Attestering av leverantörsfakturor efter uppdatering till version 2017.1 - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)

Rutinen jag använder är att jag visar alla ej attesterade fakturor i löpnummerordning, dubbelklickar på den första i raden, klickar i attestrutan och hoppar till nästa icke attesterade faktura med ett klick på högerpilen som är lokaliserad mellan "Ej attesterade" och "Sök".

Detta fungerar inte efter uppdateringen till 2017.1 utan man står kvar där man står. Man kommer ingen vart när man klickar i "Nästa", utan man får välja "Lista" och manuellt plocka fram nästkommande faktura med ett dubbelklick.

//L

Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Det ska inte fungerar som det gör nu utan kommer att rättas framöver.
Under tiden kan du använda pilen till vänster Page up, så får du upp nästa och nästa osv.
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Så här ligger det till:

När jag får tillbaka en lunta med attesterade fakturor, får jag inte ALLA fakturor tillbaka i luntan som jag dagen före lagt för attest, utan jag får EN DEL av dem.

Jag lägger fakturorna i nummerordning för att enkelt kunna stega mig fram till nästa med pilen, med det funkar ju inte nu.

Du säger också fel, när du påpekar att PgUp ger nästa faktura, för PgUp ger den sista fakturan i raden.

Att hänvisa till att "det är så här nu som det fungerar" kanske man kunde köra med nån gång på 80-talet när de flesta inte var så bevandrade i datorer. Det argumentet håller inte idag. Det handlar om en vilja att ta sig till att programmera om och få det att funka för användarna.

Att PgUp ger sista fakturan i högen visar att det är helfel här, den borde gått till den första i listan (av de oattesterade) om den följt logiken.

//L

Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Jag har nu tittat vidare på detta och i den nya databasen är inte sökfunktionen gjord på samma sett som tidigare. När du ändra första fakturan till Attesterad så tar den inte med ej attesterade. Klickar du bakåt så hoppar den till sista i listan. Detta är kanske inte helt logiskt då du är van vid att kunna klicka framåt men det är så här det kommer att vara nu.
(Redigerad)
Foto på Ditte Rodny

Ditte Rodny

 • 60 poäng
Vi är flera som tycker att detta har blivit en stor försämring av användandet med detta sätt att söka. Önskar starkt att ni ändrar detta.
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Nej, det är inte logiskt alls och jag är naturligtvis besviken att det blir försämringar i programvaran bara för att det skall vara SQL i botten.

//L

Foto på Pär Abrahamsson

Pär Abrahamsson

 • 346 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Filtrerade vyer uppdateras inte i Visma Administration 2017.1.

Om man arbetar med t ex fakturor filtrerade på "Ej utskrivna" så uppdateras inte listan allt eftersom man skriver ut fakturor. För att uppdatera vyn får man lov att gå ur fakturaregistret och gå in igen. Då laddas listan om.
Foto på A, ITchefen

A, ITchefen

 • 3,506 poäng 3k badge 2x thumb
Fungerar F5 utan att gå ut och in i register?
Foto på LW

LW

 • 20,854 poäng 20k badge 2x thumb

Nej, inte rakt av. Jag är van att köra F5, men det som händer är bara att raden man vill ha uppdaterad hamnar längst ner om man först valt lista efter kortläget (man kan alltså inte hoppas på F5 i kortläget).

Jag får alltså varje gång jag exempelvis "attesterat" en faktura, välja listläge, F5 och sedan Ctrl+Home för att få bort den attesterade fakturan från listan över ej attesterade leverantörsfakturor. Före SQL-underverket behövde jag enbart trycka pil höger för att komma till nästa faktura.

Det här är en ren försämring och även i Pyttemjukland borde man väl kunna få en dator att göra det man vill. Det här är ju inte 1974 utan år 2018!

//L

Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,412 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Vi har fått en hel del synpunkter och frågor på detta och tar givetvis till oss!
Min kollega Johan har gjort en film som visar hur vissa av urvalen fungerar https://www.youtube.com/watch?v=OknsPZqXaIw&list=PL_6iwrIQ8Yn7r9jnYxMbX_mNaU6--mYLF&index=77
När det gäller listan över ej attesterade fakturor så går det alltså att gå bakåt istället för framåt som tidigare. - Jag vet att detta inte löser era problem men kanske förenklar det något?

/Anna
Foto på LW

LW

 • 20,854 poäng 20k badge 2x thumb

Det som visas i filmen, är det som vi alla upptäckt redan.

Vad gäller att attestera fakturor är det snabbaste nu att byta från kort- till listläge, dubbelklicka på fakturan högst upp och attestera igen. Dubbelt så många klick som tidigare. Gör man så, har man alltid nästkommande löpnummer högst upp. Det trista är att när man ska attestera fakturor som ligger i mitten av listan och neråt, för man måste se upp så det inte blir fel.

Det var bättre förr...

//L

Foto på LW

LW

 • 20,854 poäng 20k badge 2x thumb

Kan inte låta bli att skriva igen...

Det är så urbota dumt - det går att gå med bakåtpil, men framåtpil ska inte fungera. Det är ju en programmeringsmiss så det skriker om det!

//L