Attest i Visma Lön anställd?

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 månader sedan
 • Planerade
Hur kan man utveckla ett nytt system som på många sätt är sämre än föregångaren Visma Stämpla?? I Visma Lön Anställd har attestansvarig mycket sämre överblick i attestfunktionen då man inte längre ser kalendern. Det går inte att se i listorna vilken veckodag det gäller (helg eller vardag), bara ett datum. Olika resultat i kolumnen arbetad tid resp frånvaro beroende på pluskomp eller minuskomp.
Det värsta är dock att i ett system som är avsett att stämpla i, där stämpelklocka finns på startsidan kan attestansvarig inte ens se om medarbetarnas tider är stämplade eller efterregistrerade vilket gick i Visma Stämpla!! Då fallet mycket av vitsen med stämpelklocka kan jag tycka!
Var systemet verkligen klart för implementering??
Om jag missat några finesser eller funktioner hoppas jag att någon kan upplysa mig om dem. Telefonsupporten lyckades inte.
Foto på Magnus W

Magnus W

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 10 månader sedan

 • 4
Foto på asa

asa

 • 386 poäng 250 badge 2x thumb
Jag håller med, allt är sämre i Lön Anställd. Vi har t o m en kollega som inte kan logga in i appen trots alla tänkbara åtgärder. Otroligt att man betalar för något som fungerar så dåligt.
Foto på Monica T

Monica T

 • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
Mycket bra skrivet, jag kan bara hålla med!!! Tycker det mesta har blivit sämre.
För att inte tala om layouten med dessa eviga skrollningar. Varför kan inte allt få plats på en sida på skärmen?
Och utskrift av tidrapport tar nu 6 sidor för en månad istället för 11⁄2.

Foto på annsofie

annsofie

 • 1,320 poäng 1k badge 2x thumb
Håller fullständigt med! Överblicken för attestansvariga är bedrövlig. Gör man hen till användare i löneprogrammet kan dom se kalendern i Visma Lön Anställd vilket underlättar. Men, det går inte lägga hen som användare och styra till ett visst kostnadsställe/resultatenhet eller projekt! Vilket innebär som i vårt fall att hen ser ALLA kalendrar. Vi har ca 400 anställda och i det här fallet behöver hen tillgång till ca 35 kalendrar. Tala om förvirring för den attestansvarige när dom ska scrolla i hela personallistan. Jag har försökt underlätta genom att lämna alla anställningsnummer som gäller just för hen men snälla Visma; Ge oss kalendern tillbaka! Och rätta till så att man som administratör kan ändra övertid och komp redan i kalendern                    
Foto på Helena

Helena

 • 326 poäng 250 badge 2x thumb
Varför kan inte funktionen att attestera i kalendervyn återkomma?!
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,140 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 

Tack för era synpunkter, en positiv nyhet är att vi kommer göra förändring kring attest hanteringen i Lön Anställd. Jag återkommer i tråden när denna funktion är lanserad. 

Vänligen 
Jesper
Foto på Monica T

Monica T

 • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Jesper,
Finns det någon tidsplan för när ni kommer att titta på detta och vilka förändringar ni kan göra? Vore intressant att veta.
Foto på Eva-Lena

Eva-Lena

 • 292 poäng 250 badge 2x thumb
Vi har varit tvungna att lägga in de som ska attestera som löneadmin så att de kan se kalendern vid attest. Inte optimalt.
Foto på Frida

Frida

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med ovanstående. Man behöver se kalendern vid attestering. Så en attestknapp där vore toppen, nu blir det dubbelarbete.
Finns det någon tidsram för när detta skulle kunna ske?