Automatsparfunktion till utkast - eEkonomi

 • 7
 • Idé
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Jag saknar en automatsparafunktion som sparar utkast av pågående arbete med jämna mellanrum. Hade precis lagt 30min på en faktura som var osparad, sen laddade Visma om plötsligt och nu är den borta och jag får börja om från scratch.

Hakuna matata...

Finns det en automatsparfunktion som sparar pågående redigering av offert / order / faktura till utkast så att ifall nåt går snett när man håller på, så förlorar man inte allt arbete på en gång?

Denna funktion är standard i t.ex. GMail, Wordpress osv.
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 7
Foto på Johan Green

Johan Green, Projektledare - Visma eEkonomi

 • 3,570 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!
Givetvis tråkigt att du förlorat ditt arbete. Vi har ingen automatspar utan rekommendationen för närvarande är att du sparar dit arbete med jämna mellanrum om du jobbar med t ex stora fakturor.

Mvh
Johan
Foto på FrFo11

FrFo11

 • 1,520 poäng 1k badge 2x thumb
Det är ju en ingen bra lösning för utkast, håller med Arash helt.
Dessutom borde man kunna "låsa" ett utkast som just utkast under tiden man arbetar fram fakturan, råkar man trycka "Enter" en gång för mycket och vips är den ofärdiga fakturan bokförd och skickad till kunden

 Och har man inte gjort det felet en gång förut kan man sen råka välja fel alternativ att rätta till det, väljer man "ångra fakturan" (känns naturligt inte sant?) nej då kan kreditfakturan inte skickas via eFaktura helt plötsligt! 

Man skall förstå utan att det finns redovisat någonstans att man skall göra det manuellt via kreditfaktura, skicka eFaktura, kvitta
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Idag hände det igen....

Jag hade ca. 20 rader i en offert till en kund.

Sen blev det körigt (samtal, besök osv...), därefter bar det iväg på lunch.

Kommer tillbaka efter lunch och ska fortsätta mitt arbete. När jag klickar för att skapa en ny rad och fortsätta så snurrar bara en "aktivitetsring". Men inget händer. Väntar i 5min. Ingenting.

Väljer direkt "Spara utkast". Det verkade fungera. Det ploppade upp info uppe i rutan att nytt utkast har sparats. Men den fanns ingenstans!

Jag misstänker att Spara-utkastfunktionen inte kontrollerar att det faktiskt lyckades sparas någon utkast innan den ploppar upp en ruta och informerar mig att det gick jättebra.

Jag misstänker att problemet beror på att jag loggats ut pga. inaktivitet över lunchen, men det fanns ingen information om det. Ingen ruta, ingen text "du loggas automatiskt ut efter...", ingen uppmuntran om att spara osparat arbete osv.... istället bara slutar den svara på anrop och allt du gjort och inte sparat försvinner.

Det känns ju helt fantastiskt. Har har ni verkligen lyckats. Jag hade lagt ner ca. 1h jobb på den offerten... igen.

Med andra redovisningsprogram kan man utan risker och problem lämna datorn nån timme, sen komma tillbaka och fortsätta. I detta program får man ständigt en känga för att man inte är en allsvetande perfekt människa.

Det är ju så mycket som fattas i eEkonomi över lag. Jag har tagit upp och kommenterat ett antal grundläggande kritiska brister på detta forum. Verkligen grundläggande saker, inga avancerade önskemål och särskilt specialiserade flöden. Efter att ha tagit del av hur ni bemött kritiken (varierande mängd arrogans) och att ni inte tydligt prioriterar upp åtgärder, meddelar att det är viktigt för er och att ni börjar söka en lösning omedelbart, eller inom en överblickbar framtid, så börjar det bli dags för oss att söka oss mot andra alternativ på marknaden.

Förstår ni vad detta gör för ert varumärke? Varför har ni gjort så här mot er själva? Vad gör detta system ute på marknaden? Vem tog beslutet att lansera det här skr*pet i förtid? (ursäkta språket).

Hur kommer man i kontakt med reklamationsavdelningen? Be dem gärna kontakta mig. Ni har kontaktuppgifter knutna till mitt login här.

Mvh Arash
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Läste mitt inlägg och inser att jag måste ha varit mycket irriterad då jag skrev det. Hittade ingen redigeringsmöjlighet(?). Jag ber om ursäkt för den där tonen. Tjänsten har sedan jag skrev inlägget förbättrats avsevärt. Bra jobbat teamet bakom.
Foto på Johan Green

Johan Green, Projektledare - Visma eEkonomi

 • 3,570 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!
Hoppas du fick den information du efterfrågade i kontakt med oss förra veckan - har du några fler synpunkter så är du välkommen att kontakta oss.

Mvh
Johan
Foto på Fredrik

Fredrik

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Autospar - eEkonomi.

När jag jobbar med med en offert eller faktura i eekonomi och om jag t.ex. tappar internetförbindelsen så försvinner det arbetet jag har lagt ned på offerten eller fakturan och måste börja om. Dessa borde under arbetet autosparas som utkast så det finns kvar även fast något inträffar.
Foto på P

P

 • 826 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utkast - eEkonomi.

Det vore bra om det alltid sparades ett utkast. Lite irriterande när man gjort nästan färdigt och så hänger sig applikationen.
Foto på Anna

Anna

 • 2,504 poäng 2k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette eEkonomi löner vid utloggning faller påbörjad lön bort.

Sitter och gör lönerna i e-ekonomi och blev avbruten igår kväll. Jag var nästan klar med timlönen och hade räknat i hop alla timmar och klumpat i hop till en tid per dag ca 15 tillfällen på en månad. Nu när jag tar upp datorn och ska fortsätta, så har jag blivit utloggad. Därmed har arbetet försvunnit. Jag skulle vilja att lönen lägger sig som en en färdig lön. Tex att det kommer upp en dialogruta som säger. Programmet avslutades i plötsligt i går. Vill du överge din löneutbetalning Monica Andersson eller vill du fortsätta.
Som det är just nu, så får jag starta om. Inser att det kommer hända många gånger, tex om man skulle tappa sitt nätverk, blir avbruten av någon annan anledning och inte är inne på sidan.
Foto på The Handyman

The Handyman

 • 376 poäng 250 badge 2x thumb
Jag efterfrågar också en autosparfunktion då jag anser att ett modernt system 2017 skall ha en så "enkel" funktion. Jag har godtagit att jag måste spara då och då men det är väldigt tidskrävande och man skall ha det i huvudet hela tiden och jag har fått göra om många offerter och fakturor under tiden. Känner att det finns annat att lägga tiden på...som nästa offert tex. 

Nu har ni börjat kasta ut nya versioner på eEkonomi som laddar först när jag, som idag, skulle skicka en osparad offert till en kund. Jag klickar på skicka offert via epost. Då kommer ett meddelande upp som säger att det finns en ny version av eEkonomi men jag måste ladda om sidan för att fortsätta. Det resulterade i att jag förlorade offerten och fick börja om från början. 

Finns det någon plan för att lägga till denna funktion?

Mvh
Tony
Foto på Andreas

Andreas

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Nån som vet om det jobbas på denna fråga?
Det är ett stort irritationsmoment hos många av mina kunder.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,898 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ni inte fått svar från oss på ett bra tag.

Jag förstår att det hade varit mycket bra att ha ett form av autosparande när du t.ex. skapar en faktura, order osv så att inget går förlorat. Jag måste dock vara så pass ärlig och säga att det inte är något som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin dag!

/Lovisa 
Foto på Ollebolle22

Ollebolle22

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Bumpar tråden lite, en autospar funktion vore super, man är så van nuförtiden att saker automatiskt sparas med jämna mellanrum. :)