Arbetstidförkortning - Lön 600

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 9 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)

Som heltidsanställ hos oss erhåller du 36 timmar ATF 1 januari varje år. Dessa timmar är en form av tidbank som ska minskas allt eftersom man plockar ut sin ledighet. Vi behöver därmed kunna lägga in 36 timmar i tidbanken för heltidsanställda som sedan minskas vid uttag. Hur gör vi detta enklast och utan att det görs en avsättning till tidbanken?

Foto på Tina

Tina

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 9 månader sedan

 • 0
 • 1
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,738 poäng 3k badge 2x thumb
Vad menar du med "utan att det görs en avsättning till tidbanken"?
Vi fyller på tidbanken med X antal timmar en gång per år, via löneart 4200. Dessa timmar lägger sig då på Arbetstidsförkortning, och sen plockar vi därifrån via snabbvalet när de tar ut timmar. Både påfyllning, uttag och saldo redovisas på lönespecen varje månad. Är det det ni inte vill ska visas? 
Foto på Marianne Nicklasson

Marianne Nicklasson

 • 256 poäng 250 badge 2x thumb
Vi kör inte skarpt än men vi har ändå gjort lönekörningar sedan vi skaffade Visma lön och på lönespecarna plusas timmarna på i kolumnen Saldon. Vilka bockar skall man ha eller inte ha för att det inte ska plusas på? Kan du AnnaPanna hjälpa mig detta?
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,738 poäng 3k badge 2x thumb
Hej,

Jag kan berätta hur vi gör, men om jag tolkar din fråga rätt så vill ni ju göra på något annat sätt, där det inte ska plussas på i saldot...?

Så här ser det i alla fall ut hos oss:
1. Under Inställningar - Företagsinställningar har vi ibockat "Företaget använder arbetstidsförkortning", och om man klickar på inställningar där ser det ut så här: 


2. På varje anställd är det ibockat i om han/hon har rätt till avsättning
3. På fliken personal, under rubriken Arbetstidsförkortning, finns en lista över de personer som har rätt till avsättning (ibockade enl. ovan). Vidare på punkt 3 Anställdas val bockar man i om avsättning ska göras som ledig tid, pengar eller pension. (Alla våra har ledig tid). 
Hoppas att det klarnar något hur ni ska göra, eller inte göra! 

Foto på Marianne Nicklasson

Marianne Nicklasson

 • 256 poäng 250 badge 2x thumb

Tack AnnaPanna :-). Jag är tydligen väldigt otydlig men så som ni verkar ha det med avsättning, alltså en klumpsumma i början av året som sedan skall betas av, så har vi det också. Jag ska gå in och kolla våra inställningar igenom. Trevlig helg!
Foto på Tina

Tina

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb

Hej,  Vi har lagt in arbetstidsförkortningen som löneart 4200 med de saldo som varje anställd hade den 1/4 2018. Vi har sedan lagt in allas uttag i kalendariet med hjälp av snabbvalet, men tiden har aldrig dragits av från 4200. När jag titta på lönespecifikationen ökar tidssaldo och tiden i perioden förändras inte. Skickar med en bild, som kanske förklara vad jag menar bättre :-)
Foto på My Janhall

My Janhall, Moderator

 • 2,492 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Tina, 

Om jag förstår dig rätt så har du med löneart 4200 ökat/avsatt tid till tidbanken samt använt snabbvalet Tidbank när du ska göra ett uttag men saldot för Arbetstidsförkortning har inte minskat med det uttag du har lagt in? 

När du gör ett uttag så hämtas en annan löneart för detta, vilken det är beror på vilket typ av uttag det är, tex i ledig tid, pengar eller pension. Löneart 4200 används alltså bara vid en avsättning till tidbanken och kommer inte upp när man ska göra ett uttag och minska saldot. Däremot så är det märkligt om du har gjort ett uttag via kalendariet och snabbvalet som har registrerats på en lönekörning utan att det aktuella saldot har minskat. 

Du får gärna återkomma med lite mer info så ska vi kika på det. Ta gärna någon bild på hur saldot ser ut innan uttaget och efter uttaget, gärna även så lönearterna för uttaget syns.
Ha en fin dag! 
/My 
Foto på Tina

Tina

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb

Jag har lagt in med uttag ur tidsbanken i kalendariet och det har kommit upp löneart 4230 med timmarna, men ändå har man inte tidbanken minskats. Se bifogatFoto på My Janhall

My Janhall, Moderator

 • 2,492 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Tina, 

Jag förstår, saldot som ni la in (220) på löneart 4200 den 1/4 2018 har alltså inte minskat i samband med uttagen i tidbanken. Det tycker jag är märkligt, jag kommer se till att du blir kontaktad av vår support så vi kan kika på det tillsammans. 

Ha en fin dag! 
/My