Kidell , Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 2,654 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag håller med om att det en tidskrävande work around och att det inte är en optimal lösning för våra kunder utan att programmets funktioner borde fungera. Vi håller på att jobba med detta så att programmets funktioner ska fungera utan en lång work around. Vi har nu löst så att ni inte längre behöver gå igenom steg 2-3 i work arounden. Du får nu valet att fylla i kontaktuppgifterna i form av en popup så fort du skapar ditt första lönebesked för 2019 i programmet. Vi uppdaterar här så fort vi har löst resterande problem.

Det ni fortfarande behöver göra är att se till att det finns en arbetsgivardeklaration BOKFÖRD för December 2018, oavsett om den är tom eller inte. Alltså detta gäller även om du tidigare inte har använt modulen, har du ett räkenskapsår innehållande 2018 behöver du skapa arbetsgivardeklarationen för December 2018. Detta håller vi på att se över. 

Sedan vill jag bara lyfta tipset som ni kan läsa i Andreas kommentar när det gäller att ladda upp filen på SKV: 
När ni sedan laddar upp filen finns det vissa saker att tänka på. Arbetsgivardeklarationen för December ska fortfarande rapporteras som den gamla arbetsgivardeklarationen och det är först när ni skapar arbetsgivardeklarationen för lönerna som har utbetalats i januari som ska rapporteras på individnivå. Notera att det är två olika sätta att lämna in uppgifterna på, till Skatteverket.

Ha en fin dag! 

/Hilda
(Redigerad)