Automatisk funktion för att skapa nya lösenord

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Genomförda
Har ni skaffat någon automatisk generering av nytt lösenord/PW för de kunder som glömt sitt lösenord? Med hundratals ÅF som ständigt glömmer av sitt PW kan vi inte sitta dygnet runt och manuellt skapa nya lösenord. Kunderna skall själva kunna byta/förnya lösenord 24:7 utan väntetid. MVH Stefan Riddarcrona
Foto på Stefan Riddarcrona

Stefan Riddarcrona

 • 210 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 6
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Stefan,

Tack så mycket för att du tagit dig tiden att lyfta ett önskemål!

Jag förstår absolut att det blir krångligt för dig att manuellt hela tiden generera nya lösenord. Det hade absolut varit väldigt smidigt om det fanns en automatisk funktion för detta. Jag behöver dock vara så pass ärlig och säga att detta inte är något som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

Vi rekommenderar självklart alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

Vi återkommer i tråden om en ändring skulle bli aktuell.

Ha en trevlig onsdag!

/Lovisa
Foto på Dagsmeja

Dagsmeja

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Automatiskt mail vid glömt lösenord - Webshop.

Saknar funktion för kunden att automatiskt få sitt lösenord mailat (om kunden glömt det). Har aldrig sett en webbshop utan denna funktionen, så det borde vara enkelt att lägga till! Det är oerhört tidskrävande om man har några hundra kunder att maila ut nya lösenord, och man riskerar dessutom att tappa köpet om kunden inte kommer in just då.
Foto på Dagsmeja

Dagsmeja

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Vi ställde den här frågan för 4 år sedan, och bytte webblösning ganska snabbt efter det eftersom Vismas inte fungerade för oss. Vet inte riktigt varför tråden har börjat uppdateras med svar nu?  Hälsningar Karin / Dagsmeja
Foto på Markylen

Markylen

 • 108 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Glömt lösenord - Webshop +.

Saknar en knapp för Glömt Lösenord vid inloggning i webshop+
Foto på AnnaUne

AnnaUne

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Automatisk funktion för att skapa nya lösenord.

För oss är det ett stort problem ut mot våra kunder att vi måste lägga in deras lösen och dom sen inte kan ändra det, det känns otroligt oproffsigt mot kunden att jag måste veta deras lösen. Jag hoppas att ni förstår hur viktigt detta är, jag har storkunder på väg in och går inte detta att lösa måste jag nog se mig om efter en ny lösning där det känns mer proffsigt, jag har varit på supporten om detta tidigare och jag ser på denna tråd att problemet inte bara ligger hos mig. de tidigare leverantörer har alla haft denna lösning så därför funderade jag inte på om ni hade den funktionen, den är en så självklar för mig. Jag valde er för kombinationen webshop-bokföring fanns där men visste inte att ni var så outvecklade i webbshoppen. snälla titta på denna frågan, den är viktigare än ni tror tydligen.
//Anna

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Saknar "mina sidor" vid inloggning för Återförsäljare - Webshop+.
Foto på Peter C-B

Peter C-B

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Automatiskt skapa nytt lösenord.

Oj vilken tur jag såg detta. Skapa lösenord till kunderna trodde jag inte förekom längre. Så var det för en 10-15 år sedan. Sen måste vi också ha inloggning, priser ska inte synas förrän efter inloggning, annars är det inte intressant. Vi vänder oss bara till företag som i sin tur är återförsäljare.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Saknar "mina sidor" vid inloggning för Återförsäljare - Webshop+.
Foto på David

David

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Registrera sig och automatiskt skapa nytt lösenord.

Hej!

Byggt upp hela vår webshop och blir nu besviken när jag kommer till en sådan självklarhet som att det ska gå att registrera sig som användare och logga in. Jag hittar inte någonstans hur man lägger upp modulen logga in och regitstrera sig?

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Saknar "mina sidor" vid inloggning för Återförsäljare - Webshop+.
Foto på David

David

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Kan bara skriva under på att glömt lösenord är en funktion som jag också efterfrågar!
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihopa!

Jag kommer med en härlig sommar-nyhet i den här tråden :)

Vi har nu släppt funktionen "Mitt konto" i Visma Webshop+. Denna funktion innebär att kunden själv kan skapa eller ändra sitt lösenord. Funktionen innebär även att de med inloggning kan hantera sina egna uppgifter och se beställningar.

Läs gärna mer om hur funktionen fungerar på vår hjälpsida "Mitt konto" eller i forumtråden "Nyheter i Webshop+ 9/7-2019". 

Ha en fin sommar!

/Lovisa