Årsutskrift - eEkonomi

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I Visma EF så kunde man smidigt göra en årsutskrift till en PDF och även skriva ut NE osv. Jag hittar inte hur man gör detta i eEkonomi. I ett dokument från Visma som visar skillnader mellan EF och eEkonomi så står det att det i grundpaketet (alltså inte med något tillägg) ska gå att göra NE och inkomstplanering osv. Jämför med Tidredovisning som framställs som att det behövs et tilläg till. 


Foto på Lars

Lars

 • 136 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lars!

Vad jag ser så har du ett prova-på på eEkonomi - stämmer det?

I den varianten ser du inte modulen för Deklaration.

Om du skulle bestämma dig för att köra på eEkonomi, så finns ingår deklarationsmodulen eftersom du haft Enskild Firma tidigare.

Dock är det inte en modul man kan testa.

Ha det fint!

Moa
Foto på Darius

Darius

 • 2,096 poäng 2k badge 2x thumb
Hej, 
Jag undrar samma sak som ovan. Till skillnad från ovan har jag köpt visma ekonomi. Kom att fundera på det nu att jag inte fick ut någon årsutskrift när jag låste deklarationen. Får man ingen årsutskrift i visma eekonomi som man gjorde i visma enkild firma eller? 
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Darius,

Årsutskriften du fick ut i programmet Enskild Firma innehöll all information som hänt i ditt företag så som, balans- och resultatrapport, verifikationslista, huvudbok, inventarielista samt lista på samt NE-bilagan och det förenklade årsbokslutet.

I eEkonomi får du inte ut dessa utskrifter på samma sätt eller i samma dokument.
Du får själv ta ut de listor du vill ha t ex Balans- och resultaträkning, huvudbok, verifikationslista, obetalda kundfakturor, obetalda leverantörsfakturor och Inventarielista under Bokföring - Utskrifter.

Deklarationsblanketterna och det förenklade årsbokslutet får du ut efter att du gjort klart deklarationen.
Har du inte skrivit ut dem kan göra det när som genom att gå in under Bokföring - Årsavstämning - välja rätt bokföringsår (t ex 2016) - Öppna Deklaration - gå till rubriken Inlämning - fliken Inlämning av deklaration - under Skapa deklaration kan du ladda ner deklarationsblanketterna som PDF.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Darius

Darius

 • 2,096 poäng 2k badge 2x thumb
Varför står det PRELIMINÄR balansrapport och på alla andra utskrifter som jag försöker att skriva ut avseende år 2016? Bokföringen är ju klar för det året... 
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Darius!

Du har nog inte låst räkenskapsåret.

Gå till Inställningar - Räkenskapsår och IB. Klicka på 2016 och välj Redigera. Bocka i Lås räkenskapsår. Sedan ska det gå bättre.

Ha det fint!

Moa
Foto på Lars

Lars

 • 136 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har låst min deklaration för 2017 som det beskrivs ovan, men det står fortfarande exempelvis preliminär resultaträkning och preliminär verifikationslista när jag gör utskrifter!!!
Foto på Sofia Johansson

Sofia Johansson, Moderator

 • 5,440 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lars!

När du låst där kan du även gå till Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter. Kika på vad det står för månad i "bokföring låst tom-rutan". 
Kolla så att det är låst till önskad månad och avsluta med Spara. Du behöver även låsa tidigare år där du precis låste 2017 års räkenskapsår. Om det finns tidigare år gör du likadant på dessa.

Ha en härlig dag!

/Sofia 
Foto på Lena

Lena

 • 322 poäng 250 badge 2x thumb
Min bokföring är låst tom mars 2018. Deklarationen för 2017 skapad. Men det står ändå "Preliminär" när jag försöker skriva ut "årsutskrift för 2017".
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Lena,

Precis som min kollega Moa skrev tidigare här i tråden så behöver man även låsa sitt räkenskapsår under Inställningar - Räkenskapsår och IB.
Klicka då på ditt år och välj Redigera. Bocka sen i rutan Lås  räkenskapsår.
Har man flera år inlagda i programmet så behöver även tidigare räkenskapsår också ha en markering i Lås räkenskapsår för att du ska bli av med ordet preliminär på dina årsutskrifter.

Lycka till!
/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.