Automatisk hantering av minus vid utlandsbetalning - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När man skall ange en banktransaktion som en utlandsbetalning måste man ange beloppet med ett minustecken. Det finns en validering av värdet som informerar om man har gjort fel. 

Varför inte strunta i valideringen, tillåt belopp med eller utan minustecken, och hantera detta automatisk. 

Flödet för användaren blir mycket enklare om man bara anger beloppet (med eller utan minus). Systemet vet att det är en utbetalning och kan registrera det internt med minus om så krävs.

Förnenkla istället för att göra det krångligt.
Foto på Magnus

Magnus

  • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Tack för att du lyft ett önskemål här på vårt supportforum :)

Om jag förstår dig rätt så står du under Kassa- och bankhändelser och har skapat upp en ny händelse där du bockat i Utlandsbetalning. Du fyller sedan i t.ex. -1000 SEK och därefter väljer du valutan för att sedan fylla i 100 i fältet för det utländska beloppet? Hade du i det läget velat att programmet förstod att även det utländska beloppet ska vara i minus i och med att SEK-beloppet är i minus så att du slipper fylla i det själv? Återkoppla gärna.

Ha en fin dag!

/Lovisa 
Foto på Magnus

Magnus

  • 1,162 poäng 1k badge 2x thumb
Ja, det stämmer ungefär.

Jag brukar klistra in kontoutdrag från banken (copy/paste). Sedan behöver jag markera vissa transaktioner som utlandstransaktioner. Det är i det läget jag behöver mata in det utländska beloppet och i det här läget borde det inte spela någon roll om beloppet är negativt eller positivt eftersom det alltid bör ha samma tecken som det ursprungliga beloppet i SEK. 

Det hade varit ännu bättre om programmet lär sig att vissa transaktionstexter troligtvis är utlandsbetalningar. T ex om X antal av de senaste bokförda transaktionerna med samma text är utlandsbetalning borde nästa transaktion med samma text också vara det.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.