Autokontering byggmoms leverantörsfaktura - eEkonomi

  • 3
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Omvänd moms leverantörsfaktura, automatkontering - eEkonomi

När man reg en levfaktura i eekonomi m byggmoms,måste man manuellt räkna fram momsbeloppet, då detta inte står på levfakturan, Detta fungerar idag adm 500 där detta är kopplat till leverantören. När man är i byggranschen är det många fatkuror med omvänd byggmoms. Så detta är verkligen en högprioritet, för oss alla företagare inom denna branschen. Är detta redan uppmärksammat och kanske finns med i närmsta utvecklingen av programmet?
Foto på MonicaW

MonicaW

  • 414 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 3
För att detta ska fungera smärtfritt utan bokföringsmallar vid registrering av en leverantörsfaktura och andra inköp  4056 som ska automatiseras med omvänd byggmoms 25% så ska det finnas en ruta att klicka i när registrering av leverantörer  där 2617 & 2645 kommer upp med automatik rätt i debet och kredit. Kan vara så att man köper varor en annan gång av leverantören,då detta går ej att sätta på leverantör i register. omvändmoms.

Automatisk kontering vid registrering av inköp med omvändmoms eller annan moms som tillämpar samma regler som import och Eu handel mm. Allt som har med inköp med omvänd moms ska registreras vid inregistrering leverantör i programmet -och detta ska ske automatik.

Programmet momsvarnar på omvänd byggmoms (inköp i Sverige) när man tar ut en momsrapport.
Då man måste gå in manuellt och rätta alla inköp som har med omvänd bygg moms även import moms mm.

Detta är väl inte tänkt att ett modernt system inte klarar kan "automat kontera" en sådan enkel grej.

Har funnits med i alla ekonomi program "utan bokföringsmallar" - lite bättre tänk här om programmet ska vara effektivt- så snabbas hanteringen  registreringar av leverantörsfakturor med omvänd moms till fullo.

Detta kan även vara svårt för de som anlitar tolkning av leverantörer i programmet och ser att 
tolkningen har missat omvänd moms import moms och ska justera detta manuellt så måste detta kunna ske direkt när man registrerar en leverantör med en knapp "omvändmoms" så blir allt korrekt bokfört enligt gällande momsregler.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.