arbetsgivarintyg.nu - Lön 600

 • 0
 • 5
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Jag har på senaste tiden fler gånger fått mail från arbetsgivare.nu där jag ombeds fylla i ett arbetsgivaintyg som skall användas av A-kassan. Nu kan ku Visma Lön 600 skapa sådan arbetsgivarintyg så det känns onödigt att sitta och fylla i all denna information manuellt. När jag frågade arbetsgivare.nu om jag kunde ladda ned det pdf-dokument som Visma Lön skapade svarade de att jag skulle vända mig till Visma och se om de hade planer på integration mellan Vimsa Lön och arbetsgivare.nu. Så, Visma, finns det sådana planer?
Foto på Bernhard

Bernhard

 • 720 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 månader sedan

 • 0
 • 5
Foto på annsofie

annsofie

 • 1,424 poäng 1k badge 2x thumb
Håller med. Skulle underlätta. Nu måste man först göra ett på Visma för att få rätt siffror och datum. Sedan manuellt fylla i på webben, Så, gärna integration här
Foto på lw

lw

 • 3,728 poäng 3k badge 2x thumb
Varför krånga? Jag skriver ut arbetsgivarintyget och skickar det brevledes till den tidigare anställde. Eller har jag gjort fel?

Mvh Lena
Foto på Bernhard

Bernhard

 • 720 poäng 500 badge 2x thumb
Det är precis vad jag också gör, skickar arbetsgivarintyget från Visma Lön till den tidigare anställde.Sedan kan ju den tidigare anställde skicka detta till A-kassan. arbetsgivarintyg.nu är ju utvecklat av Sveriges A-kassor så det är ju de som skall ha intyget. Enligt arbetsgivarintyg.nu finns det flera lönesystem som redan är integrerade. Min inte Visma Lön, kanske ett av Sveriges vanligaste löneprogram. Man kanske måste be Sveriges A-kassor ta kontakt med Visma i detta ärende för att något skall hända. Och, som sagt, det vore mycket intressant att få veta vad Visma själva tänker göra.
Foto på lw

lw

 • 3,252 poäng 3k badge 2x thumb
OK - jag förstår. Jag tänkte så här att den tidigare anställde kanske vill se och kontrollera intyget innan det skickas vidare och då är det ju bra att få intyget på papper. Dessa ska ju också skrivas under av arbetsgivaren på varje sida.

Det är så här... jag satt på ett ställe en gång och gjorde löner, där två anställda satte i system att krångla efter varje körning. Så snart man gjort en lönekörning, skulle det ändras. Ändringen justerades på lönekörningen efter. Så här höll de på i ett halvår. Sedan gick de till företagsläkaren och hävdade psykisk press och besvärlig arbetsgivare och fick båda, samma dag, av samma företagsläkare sjukskrivningsintyg så de kunde sjukskriva sig samtidigt i flera månader. De trodde företaget skulle gå under utan dem...

När de sedan skulle ha arbetsgivarintyget, såg det ju intressant ut. Det blev ju ändringar och underliga arbetade dagar hit och dit på grund av alla justeringar i efterhand, så dessa intyg gick inte igenom hos A-kassan. Jag frågade då om jag skulle fejka det hela, efter att jag berättat hur de betett sig (som att ibland skulle "ledighet" betyda semester men ibland skulle det - samma ord - betyda komp eller tjänstledighet). Så jag fick fejka deras arbetade timmar så A-kassan skulle bli nöjd.

Det är därför som jag skickar ut detta på papper till f d anställda och kommer hålla mig till det, för ska det fejkas är det enklare att göra det innan A-kassan får dessa papper... De ligger på som iglar...


Mvh Lena
Foto på Bernhard

Bernhard

 • 720 poäng 500 badge 2x thumb
Jag har varit i kontakt med arbetsgivare.nu och de svara så här:

Vi skulle också väldigt gärna vilja att Visma Lön 600 integrerar sig med arbetsgivarintyg.nu
Vi har haft en dialog med dem men i nuläget vet vi inte vart de ligger i planeringen för detta. 

Så, återigen VISMA SPCS var ligger ni planeringen för detta?
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,342 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Bernhard! 

Tack för din synpunkt, jag kommer ta vidare din idé för diskussion med vår utvecklingsavdelning. Jag återkommer så fort jag vet mer hur vi kommer gå vidare med idén.